Spiropali: Doganat arkëtuan në shkurt 393 milionë lekë më shumë se plani - Gazeta SHQIP | Gazeta SHQIP
Spiropali: Doganat arkëtuan në shkurt 393 milionë lekë më shumë se plani
Doganat vijojnë të përmirësojnë performancën duke tejkaluar planin e të ardhurave për këtë muaj me 104% dhe arkëtuar 393 milionë lekë më shumë se plani i vendosur nga Ministria e Financave.Lajmi është bërë i ditur nga drejtorja e Përgjithshme e Doganave, Elisa Spiropali, e cila në një dalje për mediat ka theksuar se: “Nga 9 miliardë e 784 milionë lekë të planifikuara për t’u mbledhur gjatë këtij muaji, u arkëtuan 10 miliardë e 177 milionë lekë.
Gjithashtu, gjatë muajit Shkurt 2014 u arkëtuan rreth 1.2 miliardë lekë më shumë se muaji Shkurt 2013, gjatë së cilit u arkëtuan 8 miliardë e 989 milionë lekë.
Pavarësisht se ky muaj është i shkurtër, rezultatet e tij tejkalojnë me 226 milionë lekë edhe arkëtimet e muajit mars 2013 gjatë të cilit u mblodhën 9 miliardë e 951 milionë lekë”.
Spiropali ka deklaruar se kredia e dhënë nga FMN për qeverinë shqiptare është “prova e pakundërshtueshme e besimit nga partneret ndërkombëtarë për modelin e ri ekonomik që kjo qeveri solli, si dhe besimin tek performanca e sistemit fiskal në fushën e mbledhjes se te ardhurave, besim i krijuar pas skanimit që i është bërë sistemit fiskal në administrimin e ri.
Më lejoni të theksoj që vetëm nga administrata doganore në 5-muajt e fundit ka arkëtuar 8 miliardë e 700 milionë lekë (84 mln USD) më shumë se e njëjta periudhë paraardhëse.
Vendosmëria dhe serioziteti në bërjen reformave, lufta kundër korrupsionit, dhe trafiqeve te paligjshëm, marrëdhënia e re e partneritetit me biznesin, ndalimi i kurbës rënëse në vjeljen e të ardhurave si dhe rritje e të ardhurave në këtë 5-mujor i krahasuar me të njëjtën periudhe paraardhëse kanë qenë disa nga provat e besimit të partnereve ndërkombëtare për këtë injeksion në ekonominë shqiptare”.
Kreu i doganave ka theksuar se administrata doganore është e vendosur të vazhdojë përmirësimin e performancës në mbledhjen e të ardhurave, luftën e pa kompromis kundër korrupsionit dhe evazionit fiskal si dhe intensifikimin e partneritetit me komunitetin e biznesit.