Soll das eine Drohung gegen Kroatien, Ungarn und Polen sein? Ich fasse es so auf
Ambasador Rusije: "Otkud vi znate da mi nemamo planove protiv Hrvatske?"
Ambasador Rusije u BiH Igor Kalabuhov govorio je o planovima pojedinih struktura u BiH za ulazak u NATO.
"Nama ne smeta da uđete u NATO. Ne pretnja, možda upozorenje. Odlučite vi sami. To je kao začarani krug, već sam rekao... Da pretpostavim, recimo da je BiH postala članica NATO-a i Brisel odluči da tu postavi nuklearne rakete usmerene ka Moskvi. Mi ćemo procenjivati strateški situaciju i zato mislim da izlaz mora biti evropski sistem, ne NATO", rekao je Kalabuhov.
Na pitanje zašto Rusiji "ne smetaju" okolne i susedne zemlje koje su već deo NATO-a, odgovorio je: "Otkud vi znate da mi nemamo planove protiv Hrvatske, Mađarske, Poljske?".
"Nama ne smeta da uđete u NATO. Ne pretnja, možda upozorenje. Odlučite vi sami. To je kao začarani krug, već sam rekao... Da pretpostavim, recimo da je BiH postala članica NATO-a i Brisel odluči da tu postavi nuklearne rakete usmerene ka Moskvi. Mi ćemo procenjivati strateški situaciju i zato...
www.b92.net