Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Nachrichten aus der Türkei

Du warst doch die Peinlichkeit die der Meinung war, der Russe hätte richtig gehandelt. Hätte jemand auf diese Art und Weise die türkische Flagge entwendet, hättest du und dein Babo "Nazi" geschrien.

Schläge bei Wirtschaftskonferenz : Russe klaut Ukraine-Flagge | Ankara

Um diese Inhalte anzuzeigen, benötigen wir die Zustimmung zum Setzen von Drittanbieter-Cookies.
Für weitere Informationen siehe die Seite Verwendung von Cookies.

Interessant hier...: "Russe klaut Ukraine-Flagge" in der Schlagzeile. Man sieht einfach wie hier systematisch die Russen verteufelt und die Ukrainer geschützt werden. Wer sich die Schlagzeile ließt, der bekommt den Eindruck, dass der böse Russe einfach aus dem nichts, die ukrainische Flagge klaut... Es wird natürlich nicht erwähnt, dass die russische Abgeordnete Fotos macht und hinter ihr gegen ihren Willen die Ukraineflagge gezeigt wird. Ich liebe einfach Medien, vorallem die BILD.

Interessant hier...: "Russe klaut Ukraine-Flagge" in der Schlagzeile. Man sieht einfach wie hier systematisch die Russen verteufelt und die Ukrainer geschützt werden. Wer sich die Schlagzeile ließt, der bekommt den Eindruck, dass der böse Russe einfach aus dem nichts, die ukrainische Flagge klaut... Es wird natürlich nicht erwähnt, dass die russische Abgeordnete Fotos macht und hinter ihr gegen ihren Willen die Ukraineflagge gezeigt wird. Ich liebe einfach Medien, vorallem die BILD.
Die Türkei hat genug eigene Probleme. Ich glaube dass beide Parteien ihren Konflikt wo anders austragen sollten bzw. keine Flaggen gezeigt werden sollten.

Trotzdem ist der Mann auch bisschen älter gewesen, dem direkt aufs Maul zu hauen ist bisschen ayip :D

Erdogan-Gegner schwört Anhänger auf Machtwechsel ein
Eine Woche vor der Präsidentenwahl in der Türkei hat Oppositionsführer Kemal Kilicdaroglu für einen Machtwechsel geworben. Vor Zehntausenden Anhängern und Sympathisanten sagte Kilicdaroglu gestern in Istanbul: „Ihr werdet eine autoritäre Regierung mit demokratischen Mitteln auswechseln.“

Ein Wechsel sei ein Geschenk an die Weltpolitik. Er werde die Rechtsstaatlichkeit im Land wiederherstellen, versprach der 74-Jährige.

Am 14. Mai werden in der Türkei ein neuer Präsident und ein neues Parlament gewählt. Der türkische Präsident Recep Tayyip Erdogan muss nach 20 Jahren an der Macht um seine Wiederwahl bangen. Umfragen sehen ein Kopf-an-Kopf-Rennen zwischen ihm und seinem Herausforderer Kilicdaroglu voraus.

Großes Interesse an Türkei-Wahl in Wien

Hadi diyelim Erdogana ve Ak partiye oyumu verdim ne degisecek peki? Ekonomiyi düzeleceklermi yillardir yapamadilar simdimi yapacaklar.
10 - 13 milyon siginmaci son 10 yilda ülkeyi istila etti yüzbinlercesine vatandaslik verdiler. Hala sinirdan kacak siginmacilar geliyorlar. Her gün yüzlercesi ülkeye akin ediyorlar orta dogudan afganistandan pakistandan. Halk bunlari istemiyor bir secim olsa en az %90i siginmacilari aleyhine oy kullanirlar.Bunu neden göz ardi etmiyorlar kaydeye almiyorlar? Neden?
Ne bu arap sevdasi anlamiyorum. Secim vaatlerinde kacak siginmacilar hakkinda bir vaat yok zanki ülkede milyonlarca kacak siginmaci yokmus gibi.
Bu cok büyük bir sorun. Bunu cözmeden benden oy moy alamazlar. Ben muhafazakarim ve milliyetciyim.
Bana sayin Erdogan ve Akp bu konularda güven vermiyor sadece bana degil bircok insana güven vermiyor. Ya halk icin birseyler yapar yada halk ona göre oyunu kullanir.
Benim cevremde bircok insan akpye oy veriyordu ama bu secimlerde vermiyorlar. Cünkü memnun degiller akpnin siyasetinden.
Ben tahmin edersem bu akp’nin son seçimi olacak gibi geliyor bana. Onların hükmünde mutlaka Sinan oğan, Muharrem İnce, Hakan bayrakçı gibi genç siyasetçilerin yıldızı parlayacak. Bu seçimden sonra bir sürü kelleler uçacak bunda sadece CHP’liler ve HDPliler dahil değil. Kendi partileri nde de bir sürü Çürük elmalar var tasvip edilmeleri için.
Bu gelecek beş sene içinde bu siyasetçiler daha iyi gözlemlemeleri gerekecek ilerde sabit karar vermek için .
Kılıçdaroğlu Özgür Özel Canan Kaftancıoğlu Ali mahir başaran hayvan alemden gelenler bir kere kendilerini iyi hazırlasınlar. Atatürk’ün partisini resmen terör yuvasına çevirdiler ha PKK ha CHP. Arada hiçbir fark kalmadı artık. Devlet bunu sanki görmüyor zannetmeyin bu olan bitenden gayet bilincinde bir keren seçimler sağlıkla atlatıldıktan sonra Kaza dikilen kelleleri seyredin.

Ondan sonra bu on 13 milyon mülteci sayısı Allah aşkına bu rakamları nereden buluyorsunuz siz. Bu Suriye halkın %70 ini eşittire geçen sene resmi rakamlara göre 4 milyon mülteciler vardı bunun 450.000 insanı geçen seneden bu yana ülkelerine geri döndü. Çoğunlukla türklerin hakim olduğu bölgelere. Rakamlara biraz saygınız olsun. Bu arada Suriye’de ne işimiz var diyenlere iyi düşünsün . Hannoverde Tıp fakültesi nde bir sürü Suriyeli mülteciler okuyor ve maşallah Allah versin derslerinde eğitimleri nde başarılar. Kendi yazıhanelerine açanlar bile var. Türkiye’de mülteciler her işi yapıyor sadece çocuklarını okutmıyorlar. İşverenlerin işine de çok geliyor çünkü daha ucuza ve sadık elemanlar buluyorlar Suriyelilerin arasında. Eskiden tam tersiydi çalışkan olan bizim Türklerdi işkembelerine dolduran Araplardı. Şimdi ne yazık roller değişti . hele hele bizim yerli hazırcıların götlerin altına Çanak tutmazsa bu sefer ciyak ciyak bağırlar nerede devlet nerede millet nerede millet nerede devlet.

Ben tahmin edersem bu akp’nin son seçimi olacak gibi geliyor bana. Onların hükmünde mutlaka Sinan oğan, Muharrem İnce, Hakan bayrakçı gibi genç siyasetçilerin yıldızı parlayacak. Bu seçimden sonra bir sürü kelleler uçacak bunda sadece CHP’liler ve HDPliler dahil değil. Kendi partileri nde de bir sürü Çürük elmalar var tasvip edilmeleri için.
Bu gelecek beş sene içinde bu siyasetçiler daha iyi gözlemlemeleri gerekecek ilerde sabit karar vermek için .
Kılıçdaroğlu Özgür Özel Canan Kaftancıoğlu Ali mahir başaran hayvan alemden gelenler bir kere kendilerini iyi hazırlasınlar. Atatürk’ün partisini resmen terör yuvasına çevirdiler ha PKK ha CHP. Arada hiçbir fark kalmadı artık. Devlet bunu sanki görmüyor zannetmeyin bu olan bitenden gayet bilincinde bir keren seçimler sağlıkla atlatıldıktan sonra Kaza dikilen kelleleri seyredin.

Görecegiz eger yine Akp secildiginde ne olacaklarini. Benim tahminim hicbirsey degismeyecek hersey eskisi gibi olacak bütün vaatlerde unutulacak bundan önceki secimlerdeki gibi secmenler resmen uyutuluyor. Her secim öncesi gibi birsürü vaat secimden sonra bunlardan hicbirini göremiyor halk her nedense. Umarim hersey iyi olur dedigin gibi olur pek inanasim gelmesede.

Ondan sonra bu on 13 milyon mülteci sayısı Allah aşkına bu rakamları nereden buluyorsunuz siz. Bu Suriye halkın %70 ini eşittire geçen sene resmi rakamlara göre 4 milyon mülteciler vardı bunun 450.000 insanı geçen seneden bu yana ülkelerine geri döndü. Çoğunlukla türklerin hakim olduğu bölgelere. Rakamlara biraz saygınız olsun. Bu arada Suriye’de ne işimiz var diyenlere iyi düşünsün . Hannoverde Tıp fakültesi nde bir sürü Suriyeli mülteciler okuyor ve maşallah Allah versin derslerinde eğitimleri nde başarılar. Kendi yazıhanelerine açanlar bile var. Türkiye’de mülteciler her işi yapıyor sadece çocuklarını okutmıyorlar. İşverenlerin işine de çok geliyor çünkü daha ucuza ve sadık elemanlar buluyorlar Suriyelilerin arasında. Eskiden tam tersiydi çalışkan olan bizim Türklerdi işkembelerine dolduran Araplardı. Şimdi ne yazık roller değişti . hele hele bizim yerli hazırcıların götlerin altına Çanak tutmazsa bu sefer ciyak ciyak bağırlar nerede devlet nerede millet nerede millet nerede devlet.

Gercek sayilari tam olarak bilmesede resmi sayilar bile cok geliyor ülkede yabanci kayniyor kimin nerden geldigi nerede kaldigi belli degil dogru düzgün kayitlar yok her gün kacak geliyor sinirdan. Afganistandan pakistandan akin akin geliyorlar.
Buna son verme zamani gelmedimi?Umarim hükümet esatla masaya otururda bunlari geri gönderir. Afganlari ve pakistanlilarida geri gönderir. Caliskan olsalar ne yazar gitsinler savastan cikmis ülkesini kalkindirsinlar.
Halk bunlari istemiyor sen ve senin gibiler nekadar sevsenizde bütün cogunluk istemiyor misafirlik bitti diyorlar bunu inkar etmeyi birakin. Birakin artik bu arap sevdasini özentiligini okadar iyiseler gitsinler ülkelerine faydali olsunlar. Bundan on yil önce izine gitigimde hersey güzeldi refahti simdi hic gidesim gelmiyor bile. Gittigim yerleri suriyeliler afganlar isgal etmis disarida insanlar rahat gezemiyor bile. Daha gecen sene yaz gittim gördüm. Ne rezil bir hal almis sen galiba izine yillardir gitmedin. Gitde gör bakalim.

Zuletzt bearbeitet:
Hangi vaati yere getirmedilerki? AKP kendini tamamen yeniledi Milletvekillerin yarisi gidiyor.

Kadrolar genclesiyor en genci 19 yasinda. AKPnin icindede iyi siyasetciler var eski CHPli Mehmet Ali Celebi gibi. Bu Secimi Erdogan alirsa CHPde kazanir bu partinin icine yuvalanmis Gülenciler ve PKKlilar hepsi gidecek belki Ince CHP gecer o yüzden bu secim önemli.

die 7 oppositionsparteien bringen in istanbul nicht so viele wähler zusammen wie recep tayyip erdogan alleine in kayseri

vielleicht sollten die grünen und die anderen auslandsparteien noch statisten einfliegen für die opposition:mrgreen:

Um diese Inhalte anzuzeigen, benötigen wir die Zustimmung zum Setzen von Drittanbieter-Cookies.
Für weitere Informationen siehe die Seite Verwendung von Cookies.

Zurück
Oben