Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Nachrichten aus der Türkei

Tayyips neu ausgesuchtes Opfer ist Özgür Özel. Er weiß, dass sich die konservative Bevölkerungsschichten nicht mit ihm identifizieren können. Sie werden alles so lange angreifen bis er nur übrig bleibt. Na, mal sehen, was so noch kommt :lol:

Erdoğan bırakmak istiyor ama halk bırakmıyor. O geri zekalı çapulcuları halk temsili olarak görüyorsan gerçekten hepiniz düşünce özürlüsün. Erdoğan’dan evvel zulümü ve sıkıntıyı ben yaşadım. Trafik kazasında çırpına çırpına koyun gibi kan kaybederek ölen mağdur benim kollarımda vefat etti. Neden ambulans gelmedi? Ambulans geldi bu sefer hastaneler almadı hastaneler aldı bu sefer Dezenfeksiyon ilaçlar bitti ve su da akmıyordu bunların hakkından hepsinin Erdoğan geldi. Tamam muhalif olun ama seviyeli bir düzeyde. Hazırcı her boku ağzına koyulmasını isteyen anası babası zengin olan üniversite çapulcu piclere arka çıkarak bu ülke bir adım öne gitmez. Bu zengin Almanya’da biz de çok sıkıntılar yaşadık Biz de süründü bu Türkiye’Maradona piç oğlu piçlere ne oluyor onu bana biri açıklasın anlatsın
Benim ailemde Erdogan öncesi zulümü yasadi? Benim de dayim bebekken Antep’te 1 yasta vefat etti ilaclar yokken ya da faydasizken. Benim anneannem ve büykbabam evlat acisi yüzünden Almanya’da Kalmayi karar verdi. Kimse Önceden Hersey güzel oldugunu söylemedi. Beni Amcami da bir Karl Marx kitabi yüzünden hapse attilar.
Almanyadada her hafta camlarimizi kirdilar, ve iki dedem almanydaki isten dolayi vefat etti, stahlwerkarbeiter—> cancer.
senin söylediklerine neden oldu? Cünkü Türkiyede sosyallik eksik. Sen Kastamonu dan geliyorsun, senin geldigin yer diyerlerinden zengin, ama herkes ayni zulümü hala yasiyor: sosyal sistem Yok. Her yere bakarsan haksizlik. Neden Cünkü bu ülke sagcilarla ve kapitalistlerlen yönetiliyor ve bu AKPlen degismedi. Ve sana söyleyim mi? Sonra da degismez. Cünkü biraz sola göz yumak, terrör anlama gelirse o an bir şey degismez. Tam da solculuk zararli. Ama Türkiye bir türlü moderat bir ayarini bulamadi.
Ve Inan ki Erdogan para pesinden Kosan bir imam. Ve onun simdiye kadar yaptiklari bunun ispati. Ve bu sistem cok Yavas degisir ancak cünkü millet demokrasinin kiymetini bilmiyor. Bir normal demokratide her türlü parti yer buluyor ve hükümette yer buluyor. Moderat Sosyaldemkrat biraz Minicik de sola bakan ülkeler basariyor her şeyi. Allein Skandinavien.
Ben nerdeyse PKK Bombays denk geliyordum 18 yasinda dim ve ailem yasiyor mu korkusunu yasadim ve ailem Benim yolda oldugunu bildi ve onlar da ayni korkuyu yasadi. Ve Ben Benim memlektin sokaklari, Cocukken oynayan sokaklari hem Bombadan ve depremden yikildigini gören biriyim, halen sokaklari gezerken depremin etkisini görüyorum her kösede ve bizim baskan suriyeyi para sokdgunu görüyorum.
Ve ben bir sey anladim: her sey sosyal adaletlen basliyor. Ölümler özel hastanelerden ve ayrimcilik sistemlen basliyor. Ve bir bomba sosyal esitsizlikten baslar. İmam nikahi ve devlet trafindan kiyilan esit yapmak kadinlarin ölümüne ve çocuk siddete yol acar.

Bir saglikli demokrasi ancak ancak iyi bir Oppositionla olur. Be bir sey daha iyi yolla gitmek icin Kritik lazim.

Ve bu ögrenciler ülkemin istikbali olarak görevlerini yapiyor. Ve inan ki cogu zengin degil. Benim Fakir fakir büyüyen kuzenim mesela ancak Stipendium kazanarak ve hepimiz para göndererek okudu. Her öğrencinin hakkini yeme cogu fakirlikten kurtulanmak istiyor.
Genclerin ayaga kalkmasi her zamanda mühim

Zuletzt bearbeitet:
Erdogan hält die Füße still, weil er selber vor einem Volksaufstand Angst hat. Er fürchtet sich vor der Armee, vor dem Volk und vor alles andere. In Kairo haben Schlägertrupps von Mubarrak das Volk erst recht angestachelt. :lol:
die mehrheit dieses volkes bleibt ruhig, mit herz und verstand..sie kennt den unterschied: gerechtigkeit-oder blinde willkür und chaos
:mrgreen:

Zurück
Oben