Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Nachrichten aus Griechenland

  • Ersteller Ersteller Gelöschtes Mitglied 9433
  • Erstellt am Erstellt am
[h=1]Σαν σκλάβος»: Πώς είναι η δουλειά στα πολυτελή γιοτ -Βάρδιες 20 ωρών ενώ μπαινοβγαίνουν πόρνες και ναρκωτικά[/h]
giot-koritsia-708.jpg
Η δουλειά στα γιοτ /Φωτογραφία Αρχείου: Shutterstock

Ζωή
07|09|2018 12:43
Newsroom iefimerida.gr



[SUP]-[/SUP]A[SUP]+[/SUP]A

Οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε ότι το να δουλεύει κανείς σε ένα πολυτελές γιοτ και παράλληλα να κάνει τις διακοπές του σε όλο τον κόσμο μοιάζει με την πιο τέλεια εργασία που θα μπορούσε να έχει.
Με αφορμή όμως τον θάνατο της 20χρονης Σίνεντ ΜακΝαμάρα στην Κεφαλονιά, κάποιες άλλες εργαζόμενες σε γιοτ αποκαλύπτουν τη σκληρή αλήθεια.
Η ΜακΝαμάρα, το 20χρονο μοντέλο του Instagram από την Αυστραλία, πιστεύεται ότι αυτοκτόνησε ενώ εργαζόταν ως μέλος του πληρώματος στο Mayan Queen IV, αξίας 190 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο είχε αγκυροβολήσει στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς.

Τους μήνες πριν από τον θάνατό της, το νεαρό μοντέλο έδειχνε να ζει το όνειρό της, να ταξιδεύει από νησί σε νησί, ενώ εργαζόταν σε ένα πολυτελές σκάφος για έναν από τους πλουσιότερους άνδρες στον κόσμο, τον Μεξικανό δισεκατομμυριούχο Αλμπέρτο Μπελέρες.
Όμως, πίσω από τις λαμπερές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βρίσκεται μια πιο σκοτεινή πραγματικότητα όπου η χρήση ναρκωτικών είναι αχαλίνωτη, οι πόρνες μπαίνουν κρυφά στο γιοτ και τα μέλη του πληρώματος, που κοιμούνται ελάχιστα, εργάζονται σχεδόν όλο το 24ωρο.

Πρώην εργαζόμενοι σε αυτόν τον τομέα αποφάσισαν να μιλήσουν και να δείξουν μια άλλη πλευρά της βιομηχανίας αυτής, όπου το μόνο σταθερό είναι η εξάντληση.
Γυναίκες από την Αυστραλία αποκαλύπτουν πως είναι σύνηθες να εργάζονται όλη την ημέρα, με μόλις 4 ώρες ύπνου.
Η Αυστραλέζα Σάρα Μπέγκμπι αποφάσισε να εργαστεί ως μέλος του πληρώματος ενός γιοτ το 2014, όταν ο φίλος της, που εργαζόταν στο πολυτελές σκάφος, της είπε ότι η εταιρεία του αναζητούσε προσωπικό.

Όπως δήλωσε στην Daily Mail Australia, εργαζόταν παράλογες ώρες και κοιμόταν σε ένα δωμάτιο τόσο μικρό που έμοιαζε με κελί φυλακής.
Το μακρύτερο διάλειμμα που μπορούσε να κάνει σε μια βάρδια διάρκειας 16 ωρών ήταν μόλις 2 λεπτά, με τους πελάτες να την έχουν σαν σκλάβα μέχρι και αργά τη νύχτα.
Τα καθήκοντα της Μπέγκμπι περιελάμβαναν την καθαριότητα των χώρων, καθώς και την εξυπηρέτηση έως και 16 απαιτητικών επισκεπτών. «Δεν θα μπορούσα ποτέ να προβλέψω το είδος της σκληρής δουλειάς που θα αναλάμβανα», είπε η Μπέγκμπι. «Συνήθως ξεκινούσα την ημέρα μου στις 6 το πρωί και εργαζόμασταν για περίπου 16 με 18 ώρες. Εννοώ ότι δεν καθόμουν ποτέ για περισσότερο από δύο λεπτά, δούλευα κυριολεκτικά όλη την ώρα».

Τα δωμάτια που ζούσαν τα μέλη του πληρώματος ήταν τόσο μικρά, που υπήρχε χώρος μόνο για ένα άτομο να αλλάξει ρούχα, όπως είπε.
Μια άλλη περίπτωση είναι αυτή της Μαντλίν Μίστερ, που άρχισε να εργάζεται σε ένα πολυτελές γιοτ στη Μεσόγειο για να χρηματοδοτήσει τα ταξίδια της στην Ευρώπη και τελικά έγινε υπεύθυνη του προσωπικού σε ένα γιοτ που ναυλώνεται μέχρι και ένα εκατομμύριο δολάρια την εβδομάδα.
Όπως και η Μπέγκμπι, η πρώην υπάλληλος σπα είπε πως «δεν υπήρχε προσωπικός χώρος» για τα μέλη του πληρώματος. Οι βάρδιές της κυμαίνονταν από 12 έως 16 ώρες και τα Σαββατοκύριακα ήταν άγνωστες λέξεις γι’ αυτούς.
Μια άλλη υπάλληλος, η Κέιτι ΜακΓκρέγκορ, δήλωσε στην Daily Telegraph πως σέρβιρε ποτά στους καλεσμένους μέχρι τις 3 το πρωί και έπρεπε να σηκωθεί μετά από λίγες μόνο ώρες για να τους ετοιμάσει το πρωινό τους. Τις λίγες ώρες που μπορούσε να κοιμηθεί, οι καμπίνες τους ήταν ασφυκτικά γεμάτες. Μάλιστα, ήταν τόσο μικρές που δεν είχαν καν χώρο για να σταθούν δύο άτομα την ίδια στιγμή.

Ένα εγχειρίδιο που δίνεται από τους υπεύθυνους προσλήψεων ενθαρρύνει τους πιθανούς υπαλλήλους να κατανοήσουν πως οι ανάγκες τους «περιστρέφονται γύρω από το σκάφος, τους ιδιοκτήτες και τους καλεσμένους» και πως όποιος αναλαμβάνει αυτή τη δουλειά πρέπει να βάλει στην άκρη τις δικές του φιλοδοξίες.
Η γεννημένη στο Σίδνεϊ Τρέισι Ζαρόφκσι εργάστηκε επίσης σε πολυτελή γιοτ, ταξιδεύοντας στην Ευρώπη για επτά χρόνια.

Είπε ότι ενώ η δουλειά τής έδωσε την ευκαιρία να δει τον κόσμο, η βιομηχανία αυτού του τομέα ήταν ζοφερή. «Οι προσδοκίες είναι υψηλές... Γνώρισα ένα κορίτσι που είχε λίγα παραπάνω κιλά, κάτι που δεν άρεσε στον ιδιοκτήτη, με αποτέλεσμα να απολυθεί», είπε η Ζαρόφσκι.
Άλλες υπάλληλοι συμφωνούν, λέγοντας πως είχαν εντολές να κάνουν τα «στραβά μάτια» όταν οι καλεσμένοι έφερναν πόρνες στο πλοίο.

Μία άλλη είπε ότι, όπως οι πόρνες είναι κάτι σύνηθες στα γιοτ, έτσι και η αχαλίνωτη χρήση ναρκωτικών ήταν επίσης σύνηθες φαινόμενο, χωρίς να προσπαθεί κανείς να κρυφτεί. Σε μια περίπτωση, μάλιστα, είπε ότι κάποια στιγμή πέρασε δίπλα από τον δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη, ο οποίος είχε μια βελόνα καρφωμένη στο χέρι του.
Η συγκεκριμένη υπάλληλος είπε ότι αναγκάστηκε να εργάζεται ακόμη κι όταν ήταν άρρωστη με βρογχίτιδα και ένας Ρώσος καλεσμένος τής έριχνε τσάι στο πρόσωπο κάθε φορά που την έβλεπε, γιατί δεν του άρεσε το παρουσιαστικό






Πηγή: «Σαν σκλάβος»: Πώς είναι η δουλειά στα πολυτελή γιοτ -Βάρδιες 20 ωρών ενώ μπαινοβγαίνουν πόρνες και ναρκωτικά | iefimerida.gr
 
Tsibla......gamiese.


[h=1]Ξεκίνησε η προσυγκέντρωση για το συλλαλητήριο -«Φρούριο» η Θεσσαλονίκη [εικόνες & βίντεο][/h]
ddas.jpg
Φωτογραφία: Εurokinissi

Ελλάδα
08|09|2018 17:49 UPD: 08|09|2018 18:34
Newsroom iefimerida.gr



[SUP]-[/SUP]A[SUP]+[/SUP]A

Πυκνώνουν οι διαδηλωτές που φτάνουν στον Λευκό Πύργο και το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου για το συλλαλητήριο για τη Συμφωνία των Πρεσπών ενώ κόσμος συγκεντρώνεται και σε άλλα σημεία της πόλης για τις προγραμματισμένες πορείας διαμαρτυρίας.
Την ίδια ώρα «φρούριο» θυμίζει η περιοχή γύρω από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, όπου στις 7 το βράδυ θα μιλήσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Η αστυνομία, όπως αναφέρει το thestival.gr, έχει τοποθετήσει φράχτες, οι οποίοι ξεκινούν από την Νικολάου Γερμανού και το ύψος του παρκινγκ της ΧΑΝΘ, συνεχίζουν μέσα στο πάρκο του Ξαρχάκου και φτάνουν σχεδόν μέχρι το ύψος του δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

41286803_908166242723508_1789557965657735168_n.jpg
41303381_261516514499807_3479596101638553600_n.jpg
41309118_265312394091220_8051581993592291328_n.jpg

xas3.jpg

mata_5.jpg

318518_iefimerida.jpg

Παράλληλα, φράχτες έχουν τοποθετηθεί και γύρω από το Αρχαιολογικό Μουσείο ενώ στη Μανώλη Ανδρόνικου θα τοποθετηθούν κλούβες της ΕΛ.ΑΣ
3861fa9df31995b25d5c7b2b63adf63d_xl.jpg

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, με κάγκελα και φραγμούς από κλούβες των ΜΑΤ, κάνοντας σχεδόν αδύνατη την προσέγγιση στο Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης, όπου θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
dd2b4fb5e2b068091f1728a3dbede16a_xl.jpg

318519_iefimerida.jpg

xa2_copy.jpg

xas3.jpg

318520_iefimerida.jpg
318521_iefimerida.jpg

1deth_makedonia.jpg
2deth_makedonia.jpg
3deth_makedonia.jpg







Πηγή: Ξεκίνησε η προσυγκέντρωση για το συλλαλητήριο -«Φρούριο» η Θεσσαλονίκη [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr
 
[h=2]Griechenland hat größte Regierung der EU[/h]8. September 2018 / Aufrufe: 5 Team
Einen Kommentar schreiben Kommentare


Mit einem über 50 Mitglieder zählenden geradezu monströsen Kabinett hat Griechenland die größte Regierung Europas.In Griechenland schritt Premierminister Alexis Tsipras jüngst zu einer Regierungsumbildung und brachte 13 neue Personen in die Regierung. Es wird allgemein eingestanden, dass er einzig und allein aus kommunikativen Gründen Personen austauschte, da er mit diesen weder die Regierung erneuerte noch die Gesellschaft inspirieren wird.Jeden einzelnen der Minister der griechischen Regierung zählend gelangt man – einschließlich auch des Ministerpräsidenten – bei der schwindelerregenden Anzahl von 53 Personen an. Ein dermaßen großes Schema kann einerseits sicherlich nicht flexibel sein und steht andererseits völlig Tsipras‘ Ideologie entgegen. Es sind noch nicht viele Jahre vergangen, seit er persönlich die so großen Schemata als „Missgeburten“ charakterisierte. Er sagte ebenfalls, „das wird ein Ende haben„, wahrscheinlich war das jedoch eine weitere Illusion …[h=3]Wie es im übrigen Europa aussieht[/h]Mit einer Recherche findet man heraus, dass Griechenland – mit 10,7 Mio. Einwohnern das zehntgrößte Land der EU – sogar im Vergleich zu Ländern mit achtfacher Bevölkerung und sehr unterschiedlichen Bedürfnissen die größte Regierung hat. Charakteristisch ist Spanien mit seinen 46,5 Mio. Einwohnern, das 19 Minister in einer insgesamt aus 21 Personen bestehenden Regierung hat.Schauen wir jedoch, wie es in den anderen Ländern Europas aussieht und zählen wir sie von dem größten bis hin zum kleinsten auf, dabei sowohl die Bevölkerung als auch die Größe der jeweiligen Regierungen anführend, so wie sich diese aus den Kabinetts gestalten, welches Regierungssystem auch immer sie haben …[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD]Land[/TD]
[TD="align: center"]Bevölkerung[/TD]
[TD="align: center"]Regierung / Kabinett[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Deutschland[/TD]
[TD="align: center"]82,8 Mio.[/TD]
[TD]16 Minister[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Frankreich[/TD]
[TD="align: center"]67,2 Mio.[/TD]
[TD]17 Minister und 3 Staatssekretäre, zusammen mit dem Ministerpräsidenten insgesamt 20 Personen.[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Großbritannien[/TD]
[TD="align: center"]65,8 Mio.[/TD]
[TD]23 Minister[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Italien[/TD]
[TD="align: center"]60,5 Mio.[/TD]
[TD]23 Minister[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Polen[/TD]
[TD="align: center"]37,9 Mio.[/TD]
[TD]25 Minister[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Rumänien[/TD]
[TD="align: center"]19,6 Mio.[/TD]
[TD]24 Minister[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Holland[/TD]
[TD="align: center"]17 Mio.[/TD]
[TD]24 Minister[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Belgien[/TD]
[TD="align: center"]11,3 Mio.[/TD]
[TD]14 Minister[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Griechenland[/TD]
[TD="align: center"]10,7 Mio.[/TD]
[TD]53 Personen[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Tschechien[/TD]
[TD="align: center"]10,6 Mio.[/TD]
[TD]15 Personen[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Portugal[/TD]
[TD="align: center"]10,3 Mio.[/TD]
[TD]21 Personen[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Schweden[/TD]
[TD="align: center"]10 Mio.[/TD]
[TD]35 Personen[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Ungarn[/TD]
[TD="align: center"]9,7 Mio.[/TD]
[TD]14 Personen[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Österreich[/TD]
[TD="align: center"]8,7 Mio.[/TD]
[TD]16 Personen[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Bulgarien[/TD]
[TD="align: center"]7,1 Mio.[/TD]
[TD]20 Personen[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Dänemark[/TD]
[TD="align: center"]5,7 Mio.[/TD]
[TD]26 Personen[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Finnland[/TD]
[TD="align: center"]5,5 Mio.[/TD]
[TD]20 Personen[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Slowakei[/TD]
[TD="align: center"]5,4 Mio.[/TD]
[TD]15 Personen[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Irland[/TD]
[TD="align: center"]4,7 Mio.[/TD]
[TD]15 Personen[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Kroatien[/TD]
[TD="align: center"]4,1 Mio.[/TD]
[TD]21 Personen[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Litauen[/TD]
[TD="align: center"]2,8 Mio.[/TD]
[TD]14 Personen[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Slowenien[/TD]
[TD="align: center"]2 Mio.[/TD]
[TD]18 Personen[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Lettland[/TD]
[TD="align: center"]1,9 Mio.[/TD]
[TD]14 Personen[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Estland[/TD]
[TD="align: center"]1,3 Mio.[/TD]
[TD]23 Personen[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Zypern[/TD]
[TD="align: center"]850.000[/TD]
[TD]15 Personen (zusammen mit dem Staatspräsidenten)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Luxemburg[/TD]
[TD="align: center"]590.000[/TD]
[TD]18 Personen[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Malta[/TD]
[TD="align: center"]440.000[/TD]
[TD]15 Personen[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
 
Stimmt das auch wirklich so, habt ihr mal geprüft wen die alles reinrechnen?
Ist schon richtig.....du musst es so sehen.....Deutschland mit 85 Millionen Einwohnern......hat 700 Abgeordnete?Und Griechneland mit 11 Millionen.....300 Abgeordnete.
Der Staat muss dringend abspecken....
 
Im Kabinett Merkel III gibt es 33 Parlamentarische Staatssekretäre.[SUP][2][/SUP] Das Bundeskanzleramt, das Bundesministerium für Wirtschaft und Energie und das Bundesministerium für Verkehr und digitale Infrastruktur haben jeweils drei Parlamentarische Staatssekretäre.

Gemäß dem Gesetz über die Rechtsverhältnisse der Parlamentarischen Staatssekretäre ist die Anzahl an Parlamentarischen Staatssekretären nicht begrenzt. Die Auswahl obliegt dem Bundesminister im Einvernehmen mit dem Bundeskanzler. Sie werden allerdings üblicherweise wie die Mitglieder der Bundesregierung im Rahmen der Koalitionsvereinbarung bestimmt. Die Kontrolle liegt allein im politischen Bereich innerhalb der jeweiligen Bundesregierung.

Deutschland hat aktuell 15 Minister und 35 Staatssekrätere, im Vergleich zu GR ist es zwar immer noch deutlich weniger, aber macht den Vergleich fairer


- - - Aktualisiert - - -

Ist schon richtig.....du musst es so sehen.....Deutschland mit 85 Millionen Einwohnern......hat 700 Abgeordnete?Und Griechneland mit 11 Millionen.....300 Abgeordnete.
Der Staat muss dringend abspecken....
Das bezweifle ich nicht, aber die Zahlen sind mit einiger Wahrscheinlichkeit getürkt um es noch mehr zu dramatisieren.
 
Zurück
Oben