Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Nachrichten aus Griechenland

  • Ersteller Ersteller Gelöschtes Mitglied 9433
  • Erstellt am Erstellt am
Türkei Nr. 1 Unterstützer des IS und islamischen Terrorismus'

Frieden in der Heimat, Frieden in der Welt :lol:

Ach bitte Nikos immer diese gleichen billigen Floskeln die Türkei unterstützt in Syrien die FSA dass ihr das natürlich gerne als IS verkauft ist verständlich.
Die Militäraktion der Türkei in Syrien wurde von 73 % der Menschen weltweit unterstützt laut einer amerikanischen Studie.
Ihr könnt euch ja mit Israel in die Arme liegen und euch zusammen griechisch ausheulen :):)
 
Ach bitte Nikos immer diese gleichen billigen Floskeln die Türkei unterstützt in Syrien die FSA dass ihr das natürlich gerne als IS verkauft ist verständlich.
Die Militäraktion der Türkei in Syrien wurde von 73 % der Menschen weltweit unterstützt laut einer amerikanischen Studie.
Ihr könnt euch ja mit Israel in die Arme liegen und euch zusammen griechisch ausheulen :):)

Ich wette Erdi hat alleine die 73 % verifiziert-er hat einfach ca. 6 Milliarden Leute befragt.
....und ich wette, sein Arsch ist in 100 Jahren noch wund von den Tritten................


- - - Aktualisiert - - -

Die Menschen in Nord Syrien können seit dem Einmarsch der Türken endlich auf Atmen und der Tyrannei der Terrororganisation PKK wenigstens ein wenig entgegen bringen.
Diese Schweine haben die Türkmenen und Araber regelrecht aus ihrer Heimat vertrieben,jetzt herrscht endlich Ruhe in der Region ;)

...denen gehts besser als den Türken in der Türkei ? WAHNSINN!!!
 
Ich wette Erdi hat alleine die 73 % verifiziert-er hat einfach ca. 6 Milliarden Leute befragt.
....und ich wette, sein Arsch ist in 100 Jahren noch wund von den Tritten................


- - - Aktualisiert - - -



...denen gehts besser als den Türken in der Türkei ? WAHNSINN!!!

Meine Landsleute müssen ihre Kinder nicht an Waisenhäusern abgeben
Schon traurig wohin euch eure Politiker manövriert haben,armes Griechenland
 
Meine Landsleute müssen ihre Kinder nicht an Waisenhäusern abgeben
Schon traurig wohin euch eure Politiker manövriert haben,armes Griechenland

Laber mal nicht sonen Mist und laß dir mal deinen Griechenhaß behandeln.
Laßt euch mal ne Behandlung verschreiben, die euren Ethnoneid irgendwie minimieren kann oder versucht mal ne Akklimatisation zum Griechentum.
Das ist ja schon schmerzhaft mitzukriegen, wie schwer schon mancher von euch befallen ist.
Schlimm ist, die Neidgründe sind nicht eliminierbar......ihr werdet immer hochschauen müssen und Halskrämpfe haben.
Das ist euer Kismet Achmet.
Ihr tut mir leid, ihr armen Nichtgrecos.
 
Βόμβες» Αγγελή: Ηθελαν να βάλουν φυλακή Σαμαρά, Αδωνι, Λοβέρδο -Κατήγγειλε οργανωμένο σχέδιο
Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
31|01|2020 | 17:22
Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής / Φωτογραφία:EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε νέες αποκαλύψεις-βόμβα προχώρησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ιωάννης Αγγελής για την υπόθεση Novartis.

Ο κ. Αγγελής, στην συμπληρωματική κατάθεσή του στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή, υποστήριξε σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές ότι υπήρχε σχέδιο προφυλάκισης του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και των βουλευτών Άδωνη Γεωργιάδη και Ανδρέα Λοβέρδου λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές – όποτε και αν λάμβαναν χώρα.

Κατά την κατάθεσή του ο κ. Αγγελής αναφέρθηκε και πάλι στον «Ρασπούτιν» (Δημήτρη Παπαγγελόπουλο) και υποστήριξε ότι τα περί προφυλάκισης των τριών πολιτικών προσώπων, προκύπτουν από συζητήσεις που είχε με την τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και την τότε Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσια Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου.

Μάλιστα, ο κ. Αγγελής, δήλωσε στον κ. Ζαχαρή ότι είναι πρόθυμος, προκειμένου να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για την αξιοπιστία των καταθέσεων του, να εξεταστεί κατά αντιπαράσταση με τις κυρίες Δημητρίου και Παπασπύρου.

Ο κ. Αγγελής επανήλθε στις αιτιάσεις του κατά της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, στην οποία απέδωσε δόλο, τονίζοντας πως από όλη την συμπεριφορά της κατέστη σαφές ότι στηριζόταν στις πλάτες τρίτου, δηλαδή του «Ρασπούτιν».

Ως προς το ποιος είναι ο «Ρασπούτιν» ο κ. Αγγελής , φέρεται να παρέπεμψε στις κυρίες Παπασπύρου και Δημητρίου, όπως και τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, που ξέρουν όπως είπε το όνομά του και του το είχαν πει.

«Με πρόδωσαν, με πούλησαν, με έστυψαν»

Τέλος, ο κ. Αγγελής εμφανίστηκε ιδιαίτερα πικραμένος από τη συμπεριφορά προσώπων: «Νοιώθω ότι με πούλησαν, με πρόδωσαν και με έστυψαν άνθρωποι που εμπιστεύτηκα κι αυτό είναι κάτι που με πονάει πολύ» τόνισε κατά τις ίδιες πληροφορίες.

Μετά τις νέες αποκαλύψεις, ο κ. Ζαχαρής διαβίβασε αμέσως αντίγραφο της κατάθεσης του κ. Αγγελή στη Βουλή.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/politiki/bombes-aggeli-novartis-ithelan-baloyn-fylaki-samara-adoni-loberdo

- - - Aktualisiert - - -

Ton Brisko san atomo....poio ediaferon apo ton Belopoulo.

Um diese Inhalte anzuzeigen, benötigen wir die Zustimmung zum Setzen von Drittanbieter-Cookies.
Für weitere Informationen siehe die Seite Verwendung von Cookies.
 
αναστάτωση και η κινητικότητα που προκλήθηκε την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου με αφορμή τη διαπίστωση ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Ορούτς Ρέις βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή που υπέρκειται της ελληνικής υφαλοκρηπίδας δεν ήταν τυχαία. Ας μην ξεχνάμε ότι στο παρελθόν ελληνικές κυβερνήσεις έχουν θεωρήσει τέτοιες «ερευνητικές αποστολές» ευθεία αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, ακόμη και στα όρια της προετοιμασίας για ένοπλη εμπλοκή. Πάνω από όλα ο συναγερμός που ενεργοποιήθηκε αφορούσε το εάν και κατά πόσο η Τουρκία αποφάσισε να κάνει πράξει τις «αναθεωρητικές» απόψεις της για τις οριοθετήσεις των υφαλοκρηπίδων και των ΟΑΖ στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.
ΕΕ : Φόρος αίματος στους δρόμους – 51.300 πέζους και 19.450 ποδηλάτες έχασαν τη ζωή τους
[h=2]Τι ισχύει με την ελληνική υφαλοκρηπίδα[/h] Παρότι ο γεωγραφικός ορισμός είναι κοινός, δηλαδή 200 ν.μ. ή μέση γραμμή όπου οι αποστάσεις είναι μικρότερες και κοινό το καθεστώς των νησιών ως προς το ότι έχουν αυτοτελώς υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, οι δύο τελευταίες έννοιες δεν ταυτίζονται. Αυτό δεν αφορά μόνο το γεγονός ότι η υφαλοκρηπίδα αφορά το υπέδαφος ενώ η ΑΟΖ και τα υπερκείμενα ύδατα, αλλά και τη διαδικασία ανακήρυξης.
Η ΑΟΖ προϋποθέτει ανακήρυξη και οριοθέτηση που περιλαμβάνει και αμοιβαία οριοθέτηση με γειτονικές χώρες. Αντίθετα, η υφαλοκρηπίδα θεωρείται ότι υπάρχει ως κυριαρχικό δικαίωμα εξ υπαρχής.
Η Ελλάδα έχει κάνει οριοθέτηση μόνο με την Ιταλία ως προς το Ιόνιο το 1977. Ως προς το Αιγαίο, η πάγια θέση των ελληνικών κυβερνήσεων ήταν η προσφυγή στη Διεθνές Δικαστήριο στη Χάγη για να γίνει η οριοθέτηση. Αυτό, όμως, προϋποθέτει την υπογραφή συνυποσχετικού με την Τουρκία, που δεν έχει κυρώσει τη Διεθνή Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας. Αυτό σημαίνει την αμοιβαία αναγνώριση της δικαιοδοσίας και την πρόθεση εφαρμογής της απόφασης. Αυτό η Τουρκία το έχει αρνηθεί τώρα.
Η πάγια ελληνική θέση είναι ότι τα νησιά έχουν αυτοτελώς υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ. Η Τουρκία υποστηρίζει ότι έχουν μόνο οι ηπειρωτικοί όγκοι. Η νομολογία των Διεθνών Δικαστηρίων παραπέμπει σε μια τάση να αναζητείται μια λύση που κάπως να συμβιβάζει τα πράγματα. Γι’ αυτό και έχει υποστηριχτεί ότι η θέση υπέρ της Χάγης αφορά και την προσπάθεια ένας «έντιμος συμβιβασμός» να αποκτήσει μέσω μιας απόφασης Διεθνούς Δικαστηρίου νομιμοποίηση και να μην θεωρηθεί από την κοινή γνώμη «ενδοτισμός».
Μέχρι τότε, όμως, η πάγια θέση των ελληνικών κυβερνήσεων είναι ότι εφόσον η υφαλοκρηπίδα αποτελεί ούτως ή άλλως κυριαρχικό δικαίωμα, οποιαδήποτε προσπάθεια έρευνας θα παρεμποδιστεί.
Εδώ πρέπει να διευκρινίσουμε ότι τα ύδατα που υπέρκεινται της υφαλοκρηπίδας μιας χώρας, πέραν των χωρικών της υδάτων, αποτελούν διεθνή ύδατα. Δηλαδή, εκεί μπαίνουν και ξένα πολεμικά πλοία. Απλώς, εάν πρόκειται να κάνουν ασκήσεις κ.λπ. πρέπει να δεσμεύσουν τις περιοχές με σχετική NAVTEX για λόγους ασφαλείας.
Αντίστοιχα φυσικά μπαίνουν εμπορικά πλοία ή και ερευνητικά ωκεανογραφικά πλοία. Όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά με τα πλοία που κάνουν σεισμικές έρευνες για υδρογονάνθρακες (που είναι το πρώτο ερευνητικό βήμα πριν τη χρήση πλωτών γεωτρύπανων).
Ήδη από τη δεκαετία του 1970 η Ελλάδα θεωρεί ότι αυτό αποτελεί ευθεία παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων που θα αντιμετωπιστεί δυναμικά. Αυτό συνήθως σημαίνει τη στενή παρακολούθηση από σκάφος του ΠΝ και ετοιμότητα για πολύ μεγαλύτερη πίεση εάν γίνει απόπειρα για σεισμικές έρευνες.
[h=3]Η Τουρκική στρατηγική για το «γκριζάρισμα» των ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας[/h] Η Τουρκία στο πλαίσιο της «αναθεωρητικής» αντίληψης που έχει αμφισβητεί τις ελληνικές θέσεις για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ, υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν αυτοτελή υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ τα νησιά, ακόμη και η Κρήτη. Αντίστοιχα, αμφισβητεί και την Κυπριακή ΑΟΖ, αν και στην περίπτωση της Κύπρου η βασική αιχμή της τουρκικής αμφισβήτησης είναι κυρίως η θέση ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει το δικαίωμα να ανακηρύττει ΑΟΖ ή να δίνει «οικόπεδα» προς έρευνα και εκμετάλλευση, καθώς δεν έχει επιλυθεί το Κυπριακό και δεν λαμβάνονται υπόψη τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, θέση στην οποία η κυπριακή κυβέρνηση έχει απαντήσει με δέσμευση πως εάν βρεθούν κοιτάσματα τα έσοδα θα πάνε και για τις δύο κοινότητες. Ουσιαστικά, επιδιώκει να διαμορφώσει ένα είδος «γκρίζων ζωνών» όχι μόνο για τα χωρικά ύδατα και το καθεστώς νησιών και βραχονησίδων αλλά και τα όρια των υφαλοκρηπίδων.
Σε αυτό το πλαίσιο, αφενός προσπάθησε ντε φάκτο να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας κάνοντας έρευνες, συμπεριλαμβανομένων και ερευνητικών γεωτρήσεων, εντός των οικοπέδων της Κυπριακής ΑΟΖ, αφετέρου προχώρησε στο διαβόητο μνημόνιο με την κυβέρνηση της Τρίπολης.
[h=4]Η προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων[/h] Ιδίως μετά τη υπογραφή του τουρκολιβυκού «μνημονίου» και με δεδομένο ότι από αρκετές πλευρές αυτό θεωρήθηκε ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, με πιο χαρακτηριστική τη σχετική θέση της ΕΕ, η Τουρκία χρειαζόταν βήματα που να κατοχυρώνουν στην πράξη τις αξιώσεις της. Θέλει να δείξει με κάθε τρόπο ότι δεν μείνει έξω από τη διανομή των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην περιοχή. Αυτό εξηγεί και την ιδιαίτερη επιμονή να δείξει δραστηριότητα και έρευνα στην περιοχή, με συχνές αποστολές των ερευνητικών σκαφών και των ερευνητικών γεωτρυπάνων.
Αυτό δημιουργούσε το ερώτημα ως προς το πότε η Τουρκία θα δοκίμαζε να προχωρήσει σε έρευνα εντός της υποτίθεται άρτι οριοθετημένης ΑΟΖ της, πέραν των κινήσεων που έχει κάνει ήδη στα όρια της Κυπριακής ΑΟΖ.
Αυτό εξηγεί και την ένταση που προκάλεσε η κίνηση του Ορούτς Ρέις. Γιατί εάν δεν ήταν απλώς μια απόκλιση από την αρχική του κίνηση, αλλά μια επιλογή όντως ερευνών στα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, αυτό θα σηματοδοτούσε την πρώτη απόπειρα να κάνει πράξη την υποτιθέμενη νέα οριοθέτηση.
Ιδίως εάν αναλογιστούμε ότι το συγκεκριμένο τμήμα της γεωγραφικής έκτασης της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στο οποίο κινήθηκε το τουρκικό σκάφος προσδιορίζεται από την επήρεια των ελληνικών νησιών, συμπεριλαμβανομένου του Καστελόριζου, δηλ. την κατεξοχήν περιοχή που η Τουρκία αμφισβητεί, αλλά εκεί και που θα θεωρούσε ότι θα μπορούσε να έχει και τα οφέλη σε μια διαπραγμάτευση ή διευθέτηση.
Η Αθήνα επέλεξε πάντως σε επίπεδο ρητορικής να υποβαθμίσει το γεγονός, υποστηρίζοντας ότι δεν επρόκειτο περί έρευνας, όμως τόσο η κινητοποίηση της φρεγάτας «Νικηφόρος Φωκάς», της ίδιας που τον Οκτώβριο του 2018 είχε σταλεί για την αντιμετώπιση των κινήσεων του «Μπαρμπαρός», ενός άλλου τουρκικού ερευνητικού σκάφους, εντός των γεωγραφικών ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, όσο και οι συσκέψεις που έγιναν παραπέμπουν σε ένα αρκετά πιο σοβαρό περιστατικό.
[h=4]Η πρόταση για μορατόριουμ ερευνών και ο τουρκικός υπολογισμός[/h] Η πρόσφατα διατυπωμένη τουρκική θέση για κοινό μορατόριουμ στις έρευνες μέχρις ότου επιλυθεί η διαφορά μεταξύ των δύο χωρών, αποτυπώνει με έναν τρόπο και μια πλευρά του τουρκικού σχεδιασμού.
Η Τουρκία προφανώς και γνωρίζει ότι δεν πρόκειται να κατοχυρώσει το σύνολο των αξιώσεών της. Ταυτόχρονα, δείχνει να πιστεύει ότι μια συμπεφωνημένη προσφυγή στη Χάγη δεν θα τις έδινε όλα όσα θα ήθελε, ακόμη και εάν η απόφαση δεν ακολουθούσε το γράμμα του διεθνούς δικαίου και ιδίως της Διεθνούς Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας και επέλεγε και χρήση κριτηρίων ευθυδικίας.
Γι’ αυτό το λόγο και δείχνει να προτιμά τη δημιουργία τετελεσμένων πριν εκείνο το είδος απευθείας διαπραγμάτευσης που θα της έδινε αυτό που στα μάτια της φαντάζει δικαιότερη λύση. Σε αυτό το πλαίσιο, εντάσσονται και οι διάφοροι χειρισμοί που κάνει και η προσπάθεια έμπρακτης κατοχύρωσης αξιώσεων.
Είναι η επιδίωξη να διαμορφωθεί η εικόνα μιας διαφοράς και μιας αντιδικίας που πρέπει να λυθεί με τον τρόπο που η ίδια ορίζει τις αμοιβαίες υποχωρήσεις. Άλλωστε, όσο περισσότερες αξιώσεις προβάλλεις τόσο μεγαλύτερο περιθώριο έχεις να επιδείξεις μετά διάθεση υποχωρήσεων, που όμως θα κατοχυρώνουν σημαντικά κέρδη.
 
Gamiseta
https://www.iefimerida.gr/kosmos/gemise-polemika-ploia-i-mesogeios-omprela-apo-galloys

- - - Aktualisiert - - -

%CE%BF%CF%85%CE%BA.jpg
copyright: eurokinissi




[h=1]Ο «Μέγας Αλέξανδρος» εξόργισε την Αγκυρα που εξέδωσε Navtex - Τα «κέρδη» των προκλήσεων[/h] ΕΛΛΑΔΑ 03.02.2020 08:40 Τελευταία Ενημέρωση 03.02.2020 08:57
Newsroom
Για τις 6 Φεβρουαρίου και για μια ώρα οι Τούρκοι έχουν «κλειδώσει» περιοχή ανάμεσα στον Άγιο Ευστράτιο, τη Λέσβο και τη Σκύρο την στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η τριμερής άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος 2020»
Καμία τουρκική πρόκληση δεν μένει αναπάντητη. Οποτε οι γείτονες παραβιάζουν αέρα και θάλασσα τα ελληνικά πληρώματα είναι εκεί για να τους αναχαιτίσουν. Ωστόσο, η μέθοδος των «ιδιαίτερων» μαθημάτων από τους ιπταμένους της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και τα έμπειρα πληρώματα των μονάδων επιφανείας του στόλου, έχουν το ανάλογο αντίτιμο.
Όπως λένε ανώτατες πηγές τα σχέδιά τους «έρχονται δεύτερα» από την ώρα που η απάντηση είναι τη στιγμή που πρέπει, εκεί που απαιτείται και φυσικά μαθαίνουμε μέσα από τις «πονηριές» τους. Το ελληνικό επιτελείο εκεί ακριβώς έχει την ευκαιρία και παίρνει όλα εκείνα τα στοιχεία, τις πληροφορίες και τις τακτικές που επιχειρούν να εφαρμόσουν οι γείτονές μας για να προκαλέσουν. Άλλωστε, όπως αναφέρει το hellasjournal μέσα από μια τόσο μακρά περίοδο εγρήγορσης και τεχνητής έντασης που επιδιώκει η Αγκυρα σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο, το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων κι από τα τρία όπλα εκπαιδεύεται διαρκώς στις επαναλαμβανόμενες τακτικές που επιδιώκει να προβάλει το Τουρκικό επιτελείο.

  • «Εκείνο που επιδιώκουμε είναι να αισθάνονται πάντα την ανάσα μας δίπλα τους και δεύτερον να μην υπάρξει αιφνιδιασμός», σχολίαζε με χαρακτηριστικό τρόπο μια εκ των στρατιωτικών πηγών εξηγώντας παράλληλα πως όταν βλέπουν στο τουρκικό επιτελείο την ξεκάθαρη αποφασιστικότητα που υπάρχει, τότε δεν προχωρούν σε περαιτέρω κινήσεις.
Τα μαθήματα και οι γνώσεις που έχουν πάρει μέσα από τις τουρκικές προκλήσεις τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων δεν είναι λίγα και σίγουρα εκείνο που σημειώνουν είναι πως ούτε δεύτερα Ιμια χωρούν και επιπλέον ότι η ψυχραιμία δεν συνιστά υποχωρητικότητα.
[h=2]Κυριακάτικα «άγχη» και navtex προβοκάτσιας[/h]Ακόμη και την Κυριακή η γείτονα προχώρησε σε ναυτικά γυμνάσια στον κόλπο Ξηρού, κάτι που συνήθως Σαββατοκύριακα δεν το πράττει. Αλλά ξανά οι μονάδες επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού ήταν εκεί και παρακολουθούσαν την εξέλιξη της μικρής σε κλίμακα και ενέργειας άσκηση. Και αυτή η τακτική, των ασκήσεων, θα συνεχιστεί την εβδομάδα που ξεκινά κυρίως επειδή στο Αιγαίο πλέει εκτός των ελληνικών μονάδων επιφανείας και το ελικοπτεροφόρο της Γαλλίας «Dixmude» που παίρνει μέρος στην τριμερή άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος 2020».

  • Η δυσαρέσκεια της Αγκυρας για την κοινή άσκηση Ελλάδας, Γαλλίας, Ηνωμένων Πολιτειών φαίνεται και μέσα από τη ναυτική οδηγία με αριθμό 0212/20 που εξέπεμψε ο υδρογραφικός σταθμός της Σμύρνης στις 31 Ιανουαρίου, με την οποία προαναγγέλλει άσκηση με πυρά ανάμεσα στα νησιά του Αγίου Ευστρατίου, της Λέσβου και της Σκύρου.
Ως γνωστό στις 6 Φεβρουαρίου οι Πεζοναύτες των τριών χωρών θα βρίσκονται στο Βορειοανατολικό Αιγαίο για να κάνουν κοινή αποβατική ενέργεια και τα αμφίβια μέσα θα εξέλθουν από το Γαλλικό ελικοπτεροφόρο. Επιπλέον, η Τουρκία ήδη έχει διαμαρτυρηθεί για την επιλογή του Αγίου Ευστρατίου χαρακτηρίζοντάς το κι αυτό ως αποστρατιωτικοποιημένο νησί. Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα η πρόσφατη δήλωση του υπουργού Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου πως «ότι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται» σκεπάζει απόλυτα την διαμαρτυρία της γείτονος. Όμως και οι ΗΠΑ δεν έχουν δεχτεί ως αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη τον ακριτικό Αϊ Στράτη!
[h=2]Ο χάρτης με τις συντεταγμένες που έχει εκδώσει η Τουρκία για ασκήσεις με πυρά[/h]
200203000537_xartis1.jpg
Για τις 6 Φεβρουαρίου και για μια ώρα οι Τούρκοι έχουν «κλειδώσει» περιοχή ανάμεσα στον Άγιο Ευστράτιο, τη Λέσβο και τη Σκύρο την στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η τριμερής άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος 2020» με τη συμμετοχή 1000 πεζοναυτών από Ελλάδα, Γαλλία και ΗΠΑ καθώς και αεροναυτικές δυνάμεις
H navtex που εκδόθηκε από τον υδρογραφικό σταθμό της Σμύρνης
TURNHOS N/W : 0212/20 (İzmir NAVTEX Station) (Published Date: 31-01-2020 09:44)
TURNHOS N/W : 0212/20 AEGEAN SEA 1.
GUNNERY EXERCISE, ON 06 FEB 20 FROM 1001Z TO 1100Z IN AREA BOUNDED BY;
38 56.00 N – 025 25.00 E
39 04.00 N – 025 42.00 E
39 15.00 N – 025 38.00 E
39 23.00 N – 025 15.00 E
39 09.00 N – 025 08.00 E
Στενό τετ α τετ του ΠΝ και της ΠΑ με το Σαρλ Ντε Γκολ Και ο «πονοκέφαλος» που λέγεται Γαλλία για την Τουρκία καλά κρατεί σχεδόν για όλο τον μήνα που μόλις έχει ξεκινήσει. Αν και είναι αρχές του Φεβρουαρίου ήδη προγραμματίζονται οι κινήσεις και οι σχεδιασμοί κοινών ναυτικών και αεροπορικών γυμνασίων στην Αν. Μεσόγειο κυρίως με την επιστροφή νότια της Κρήτης του πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου της Γαλλίας Σαρλ Ντε Γκολ.
Σύμφωνα με πηγές από το Πολεμικό Ναυτικό, μια σειρά από ναυτικά γυμνάσια θα εξελιχθούν, ανάμεσα στην αρμάδα ασφαλείας του αεροπλανοφόρου και σε Ελληνικά πολεμικά πλοία, με κάποιο εξ αυτών στη συνέχεια να παίρνει θέση ξανά δίπλα στο Σαρλ Ντε Γκολ ως πλοίο συνοδείας ασφαλείας. Ταυτόχρονα τα Ελληνικά F-16 Block 52 plus από την Σούδα, αναμένεται πως θα έχουν ραντεβού στον αέρα με τα Rafale του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού που θ’ απονηώνονται από το αεροπλανοφόρο.
Όπως λένε με νόημα πηγές από την Πολεμική Αεροπορία, οι συγκεκριμένες ασκήσεις θα εκπέμψουν ένα διαφορετικό και ηχηρό μήνυμα στην περιοχή, στο όριο του Ελληνικού FIR. Όλα αυτά θα γίνουν μετά τον ολιγοήμερο κατάπλου του αεροπλανοφόρου στο λιμάνι της Λεμεσού στην Κύπρο. Από την Μεγαλόνησο και μετά, οι ελληνογαλλικές συνεργασίες θα είναι σχεδόν καθημερινές και μόνο αυτό δείχνει την έμπρακτη στήριξη της Γαλλίας στις περιπέτειες που περνά η Κύπρος με τις πειρατικές και παράνομες κινήσεις της Τουρκίας τόσο με πολεμικά πλοία όσο και με ερευνητικά ή και γεωτρύπανα εντός της ΑΟΖ. Και βέβαια στήριξη και αναθεώρηση της στρατηγικής συνεργασίας στον τομέα της άμυνας έχει αποφασιστεί σε επίπεδο κορυφής για την Ελλάδα.

- - - Aktualisiert - - -

ap_18004035153.jpg
(AP Photo/Remy de la Mauviniere)




[h=1]Τουρκικός εκνευρισμός για τις πτήσεις γαλλικών αεροσκαφών πάνω από την Κύπρο[/h] ΚΟΣΜΟΣ 03.02.2020 14:29 Τελευταία Ενημέρωση 03.02.2020 15:34
Newsroom
Οι πτήσεις των γαλλικών αεροσκαφών κυριαρχούν στα τουρκικά ΜΜΕ
Γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου Ραφάλ, το Σάββατο πέταξαν πάνω από την Κύπρο. Πηγές του κυπριακού υπουργείου Άμυνας, που επικαλείται το sigmalive.com ανέφεραν ότι τα γαλλικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από την Πάφο μετά από άδεια που χορηγήθηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές σύντομα θα πραγματοποιηθούν κοινές ασκήσεις των δύο χωρών. Τα μαχητικά απογειώθηκαν από το αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ», το οποίο βρίσκεται ανοιχτά της Κύπρου. Σημειώνεται πως σχετικό βίντεο ανάρτησε στο Twitter η Γαλλίδα πρέσβης στην Κύπρο, Ιζαμπέλα Ντιούμοντ.
Πάντως οι πτήσεις των γαλλικών αεροσκαφών έχουν προκαλέσει έντονο εκνευρισμό στην Άγκυρα. Μάλιστα στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου A Haber αναφέρει «γαλλικά μαχητικά πέταξαν στην ανατολική μεσόγειο», «δυο γαλλικά μαχητικά τύπου Rafale απογειώθηκαν από το αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle» το όποιο πλέει ανάμεσα στην Κρήτη και την Κύπρο αλλά και βόρεια του οικοπέδου 8 στο οποίο βρίσκεται το Γιαβούζ».
Η Star κάνει λόγο για «προβοκάτσια σε ανατολική μεσόγειο. Γαλλικά μαχητικά πέταξαν στα όρια του οικοπέδου 8 όπου το Γιαβούζ συνεχίζει τις εργασίες του. «Ανέβηκε το θερμόμετρο στην ανατολική Μεσόγειο. Γαλλικά μαχητικά πέταξαν πάνω από την Κύπρο. Πλησίασαν σε περιοχή που βρίσκεται το Γιαβούζ», αναφέρει η Aksam.
 
Zurück
Oben