Strahomire, mnogo si dosadan. Da nije bilo jugoslovenstva, prosli bi vi kao Nijemci. Nebi ostalo ni h od hrvatske. Ovako ste jos i nagradjeni za fasizam
Hvala Bogu da imamo bisera kao tebe, i mogu te razumit, Bugarski jezik je dosta sličan hrvatskome.Strahomire, mnogo si dosadan. Da nije bilo jugoslovenstva, prosli bi vi kao Nijemci. Nebi ostalo ni h od hrvatske. Ovako ste jos i nagradjeni za fasizam
VELIMIR BUJANEC: Kapa nije ustaška već HOS-ova, ne znam kome smeta HOS![]()
![]()
![]()
TJEDNIK Novosti objavio je fotografije aktualnog ministra kulture Zlatka Hasanbegovića na kojima s ustaškom kapom pozira s Velimirom Bujancem!
U devetesetima je, piše tjednik, Hasanbegović u listu "Nezavisna Država Hrvatska" nedvosmisleno veličao ustaški pokret te se slikao s ličnostima kao što su Mladen Schwartz, Velimir Bujanec i zet Ante Pavelića Srećko Pšeničnik. Navedeni list NDH uređivao je tih godina upravo Pšeničnik, koji je bio i predsjednik Hrvatskog oslobodilačkog pokreta (HOP).
Aktualni ministar kulture Hasanbegović je kao suradnik u impressumu lista NDH naveden od travnja do studenog 1996., ali se kao autor pojavljuje već od veljače i prvog broja.
Prema navodima Novosti, Hasanbegović je u listu posvećenom "pridržavanju nauka i djela Ante Pavelića" te negiranju zločina NDH tijekom 1996. godine napisao najmanje dva teksta.
> Hasanbegović: Ovo je još jedna podvala, žele me politički likvidirati
> Procurila fotografija Hasanbegovića s ustaškom kapom, MOST šuti
> Puhovski: Hasanbegović od zemlje radi provinciju, premijer je dokazao da je doista izgubljen u Hrvatskoj
Kako je pojašnjeno riječ je o fotografijama koje su 1996. objavljene u časopisu Nezavisna Država Hrvatska koji se tada prodavao na kioscima, donose Novosti.
Premijer uvjeren da je Hasanbegović antifašist
Isti izvor donosi da je današnji ministar kulture bio suradnik te tiskovine u kojoj je pisao tekstove o ujedinjenju "Domovine od Mure, Drave i Drine pa do Jadranskoga mora".
"Ja i Hasanbegović smo često komunicirali, ovi komentari u javnosti su izvan konteksta, on je uvjereni antifašist i povjesničar, mislim da će biti sjajan ministar", rekao je danas premijer Tim Orešković o ministru kulture Zlatku Hasanbegoviću.
Kontroverzni povijesničar, a sada i ministar kulture Hasanbegović, već se proslavio izjavom da je antifašizam floskula, kao i po svojem divljenju liku i djelu nacističkog imama.
Strani mediji o hrvatskoj sramoti
Svjetski mediji, već su se raspisali o "hrvatskoj sramoti - ministru kulture", dok je centar Simon Wiesenthal poslao hrvatskoj Vladi oštro pismo u kojem traže hitnu smjenu ministra kulture, šokirani njegovim neutemeljenim i potpuno nepreciznim komentarima vezanima uz povijest Hrvatske za vrijeme Drugog svjetskog rata i Holokausta.
"Na komemoraciji za Jasenovac ne komemorira se žrtva, ne osuđuje počinitelj zločina, već se ona zloupotrebljava za rehabilitaciju jugoslavenskoga komunizma koji sam po sebi, u sebi, u svojem temelju, ima zločin", samo je jedna od kontroverznih izjava današnjeg ministra kulture.
Objavljena fotografija: Hasanbegovi? pozirao s usta?kom kapom i Bujancem - Vijesti - Index.hr
Ich bin gespannt strah dazu sagen wird, wird sicher wieder 3 meter lang.
netter versuch der Kroaten
Kroatien: Direktzüge Mazedonien-Österreich geplant « DiePresse.com=
- - - Aktualisiert - - -
intellektuelle proben den aufstand.
babyblue, es wird neue bücher geben.
Kroatien - Künstler gehen gegen die Regierung auf die Straße
Letztes Mal waren es 2000. Und ein Minister ist ja schon weg. Registrirani izdajnici - REGISTAR IZDAJNIKA
bald wohl in rijeka. Der Kanadier deckt Hasan bisher. Mal sehen, was sich jetzt tut, nachdem wieder was aus Licht kam.
was für Bücher?
frag blue
du bist nicht intellektuell genug, um Indianers postings zu verstehen.
Folge dem Video um zu sehen, wie unsere Website als Web-App auf dem Startbildschirm installiert werden kann.
Anmerkung: Diese Funktion ist in einigen Browsern möglicherweise nicht verfügbar.
Wir verwenden essentielle Cookies, damit diese Website funktioniert, und optionale Cookies, um den Komfort bei der Nutzung zu verbessern.
Siehe weitere Informationen und konfiguriere deine Einstellungen