Novosti: LEUTE, ES WIRD NICHTS PASSIEREN, DAS IST VORBEI – Vučić: Der 1. November wird ein Tag wie jeder andere, sie werden Serbien nicht zu Fall bringen
"Leute, es wird nichts passieren, das ist vorbei“, sagte der serbische Präsident Aleksandar Vučić am Ende seines Auftritts in den
Nationalen Nachrichten auf dem Fernsehsender Pink, nachdem – wie er erklärte – viele besorgte Bürger ihm geschrieben hätten.
„Ich sage euch das nicht, um euch zu beruhigen oder um mir selbst Mut zu machen. Ich bin viel zu ernsthaft und verantwortungsbewusst, um mit solchen Dingen zu spielen. Ich weiß genau, welche Kräfte und Möglichkeiten sie haben – von dieser Sache ist schon lange nichts mehr übrig. Das wird nur ein weiterer Ausbruch von Wut sein, und zwar nicht, weil sie die Tragödie schwer trifft – die 16 Toten, die Menschen, die Schicksale haben sie nie interessiert – alle anderen Menschen in diesem Land schon, aber sie nur die politischen Ämter und nichts anderes“,
erklärte der Präsident.
Er fügte hinzu, dass sie wahrscheinlich auch diesmal Angriffe auf die Räumlichkeiten der Serbischen Fortschrittspartei (SNS) verüben werden.
„Hauptsächlich auf die SNS, auf irgendeine Institution – sie werden etwas anzünden, etwas zerstören, und das wird’s dann gewesen sein. Es wird keine weiteren Probleme geben. Wir werden andere, größere Probleme haben, die wir gemeinsam und geeint überwinden müssen. Wichtig ist, dass wir den Moment verstehen, in dem wir leben, und erkennen, was in der Welt um uns herum geschieht“,
so Vučić.
Er ergänzte, dass Serbien – obwohl die sogenannten
Blockierer das Jahr völlig zerstört hätten – dennoch ein Wirtschaftswachstum von über 2,5 % erreichen werde.
„Trotz aller Versuche, uns zu schwächen und zu zerstören... Das zeigt, dass man Serbien nicht zerstören kann, egal, wie viel Mühe von außen hineingesteckt wird – egal, wie viele Artikel Kroatien in diesem Jahr gegen mich veröffentlicht hat – Dutzende und Aberdutzende. Das ist nur ein Beispiel, damit die Menschen verstehen, wie sehr alle darauf aus sind, Serbien zu schwächen“,
sagte Vučić.
"ЉУДИ, НЕЋЕ СЕ ДЕСИТИ НИШТА, ГОТОВО ЈЕ СА ТИМ" Вучић: 1. новембар биће дан као сваки други, неће успети да сруше Србију
"ЉУДИ, неће се десити ништа, готово је са тим", рекао је председник Србије, Александар Вучић на крају гостовања у Националном дневнику на телевизији Пинк, а поводом тога што му, како је рекао, људи пишу забринути.
- Ја вам то не говорим да бих вас храбрио, или да бих храбрио себе. Сувише сам озбиљан и одговоран, да бих се играо на такав начин. Одлично знам колике су им снаге и моћи, нема ништа од та посла одавно. Биће то још један излив беса, и то не зато што им тешко пада трагедија, јер их никада нису занимали 16 погинулих, људи и људске судбине, све друге људе јесу у овој земљи, већ само политичке фотеље и ништа више од тога - навео је председник.
Додаје да ће вероватно и овога пута направити нападе на просторије Српске напредне странке.
- СНС-а углавном, на неку институцију, да запале, да сруше и то је крај. Никаквих ту више проблема нече бити. Имаћемо ми других проблема, и већих, које морамо да побеђујемо заједно и уједињени. Важно је да разумемо тренутак у којем живимо, да видимо шта је то што се дешава у свету око нас - закључио је председник Србије.
Додаје да ћемо, иако су нам ову годину потпуно уништили блокадери, имати стопу раста преко 2,5%.
- Без обзира на све што су је разарали, уништавали... То показује да Србију не можете да разорите, ма колико труда споља било то укључено, ма колико је Хрватска објавила текстова против мене у току ове године - десетине и десетине хиљада. То је само један пример да би људи знали колико је свима циљ да руше Србију - рекао је Вучи.
"ЉУДИ, неће се десити ништа, готово је са тим", рекао је председник Србије, Александар Вучић на крају гостовања у Националном дневнику на телевизији Пинк, а поводом тога што му, како је рекао, људи пишу забринути.
www.novosti.rs