Aktuelles

Neue Polizei-Fahrzeuge in Mazedonien!

Ich will BMW!!!

Sie haben keine Berechtigung Anhänge anzusehen. Anhänge sind ausgeblendet.

Anhänge

Sie haben keine Berechtigung Anhänge anzusehen. Anhänge sind ausgeblendet.
Makedoniens Spezialeinheit "Alfa" ist jetzt Hummer Fahrer. Dieser wurde bei einer Zollaktion beschlagnahmt, der andere beschlagnahmte Hummer von Sejdiu soll auch zu den Alfas wechseln.

[h=1]ФОТО: Алфите со „хамер“ ќе ловат криминалци[/h]
Четврток, 07 Јуни 2012 19:07

Сподели
1665

Споделете ја веста со Вашите пријатели

[h=2]Посебната мобилна единица „Алфи“ ќе вози запленет „хамер“ од царината за кој судскиот процес е завршен, пренесува телевизија Сител.[/h]
alfi-500.jpg

Со променета боја и додадена опрема „Алфите“ ќе ловат криминалци со новиот „хамер“, кој од пред три дена е доделен на мобилната единица, а претходно бил во сопственост на косовски државјанин.

-Откако завршил процесот, агенцијата за управување со одземен имот донела ваква одлука. Претходно бил сребрена боја и регистриран во соседно Косово, но отсега со нов лик и нови таблички ќе крстосува низ Скопје. Во него веќе е вградена и потребната полициска опрема. Возилото четири години стоело на паркингот пред затворот Идризово, а отсега ќе лови криминалци по скопските улици, пренесува Сител.

ham-500.jpg

ФОТО: Сител

Од МВР се надеваат дека наскоро ќе добијат уште еден „хамер“ сличен на овој, а веќе е поднесено барање полицијата да го добие и Хамерот на Бајруш Сејдиу кој беше запленет во акцијата Пепел.

Frage mich was diese Hummer so schlucken? Stadtverbrauch müssten es sicher zwischen 30-40 Liter sein?

Naja, Die makedonische Spezialeinheit muss den Sprit ja nicht aus der eigenen Tasche zahlen, sonst würde der gesamte Lohn draufgehen :-)

Frage mich was diese Hummer so schlucken? Stadtverbrauch müssten es sicher zwischen 30-40 Liter sein?

Naja, Die makedonische Spezialeinheit muss den Sprit ja nicht aus der eigenen Tasche zahlen, sonst würde der gesamte Lohn draufgehen :-)

Gas?

Diese riesen Vans die von den Amis sind, haben auch Gas bekommen.

In Tetovo gibts denn genau gleichen aber mit KS nummern da es keine versicherung gibt in MK für so ein Auto oder doch?

Die Alpha brauchen ja keine Versicherung

Zurück
Oben