Tigerfish
Gesperrt
Bitte kein Gequatsche mehr sondern endlich Löcher vorzeigen oder abzischen und damit Sardinen angeln
Ab morgen gibt´s ein Loch :rollingpin:
Bitte kein Gequatsche mehr sondern endlich Löcher vorzeigen oder abzischen und damit Sardinen angeln
Bitte kein Gequatsche mehr sondern endlich Löcher vorzeigen oder abzischen und damit Sardinen angeln
ok, wehe wenn nicht
Willst du wirklich, dass er dir seine Löcher zeigt?
Irgendwas muss endlich gebort werden, sonst ist das Schiff schrottreif ohne je den Bohrer gedreht zu haben.Willst du wirklich, dass er dir seine Löcher zeigt?
Tuaf yahu....
Sonst bist du doch der Linkenator.. üf.
Ab morgen wird diese dämliche Karte zusammengeklappt meine Süßen.
Was tolle Leistung man bohrt Löcher in seine eigene AWZ .
Das kommt auch noch die besten Felder und das meiste Geld sind ehe da wo ihr nichts zu Melden habt nämlich Südwestlich von Kreta.es gibt länder ,die das nicht mal schaffen
das man bohrungen in der eigenen awz durchführt ist korrekt..
Das kommt auch noch die besten Felder und das meiste Geld sind ehe da wo ihr nichts zu Melden habt nämlich Südwestlich von Kreta.
[h=1]Milli sondaj gemisi "Fatih" Akdeniz'de ilk sondajına başlıyor[/h] Milli sondaj gemisi Fatih, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in katıldığı törenle Akdeniz'de ilk sondaj için yola çıktı.
30 Ekim 2018 Salı 12:59
Türkiye'nin ilk derin sondaj gemisi 'Fatih' yola çıktı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin milli sondaj gemisi Fatih'in Akdeniz'de yapacağı ilk derin deniz sondaj töreninde konuştu.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: İnşallah yakın zamanda, muhtemelen gelecek ay Mersin'de sığ deniz sondaj çalışmasına da başlanacak.https://t.co/5x9ANo5Q8jpic.twitter.com/zRBSLXYMQh
— TRT Haber Canlı (@trthabercanli) 30 Ekim 2018
Daha önce Barbaros Hayreddin Paşa gemisiyle sismik araştırmaların yapıldığını ve konunun uzmanlar tarafından analiz edildiğini dile getiren Dönmez, "Bu analizler sonucu karar verilmiş olan Alanya-1 kuyusu ile başlıyoruz. Enerjide arz güvenliğimizi artıracak bu hamlemizin hayırlı olmasını diliyorum." dedi.
Dönmez, Fatih'in 6. nesil üst düzey teknolojiye sahip bir gemi olduğunu ve aktif konumlandırma sistemi sayesinde 6 metre yükseklikteki dalga boyunda bile sabit kalarak operasyonlarını sürdürebildiğini söyledi.
"Yüksek teknolojiye sahip dünyanın ilk 5 gemisi arasında"
Fatih sondaj gemisinin, üst düzey teknolojik özellikleriyle en zor operasyon koşullarında bile çalışabileceğine dikkati çeken Dönmez, şöyle devam etti:
"Gemimizin 'upgrade' edilme sürecinde, sondaj ekipmanları, kuyu kontrol sistemleri, dinamik pozisyonlama sistemleri, gemi iticileri ve gemi jeneratörlerine varıncaya kadar gerekli tüm teknik aksamı yenilendi. Bu çalışmaların ardından Fatih, kendi sınıfındaki 16 gemi arasından sıyrılarak böylesine yüksek teknolojiye sahip dünyanın ilk 5 gemisi arasına girdi. Bütün operasyonlarımızı uluslararası kural ve düzenlemelere göre gerçekleştireceğiz. İş güvenliği standartlarımız en üst düzeyde olacak. Sondaj esnasında çevreye, deniz yaşamına ve canlılara hiçbir zarar vermeyen çevre dostu bir teknoloji kullanacağız."
"İkinci sondaj gemimizi portföyümüze almak üzereyiz"
Dönmez, Milli Enerji ve Maden Politikası kapsamında temel hedeflerinin, Türkiye'nin hidrokarbon rezervlerini ekonomiye kazandırmak ve yerli kaynak kullanımını artırmak olduğunu söyledi.
Türkiye'nin Barbaros Hayreddin Paşa, Oruç Reis ve Fatih ile arama ve sondaj çalışmalarındaki dışa bağımlılığına büyük ölçüde son verildiğini vurgulayan Dönmez, şöyle dedi:
"Yerli ve yabancı mühendislerimizin ortak çalışmasıyla, gemilerimizi teknolojinin en gelişmiş cihazlarıyla donatarak tüm bu hazırlık sürecini tamamladık. Maden ve hidrokarbon aramacılığıyla ilgili her zaman söylediğimiz bir şey var. 'Varsa bulacağız.' Bu amaçla, Barbaros Hayreddin Paşa ve Oruç Reis gemilerimiz sadece Akdeniz’de değil, Karadeniz’de de durmaksızın çalışıyor. Bugün Fatih gemimizin de katılımıyla bu çalışmalar daha da derinleşerek hız kazanacak. Bunlara ek olarak, ikinci sondaj gemimizi de portföyümüze almak üzereyiz. İnşallah yakın zamanda, muhtemelen gelecek ay Mersin’de bir sığ deniz sondaj çalışmasına da başlayacağız. Planlarımızı yaptık ve çalışmalarımızı artırarak sürdürüyoruz. Bilinsin isterim ki, Türkiye enerjide bağımsızlığı kendisine temel hedef olarak koymuştur. Bizi bu hedefimizden hiçbir güç vazgeçiremez."
"Taciz olursa deniz kuvvetlerimiz gereğini yapacak"
Dönmez, ilk sondajın yaklaşık 150 gün olarak planlandığını belirterek, "Hedefimiz bu sondaj gemisiyle yılda ortalama 2 sondaj kuyusu açmak. Ümit ediyoruz, ilk sondajımızda doğal gaz ya da petrole rastlarız. Umudumuz yüksek." diye konuştu.
Türkiye'nin, enerji alanında hiçbir zaman tek taraflı ve çevresini yok sayan bir anlayış içinde olmadığını dile getiren Dönmez, şunları kaydetti:
"Karşılıklı çıkar, karşılıklı hak ve hukuka saygı ve en önemlisi doğaya ve insana saygı, paradigmamızın temelini oluşturuyor. Bu felsefe doğrultusunda, Doğu Akdeniz'de istikrarı, barışı ve huzuru destekledik, destekliyoruz. Adımlarımızı her zaman hukuk çerçevesinde attık. Tek taraflı, gayrimeşru ve Türkiye'nin hakkını engellemeye yönelik adım atmaya tevessül edenlere, uluslararası hukuktan doğan haklarımızı ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin haklarını sonuna kadar her platformda koruyacağımızı bildirmek isterim. Bizim hiçbir kimsenin kaynağında gözümüz yok. Tek derdimiz kendi hakimiyet alanımızdaki her bir karışın zenginliğini milletimizin hizmetine sunmak."
Bakan Dönmez, Fatih gemisine deniz kuvvetleri ve sahil güvenliğin eşlik ettiğine dikkati çekerek, "Herhangi bir güvenlik riski söz konusu değil ama taciz olursa deniz kuvvetlerimiz gereğini yapacaktır." dedi.
İlk yerli sondaj gemisi "Fatih"
TPAO'nun Akdeniz'de sondaj yapmak için kullanacağı "Türkiye'nin ilk yerli sondaj gemisi" unvanına sahip "Fatih" 229 metre uzunluğunda ve 51 bin 283 groston ağırlığında.
Güney Kore'de 2011'de inşa edilerek denize indirilen "Fatih", 12 bin fit deniz ve maksimum 40 bin fit sondaj derinliği yeteneğine sahip.
Fatih sondaj gemisi, Norveç'in güney kıyısında bulunan Hoylandsbygda Limanı'ndan yola çıkarak 29 Aralık 2017'de Çanakkale Boğazı'ndan geçmiş, 31 Aralık 2017'de Kocaeli Dilovası'ndaki limana ulaşmıştı.
Kaynak: AA, TRT Haber
Folge dem Video um zu sehen, wie unsere Website als Web-App auf dem Startbildschirm installiert werden kann.
Anmerkung: Diese Funktion ist in einigen Browsern möglicherweise nicht verfügbar.
Wir verwenden essentielle Cookies, damit diese Website funktioniert, und optionale Cookies, um den Komfort bei der Nutzung zu verbessern.
Siehe weitere Informationen und konfiguriere deine Einstellungen