Sie haben keine Berechtigung Anhänge anzusehen. Anhänge sind ausgeblendet.
Sie haben keine Berechtigung Anhänge anzusehen. Anhänge sind ausgeblendet.
Sretan 63. rođendan, Slavko Štimac
- Objektivno, slavu mi je donela serija Branka Bauera Salaš u Malom Ritu. Ne možete da zamislite kako je to izgledalo... Sredinom sedamdesetih, u Jugoslaviji ste imali samo dva TV kanala i cela zemlja bi, htela – ne htela, nedeljom uveče u osam sati sedela i gledala Salaš u Malom Ritu. Svaki Jugosloven je video makar jednu epizodu. I to je postalo... Bukvalno nije bilo mesta gde sam mogao da se pojavim neopaženo. Svi vas znaju, cela zemlja. A nisam imao ni petnaest godina.
Teško sam s tim izlazio na kraj. Ali, uvek sam se nekako trudio da ostanem normalan. Danas, recimo, mislim da i nije tako loše da se – ako već morate – sa slavom suočite rano, dok ste još dete. Jer, znate... Za tako nešto se nisam pripremao, nisam o tome maštao; naprosto, dogodilo se; našli su me. U tom smislu, nikada nisam učinio poseban napor kako bih došao do posla, nikada preko tuđe grbače, da nekoga oštetim; kroz život sam išao trudeći se da ne povredim drugoga. Što sam stariji, sve više verujem da je najbitnije imati čistu savest, lako zaspati... Jednostavno, živeti normalno.