Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Nur in kroatischer Sprache ,serbischer Sprache und bosnischer Sprache !! .

jel tako brate
isti je kurac
picke ko salate

Brcko, Tuzla, Bihac
hajmo ruko svi redom

Mogu popit pive
dva bureta cijela
zele me sve cure
iz susjednih sela
sevdah neka svira
drina nek se pusi
u hlacama crnac
Bosanac u dusi

:lol:

Srbija na samo šest godina od 2017.

BEOGRAD, 19 maj 2011, (Njuz) – Premijer Srbije Mirko Cvetković ocenio je u jučerašnjem obraćanju novinarima da je Srbija na dobrom putu da dostigne 2017. godinu, i da se to može očekivati već kroz šest godina.

- Redefinisana ekonomska i makroekonomska politika Srbije omogućila je otvoren put Srbiji do 2017. godine – rekao je Cvetković – reforme javne uprave, kao i privlačenje stranih investitora u sprezi sa donošenjem novih zakona omogućiće našoj zemlji da živimo u 2017. godini već za šest godina. To je najvažnije i jedino sigurno obećanje koje ova Vlada daje građanima Srbije i ja vam dajem čvrste garancije kao premijer da ćemo to uspeti – poručio je Cvetković.
Premijer je posebno istakao kao ogroman uspeh ove Vlade činjenicu da će Srbija ući u 2017. godinu istovremeno kad i većina članica Evropske unije.
- Predviđanja domaćih i stranih eksperata nedvosmisleno ukazuju da ćemo 2017. godinu dočekati u isto vreme kada i države članice Evropske unije. To je veliki uspeh za sve nas, jer će to biti prvi slučaj da je neki od planova ove Vlade realizovan na vreme i u predviđenom roku – ocenio je premijer, koji je dodao da postoje indicije da ćemo u 2017. ući čak sat vremena pre Velike Britanije.
Lider DSS Vojislav Koštunica je u odgovoru premijeru Cvetkoviću izneo svoj skepticizam prema ovom planu.
- Mislim da ključno pitanje nije u tome kada će Srbija ući u 2017. godinu, već da li je to ono što nam je zaista potrebno? – ocenio je Koštunica – ova 2011 godina u kojoj sada živimo je sasvim dovoljna i ne vidim nijedan dobar razlog da iz nje idemo. Do 2017. godine sigurno bi mnogi građani Srbije preminuli, ostali bez posla, ili počeli da gledaju Svet Plus na kablovskoj. Bolje nam je da ostanemo u ovoj godini u kojoj smo svi živi i zdravi – dodaje Koštunica.

Istok Pavlović

Zurück
Oben