B
Babsi
Guest
pa nemojte da se svadjate..treba da se slavi
pa nemojte da se svadjate..treba da se slavi
Trotzdem spielten die jugoslawischen Partisanen in einer ganz anderen Liga als die anderen Balkanländer (außer Griechenland vielleicht). Überall anders war's wirklich nur der Einmarsch der Roten Armee, der die Deutschen und ihre einheimischen Verbündeten verjagte. Die Partisanen kontrollierten bereits vorher große Teile Jugoslawiens, und das hatten sie jahrelang (1941-43) ohne fremde Hilfe erkämpft.Wer tatsächlich denkt das in Belgrad auch nur irgendwas ohne die rote Armee passiert wäre hat keine Ahnung wovon er da spricht
Wer tatsächlich denkt das in Belgrad auch nur irgendwas ohne die rote Armee passiert wäre hat keine Ahnung wovon er da spricht
Svaka cast za oba komentara Vuce, a za ovo crno podvuceno posebno. Ja mislim da tu drugu stranu nikada necemo cuti.Jos za kraj nesto da nadodam. Kad govorim o dvadesetom oktobru, nepljujem naravno na iskrene oslobodioce Beograda, cast i slava njima, vec se radi o raznim komesarima (a puna je takva sesta licka bila). Jedno je kad se obracunavas sa ostacima protivnicke strane ili strana u gradjanskom ratu, a sasvim nesto drugo je pobiti desetine 'iljada ljudi koji nisu ni uzeli pusku u ruke, samo zato sto se sumnja da su saradnici tadasnjeg okupatora ili simpatizeri monarhista i opljackati cjelokupnu imovinu. Eto uzimo samo primjer "andjela" poput Djilasa ili Kapicica, treba samo procitati svjedocenja prezivjelih sta su ta dvojica pijani radili u poznatom beogradskom hotelu Mazestik sve ce vam biti jasno. Zaista, jos jednom, fala svim crvenoarmejcima i svim oslobodiocima Beograda, koji su se borili a njih skoro iljade' i iljade' dalo svoje zivote.
Jer boze moj, nakon pola vjeka komunisticke diktature imamo priliku i razlog cuti valjda i "drugu" stranu, treba dozvolit svim tim ljudima da argumentovano iznesu svoj stav, pa nek onda svak za sebe donese zakljucak. Dosta san vise slusao u "modernoj" istoriji Kitanovica, Prpa, djece politkomesara seste licke a la generala Markovica, Grasanina i ostale bande. Ja ovako kazem, svi ti poklonioci lika i djela Karla Marksa i ljudi koji su ga sljedili tokom xxxxx vjeka bi trebali dobro znati, da je od ruke komunista samo u tri zemlje za primjer (Burma, Kina il' SSSSR) stradalo vise ljudi nego od fasizma i nacizma zajedno od 1922 sve do 1945, i ako su sve te nakaradne ideologije nastale kao ljevicarski pokret.
Folge dem Video um zu sehen, wie unsere Website als Web-App auf dem Startbildschirm installiert werden kann.
Anmerkung: Diese Funktion ist in einigen Browsern möglicherweise nicht verfügbar.
Wir verwenden essentielle Cookies, damit diese Website funktioniert, und optionale Cookies, um den Komfort bei der Nutzung zu verbessern.
Siehe weitere Informationen und konfiguriere deine Einstellungen