Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Palestinski dječak koji plače za uhapšenim ocem izazvao pažnju cijelog svijeta

Palestinski dječak koji plače za uhapšenim ocem izazvao pažnju cijelog svijeta

Na snimku, mališan Kaled Džaber trči za ocem tokom hapšenja uzvikujući "Baba, baba", a granični policijski oficir mu prilazi i uzima ga u naručje
Veličina slova:
Redakcija/Tanjug 05/08/2010 16:12:00
thumbnail.php

Video snimak petogodišnjeg palestinskog dječaka, koji plače za ocem koga su uhapsili izraelski granični policajci u Hebronu, ove nedjelje izazvao je pažnju medija širom svijeta.
Na snimku, mališan Kaled Džaber trči za ocem tokom hapšenja uzvikujući "Baba, baba", a granični policijski oficir mu prilazi i uzima ga u naručje, da bi ga odvojio od oca koga odvoze u policijskim kolima.
Izraelski granični policajci su izjavili da je porodica kazala djetetu da trči za ocem i da plače pred kamerama, javljaju izraelski mediji.
Dječakov otac i još jedan član porodice uhapšeni su pod sumnjom da su napadali policajce i ometali im rad.
Članovi porodice Džaber su bacali kamenice na policajce koji su istraživali nelegalnu povezanost porodice s lokalnom pumpom za vodu, navedeno je u saopštenju, što jednostavnim jezikom rečeno znači krađom vode.
Rođak uhapšenog Fadila Džabera je rekao da je policajce vidio ujutro čim se probudio kako isključuju irigacioni sistem u njegovom usjevu.
"Rekao sam porodici da ostane kod kuće i onda su oni (policija) ušli u moj dom i napali mi djecu i ostalu familiju. Moj zet je pokušao da zaštiti mog 16-godišnjeg sina. Pitao ih je šta hoće od djeteta i oni su ga uhapsili", rekao je rođak uhapšenog Fadila, istakavši da nije istina da je porodica rekla djetetu da trči za ocem.
"To je čista laž. Dječak je vidio oca i strica kako ih tuku i odnose se prema njima kao psima i to je prirodna reakcija. Ko može reći malom djetetu da ide i usprotivi se odraslim vojnicima", rekao je neimenovani rođak.
Granična policija je saopštila da se radi o kradljivcima vode koji su napali policajce kamenicama i da su dvojica Palestinaca uhapšena zbog narušavanja mira i napada na policiju. Policija je, takođe, rekla da snimci incidenta pokazuju da je familija "cinično iskoristila" petogodišnjeg dječaka.
"Umjesto da porodica postupi odgovorno prema djetetu i ukloni ga, odlučili su se na jeftinu antiizraelsku propagandu, čija je jedina svrha da nas predstavi u negativnom svjetlu širom svijeta. Kao što se vidi na snimcima i kako bi otklonili svaku sumnju, vlasti na poprištu postupile su zakonito prema neprihvatljivom fenomenu krađe vode", navodi se u policijskom saopštenju.
YouTube - ‪Young Boy begs Israeli soldiers not to take his Daddy after stealing him fresh water‬‎

Zuletzt bearbeitet:
Jetzt werden alle nur auf den vorletzten satz den du geschrieben hast ein kommentar abgeben...den solltest du entfernen.

War ja sowas von klar. Könnt ihr nicht mal nachrichten posten ohne solche dummen Kommentare. Wie ostfront die schwuchtel. Hast den Thread damit kaputt gemacht.

altaa :(

wie lang soll dieser terror noch andauern von denen????

verdammmttttttttttttt!!!

Jetzt werden alle nur auf den vorletzten satz den du geschrieben hast ein kommentar abgeben...den solltest du entfernen.

da hast du vollkommen recht.
der vorletzte satz hat mit der geschichte nichts zu tun.
und jetzt achte drauf, wie ich reagieren werde, wenn sich die diskussion in diese richtung bewegt.
aber erst dann!!!

Zurück
Oben