Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Präsident Albaniens Nishani boykottiert wegen Kosovo das SEECP Treffen

LB verlangt, dass die BDI aus der Regierung austritt.
Wenn Albanien sich opfert und Druck macht, dann kann die weitere Loyalität der BDI zu VMRO nicht verständlich sein.

- - - Aktualisiert - - -

Nach Albanien, werden auch Bulgarien und Stefan Füle nicht teilnehmen.

Der EU-Erweiterungskommissionar Stefan Füle, Bulgarien und Albanien haben ihre Teilnahme an der Konferenz in Oher/Ohrid, aufgrund der Nichteinaldung Kosovos, abgesagt. Die Albanisch-Amerikanische Liga hat das Vorgehen FYROM's zudem ebenfalls scharf kritisiert.

Fyle s’shkon, Bullgaria bojkoton Samitin e Ohrit

Sie haben keine Berechtigung Anhänge anzusehen. Anhänge sind ausgeblendet.

Publikuar: 29.05.2013 - 13:49

Shkup, 29 maj - Komisionari për Zgjerim i BE-së, Shtefan Fyle, nuk do të marrë pjesë në Samitin e presidentëve të vendeve të rajonit, i cili do të mbahet më 1 e 2 qershor në Ohër, raporton rtk. Për shkak të mosftesës së Kosovës në këtë ngjarje, samiti do të bojkotohet edhe nga Shqipëria dhe Bullgaria, ndërsa ka reaguar ashpër edhe Këshilli Kombëtar Shqiptaro-Amerikan.

Komisionari për Zgjerim i Bashkimit Evropian, Shtefan Fyle ka anuluar pjesëmarrjen e tij në Samitin e Kryetarëve të shteteve të Evropës Juglindore.

Ai do të shkoj një ditë më parë në takimin e Ministrave të jashtëm të Procesit të Bashkëpunimit në Evropën Juglindore që do të mbahet më 31 maj në Ohër dhe menjëherë në mbrëmje do të udhëtojë drejt Brukselit, pa takuar pjesëmarrësit e Samitit të Ohrit.

Presidenca maqedonase paraprakisht kishte paralajmëruar edhe pjesëmarrjen e Fyles në Samit, por mund të jetë vendimi i shtetit maqedonas për mos të ftuar Kosovën, që i ndryshoi mendjen në momentin e fundit diplomatit Fyle.

Samiti do te bojkotohet edhe nga Shqipëria. “Fakti se presidentja e Kosovës, Atifete Jahjaga, nuk është ftuar të marrë pjesë në këtë eveniment, në kundërshtim me frymën e bashkëpunimit dhe të dialogut që mbizotëron në rajon dhe që lehtëson arritjen e synimit të përbashkët, atë të integrimit evropian”, theksohet si shkak për vendimin e presidentit shqiptar, Bujar Nishani, për të bojkotuar Samitin.

Fyle s’shkon, Bullgaria bojkoton Samitin e Ohrit - Lajme - Koha Net

Anhänge

Sie haben keine Berechtigung Anhänge anzusehen. Anhänge sind ausgeblendet.
Fehlt noch die Türkei

- - - Aktualisiert - - -

Das haben die slawischen Mazedonier davon, wenn sie im Interesse Serbiens handeln.

f4_jemi-1305261369722403.jpg

SECCP-Treffen abgesagt wegen Nichtteilnahme mehrerer Staaten
( Griechenland hat auch abgesagt??? )

Publikuar: 29.05.2013 - 17:25Shkup, 29 maj - Është anuluar Samiti i vendeve të përfshira në procesin e bashkëpunimit në Evropën Juglindore.
Njoftimin e ka bërë presidenti i Maqedonisë, Gjorgje Ivanov pas vendimit të disa shteteve si Shqipëria, Greqia, Bullgaria dhe Kroacia për të bojkotuar këtë Samit rajonal.
Ai tha se Republika e Maqedonisë ka vepruar në përputhje të plotë me dokumentet dhe rregullat si kryesuese e përgjegjshme me këtë proces.

Anulohet Samiti i Ohrit, shkak Kosova - Lajme - Koha Net

Zurück
Oben