F
foxy black
Guest
Alen Halilovic :bih4:
und benjoo jutub ist eh
und benjoo jutub ist eh
:bih4:Also allein wegen dieser dämlichen Propaganda wünsche ich mir Halilovic in Kroatien und all diese komischen Leute mit ihren Fotomontagen auf die Nase fallen sollten.
Zašto Alen Halilović ne bi igrao za BiH?
Piše: M. Dautbegović Danas, 16:08 Sin nekadašnjeg reprezentativca Bosne i Hercegovine Sejada, mladi Alen Halilović, jedan je od najtalentovanijih fudbalera u Evropi u ovom trenutku.
Halilović, inače fudbaler zagrebačkog Dinama, nalazi se na meti gotovo pa svakog velikog evropskog kluba, a, kako tvrde španski mediji, najviše interesovanja pokazao je Real Madrid.
Ovaj mladi igrač sredine terena igrao je za juniorske selekcije Hrvatske, ali s obzirom na porijeklo, mogao bi imati pravo nastupa za fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine.
Alenov otac, Sejad, četiri godine je nosio dres fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, u periodu od 1996. do 2000. godine i u nacionalnom dresu BiH odigrao je ukupno 15 utakmica.
"Znam da Alen želi igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine", izjavio je Sejad Halilović prije nekog vremena, ali da li će to tako i ostati zavisi od selektora U-21 i A reprezentacije Bosne i Hercegovine, te čelnika Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, koji bi definitivno trebali što je prije moguće stupiti u kontakt sa Sejadom i Alenom Halilovićem.
Bosna i Hercegovina je u prošlosti gubila i previše talenata u korist drugih država i definitivno je vrijeme da se to zaustavi.
über den Sinn deines Lebens solltest du dir auch irgendwann endlich mal Gedanken machen.*boze boze eure trikots bleiben echt ein horror darüber sollte man sich lieber mal gedanken machen
[h=2]Alen Halilović u razgovoru za SportSport.ba[/h] [h=1]"Još je rano, vidjeću za koju ću reprezentaciju igrati"[/h] Piše: M. Dautbegović Danas, 21:22 Jedan od najvećih talenata evropskog fudbala, mladi igrač zagrebačkog Dinama Alen Halilović, ne isključuje mogućnost da u budućnosti obuče dres Bosne i Hercegovine.
Halilović je u razgovoru za SportSport.ba kazao kako još uvijek ne razmišlja o tome za koju će A reprezentaciju igrati, te kako se sada želi koncentrisati na svoj razvoj.
Prije nekoliko dana si ušao u istoriju kao najmlađi igrač koji je ikad debitovao u HNL, osjećaš li se da si spreman za igru na tom nivou?
"Pa, tek sam počeo trenirat sa njima i moram se još naviknuti na bržu, čvršću i bolju igru, ali nadam se da ću se brzo prilagodit i da ću uz veliku potporu igrača iz ekipe doći na očekivani nivo", kaže Halilović na početku razgovora za SportSport.ba.
Svjetski mediji svakodnevno pišu o interesovanju velikih klubova za tebe, gdje bi volio nastaviti karijeru?
"Trenutno ne razmišljam o tome i bitan mi je samo Dinamo. Ipak, moram reći da bi u budućnosti volio igrati u nekoj od Liga petice".
Kako si zadovoljan igrom Dinama u Ligi prvaka ove sezone, i ko je po tebi favorit u Ligi prvaka?
"U dosadašnje dvije utakmice u Ligi prvaka pokazali smo da smo bolja ekipa od one od prošle godine. Momci igraju zrelije i pametnije. Međutim, još uvijek ima pogrešaka, ali vjerujem da ćemo uz pomoć trenera to uspjeti popravit. Po meni, favorit Lige prvala je uvijek Barcelona".
Messi ili Ronaldo?
"Messi je najbolji igrač u povijesti nogometa".
U posljednje vrijeme, sve su glasnije priče da bi mogao poći stopama svoga oca Sejada i postati reprezetativac Bosne i Hercegovine? Da li bi želio igrati za BiH?
"To mi trenutno ne predstavlja veliki teret, jer kad dođe vrijeme za to, tada ću razmišljati o tome", zaključio je Halilović u razgovoru za naš portal.
Folge dem Video um zu sehen, wie unsere Website als Web-App auf dem Startbildschirm installiert werden kann.
Anmerkung: Diese Funktion ist in einigen Browsern möglicherweise nicht verfügbar.
Wir verwenden essentielle Cookies, damit diese Website funktioniert, und optionale Cookies, um den Komfort bei der Nutzung zu verbessern.
Siehe weitere Informationen und konfiguriere deine Einstellungen