Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Samoubojstvo Zvonka Busica-hrvatskog domoljuba

Da sam bio na njegovom mjestu ucinio bih isto ,mozda sa malim korekturama u izvedbi .

U to vrijeme nije bilo moguce bilo sto drugo poduzeti protiv komunistickog rezima ,negoli ici na ovakove radikalne zahvate .

Covjeku se moze predbaciti da je uradio "teroristicki" cin ,ali sama ideja je bila domoljubna i herojska i bilo je sasvim nekoliko ljudi koji su bili spremni izvesti ovakav pothvat ,medju njima bi bio svakako i Bruno Busic .

Bruno Bu

Ljubavnici i lu

Also für mich kein Heroj sondern Terrorist...
Hat er überhaupt etwas für Kroatien geleistet, ach ja er hat ein Flugzeug mit über 92 Personen entführt und wegen ihm ist ein Polizist bei der Entschärfung seiner Bombe gestorben.
Wer so jemanden feiert sollte sich mal ernsthaft Gedanken machen!
Da er sich ja jetzt das Leben genommen hat soll Gott über ihn richten für seine Taten.....

Hätte er sich mal lieber vor seiner hirnrissigen Tat selbst getötet, indem er sich vorm Weißen Haus angezündet hätte oder so. Die mediale Aufmerksamkeit, die er wollte, wäre wohl die gleiche gewesen.

počivao u miru Božijem, sokole hrvatski
neki ti je viječna čast i slava

potresen sam jer sam tog čovjeka prije par godina uživo slušo i gledo dok je držo govor, kratko nakon što je pušten iz zatvora.
šta ti je život. sanjo hrvatsku, a kad je došo i vidio šta sitne duše rade. 31 godinu izdržo zatvor, a na slobodi u 'čudnoj' hrvatskoj 5.

"Ne poznajem je takvu i tužna mi se čini
u snovima je mojim ponosna i lijepa
a gdje su joj junaci i sinovi vrli
a gdje vrednote za koje smo mrili

Hej, ratnice, te Hrvatske nema
čim propupa snašle je nevolje
podigle se na nju sile tame
udarile na krunu i prijestolje"

Bdijeti ćemo za tebe.

Zurück
Oben