Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Serbischen Abgeordneten die Einreise in den Kosovo verweigert

du scheinst nicht richtig zu verstehen.es gibt seit einigen tagen ein neues gesetz jeder serbische politiker der den kosovo besuchen will braucht eine erlaubnis vom kosovarischen innenministerium.falls er diese nicht hat wird im an der grenze zum kosovo die einreise verweigert wie diesen 8 abgeordneten vom serbischen parlament gestern.

Genau das haben die Abgeordneten von SRS nicht gemacht,sie waren trotzdem im Kosmet....

I ndalohet kalimi i urës së Ibrit, zv/ministrit serb Angjelkoviq

Autoritetet kosovare i kanë ndaluar vizitën një zyrtari tjetër serb në Kosovë. Kësaj radhe, të ashtuquajturit zv/ministër për Kosovën në Qeverinë e Serbisë, Bojan Angjelkoviq, nuk i është lejuar që të kalojë urën e Ibrit, pasi planifikonte të vizitonte disa të rikthyer në rajonin e Pejës. Zëdhënësi i policisë së Kosovës për rajonin e Mitrovicës Besim Hoti ka njoftuar se policia ka ndaluar zyrtarin serb me urdhër të autoriteteve kosovare, pasi vizita e tij nuk ishte lejuar zyrtarisht. Angjelkoviq, i cili shoqërohej nga tre persona të tjerë, është kthyer prapa.
Zëdhënësi i Qeverisë, Memli Krasniqi ka deklaruar se në Kosovë mund të hyjnë qytetarët e shteteve tjera, por hyrja nuk do t'iu lejohet zyrtarëve, të cilët nuk kanë marrë leje nga institucionet e Kosovës.

Zurück
Oben