Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Serbischer Sportthread

Vaterpolisti Srbije savladali su, posle velikog preokreta, Italiju rezultatom 10:9, u finalu završnog turnira Svetske lige u ruskoj Ruzi.


http://www.rts.rs/page/sport/sr/story/40/vaterpolo/2781900/delfini-brane-trofej-u-svetskoj-ligi.html


bravo majstori......
 
[h=1]Milica Mandić je svetska šampionka![/h]
Reprezentativka Srbije u tekvondu Milica Mandić osvojila je zlato na Svetskom prvenstvu u južnokorejskom Mudžuu, pošto je u finalu savladala domaću takmičarku Hje Ri Oh sa 17:13.



RTS :: Milica Mandi? je svetska ?ampionka!



bravo milice :77:




 
Slobodan Maksimović je pre deset godina golmanske rukavice zamenio rukavicama za borilačke sportove. Fudbalski teren FK Beograda je zamenio ringom. A u njemu, ne zavisi od trenera, saigrača, čak ni od protivnika. Najviše od sebe - fizičke pripremljenosti, i što je mnogo bitnije, psihičke stabilnosti.


Maksimovic-1.jpg

Osim hrabrosti, koja je evidentno potrebna da bi se profesionalno bavili mešovitim borilačkim veštinama (MMA), ovim sve popularnijim sportom, ogromna su odricanja i žrtve koje podnose momci poput Maksimovića.
"Treniram dva do tri puta dnevno, svaki trening traje oko sat i po vremena. Najteži period za borca je poslednji deo priprema pred meč, kao i skidanje kilaže. Ponekad moram da smanjim kilažu i do deset kilograma za manje od mesec dana. To je iscrpljujuće fizički i psihički, pogotovo kada ste, kao ja, odvojeni od porodice", otkriva Maksimović.
Kada je u Srbiji dostigao vrhunac u MMA, vođen željom za unapređivanjem veština i usavršavanjem, Slobodan je otišao u Švajcarsku. Godinama je živeo i radio u Bazelu, a put ga je vodio na sve strane sveta - bio je u Rusiji, Švedskoj, Nemačkoj, na Tajlandu, u Japanu...
Maksimovic-2.jpg

"Zahvalan sam na svim iskustvima koje sam stekao trenirajući MMA. Proputovao sam čitav svet, mnogo naučio i stekao iskustva, ne samo sportska, već i životna. Japan je na mene ostavio najjači utisak, zemlja totalno drugačija od svih u kojima sam bio. Ljudi su izuzetno smireni i prema svima se ophode sa velikim poštovanjem", kaže Maksimović.
Sada, put ga je odveo na zapad. Tamo gde je ovaj sport najpopularniji i tamo gde rade najbolji stručnjaci - u SAD. Već godinu dana je u Denveru, gde sa svojim prijateljem Bojanom Veličkovićem, vredno trenira u jednom od najboljih MMA "akademija" u tom delu SAD.
"Već devet meseci sam u Americi i za sada sve ide po planu. Došao sam sa jednim ciljem u Ameriku - da dođem do UFC-a i svu energiju sam usmerio ka sportu", kaže Maksimović
Dakle, Maksimovićev cilj je najveća i najjača organizacija na svetu. Veličković je prvi Srbin koji se borio pod okriljem UFC-a, a Maksimović veruje da će i on vrlo brzo potpisati ugovor sa ovom organizacijom.
Maksimovic-4.jpg

Prve korake ka UFC-u je napravio. Nedavno je imao dva meča u SAD, protiv izuzetnih protivnika. Iz oba je izašao kao pobednik.
"Oba meča su bila veoma teška, protiv 'domaćih' boraca, od kojih jedan do sada nije znao za poraz. Borio sam se na njihovom terenu, ali sam se dobro pripremio i na kraju pobedio", rekao je Maksimović.
Iako mnogi misle da je MMA isključivo muški sport, zanimljivo je da Slobodan svu želju i energiju crpi iz žena kojima je okružen - majke i sestara.
"Podrška porodice i prijatelja me 'gura' da idem dalje. Majka se u početku protivila, ali me je potpuno podržala i ohrabrila kada je videla da iskreno želim ovim da se bavim. Verujem da sam od nje i nasledio borbenost, jer je podigla troje dece i izvela ih na pravi put. Tako da mi snagu ulivaju najjače tri žene na svetu", kaže uz osmeh Maksimović.
Maksimovic-5.jpg

O snazi vere i porodice je govorio i jedan od najvećih MMA boraca svih vremena, Fedor Jemaljanenko, koji gotovo svake godine pronađe vreme da poseti Srbiju. On veruje da su one temelji uspešnog i srećnog života, a Makismović se slaže da ništa ne bi postigao bez podrške najbližih.
Snovi su tu, "iza ugla". UFC je cilj svakog ko je ikada navukao rukavice i ušao u ring. Slobodan veruje da će vrednim i predanim radom uskoro dobiti priliku da odmeri snage sa najboljim borcima sveta i da će jednog dana raditi jedan takav meč u svojoj Srbiji, u svom Beogradu.
Maksimovic-6.jpg


 
Zurück
Oben