Selektorja moramo podpreti!!
Zlatko Zahovič novemu selektorju Slaviši Stojanoviču izreka svojo podporo. Prepričan je, da je novi selektor Slovenije, od katerega se pričakuje uvrstitev na svetovno prvenstvo, pod rezultatskim pritiskom.
Zlatko Zahovič je menjavo selektorja slovenske reprezentance sprejel povsem mirno. Športni direktor mariborskega prvoligaša in še vedno najboljši strelec slovenske reprezentance vseh časov se v izbrano vrsto namreč ne vmešava in tako bo tudi ostalo. "
Sem le gledalec, z zanimanjem spremljam vsako tekmo, tudi prihajajočo prijateljsko proti ZDA si bom z veseljem ogledal," je za Nogomanio povedal Zahovič, ki ima te dni polne roke dela v svojem klubu, ki igra na kar treh frontah: "
Osredotočen sem le na Zavrč. Imamo polne roke dela, tako da se z dogajanjem okrog reprezentance niti nimam časa ukvarjati."
Sodili ga bomo po rezultatih
Ne glede na vse pa je menjava selektorja reprezentance tako pomembna novica, da seveda ni zaobšla morda celo najpomembnejšega
akterja slovenske nogometne scene. Zahovič, kot poudarja sam, je s Kekom, ki je selektor z največ zmagami, odkrito simpatiziral, vseeno pa to ne pomeni, da je novega selektorja že kar takoj prekrižal. "
Dejstvo je, da je bil zamenjan selektor z največ zmagami. Zakaj? To ve le predsednik Nogometne zveze Slovenije, to ni moja stvar. Osebno me prav nič ne moti, kajti rezultati bodo tisti, po katerih bomo sodili novega selektorja in če hočete tudi potezo predsednika zveze," je povedal Zahovič.
Podporo da, časa pa (žal) nima
Slaviša Stojanovič je po Zahovičevem mnenju podedoval
fantastične temelje za delo, a za razliko od vseh preteklih slovenskih selektorjev dobil tudi jasen napotek s strani predsednika zveze, ki pričakuje uvrstitev na svetovno prvenstvo, ki ga bo leta 2014 gostila
Brazilija: "
Slaviša Stojanovič je bil perspektiven trener. Toda nekaj časa ga ni bilo in za mladega trenerja zagotovo ni dobro, da ne dela. Vseeno, težko komentiram, kako primeren je za selektorja. To je vedno nehvaležno napovedovati. Vsekakor pa Stojanovič potrebuje podporo, to je jasno. Časa pa žal nima. Predsednik je namreč dejal, da je uvrstitev na svetovno prvenstvo nujno."
(foto: SPS)
Ljubljana, Maribor? Ni pomembno
S spremembo na selektorskem položaju je prišlo tudi do spremembe na relaciji
Ljubljana - Maribor, o kateri je v zadnjem času, ko je govora o slovenskem klubskem in tudi reprezentančnem nogometu, vse več govora. Kljub temu, da je Stojanovič Ljubljančan, pa Zahovič v zvezi s tem ne pričakuje posebnih težav: "
To rivalstvo je dobro in uporabno le na klubski ravni. Tedaj je to pozitivno. Očitno pa nam tako močno manjka tovrstne tradicije, da nekateri tega ne razumejo. Ko igra reprezentanca, je na to potrebno gledati drugače. O vsem pa, poudarjam, odločajo pristojni na zvezi. Da bi o tem polemizirali, se mi ne zdi potrebno."
Slaviša Stojanovič torej pretirano veliko časa za prilagoditev na novo službo in številne naloge, ki ga čakajo, ne bo imel. O njegovih
prioritetah Zahovič ne želi govoriti, saj ga, kot pravi, ne zanimajo, niti se ga ne tičejo. Je pa športni direktor Maribora poudaril: "
Brazilija je pomembna. Rezultat bo tisti, ki bo odločal. Na novem selektorju je velik pritisk, ki mu ga je naložil predsednik, tega doslej nismo bili vajeni. Situacijo moramo vsekakor umiriti in selektorju dati podporo. Nato pa bomo videli. Sam želim Slaviši Stojanoviču vse najboljše pri njegovem delu."
Za konec smo Zahoviča povprašali še, če je bil med tremi kandidati za novega selektorja tudi trener Maribora
Darko Milanič. "
Lahko bi bil. Vseeno pa se mi zdi nemogoče, da bi se tega lotil v tem trenutku. Za nas bi bilo to sprejemljivo le, če bi opravljal dvojno vlogo," je za konec še povedal Zahovič.