Jastreb
Cetnik
mozda me neko ispravi... ali ja licno sam se puno razocarao u moj narod! i nemoj da mi neko kaze, takvi su samo u beogradu ili tamo vamo.... ja sam primetio fenomen da se mnogo njih okrenulo prema zapadu - pogotovo moja generacija, nema vise one rodoljubljivosti kao sto su mene ucili, nema vise onog pravoslavlja kao sto je nekad bilo ili bar kod mene i moje familije.....ne gaje se vise stare tradicije i obicaji, ne postuju se vise stariji ljudi, religija se ne postuje, popovi su postali lopovi....niko nece da zivi na selu ili prigradskom naselji, svi oce da zive u gradu u nekom jebenom stanu od par kvadrati, samo je bitno da je u gradu, ne ide se vise na pecanje ili u lov, pljuje se po svemu sta je srpsko... slusa se strana crnacka muzika, koju ja licno oduvek mrzim... mozda je to tako uvek bilo... samo sam ja bio previse glup ili zatucan da to vidim...najgori su mi ovi nasi seljaci dijasporci, cene se druge vrednosti, bitno coveku da vozi 7icu na leasing i da se kurci dole po kaficima, da nosi makiranu garderobu, da pokaze ko je i sta je a ovde radi u firmi za ciscenje objekata i zivi sa familijom pod kirijom u stanu od 60 kvadrati.....deca zaboravljaju svoje korene, ko su sta su i odakle su, ko su im bili pradedovi...ne znaju ni ko im je rod i odakle su..grobovi se ne obilaze....nasele se u glavni grad i glume neke beogradske face...
sta vi mislite o tome?
sta vi mislite o tome?