Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Srecno...

Jel imate vi crkvu tu kod vas? Jao kad pomislim veceras u crkvi cekas preko sat vremena da uzmes badnjak. Das kozt schon bisschen an wenn hunderte Leute in der Reihe auf den badnjak warten aber muss man durch.

veceras idem u bern ali gradimo u belp od prilike 19 km od berna bice ove godine z'bozom pomoc zavrsena.

naravno veceras ce da docu svi oni srbi koji idu 2 puta godisnje u crkvu pa ondah bude sve puno.

veceras idem u bern ali gradimo u belp od prilike 19 km od berna bice ove godine z'bozom pomoc zavrsena.

naravno veceras ce da docu svi oni srbi koji idu 2 puta godisnje u crkvu pa ondah bude sve puno.

:D

Da ja sam jedan od njih ali upravu si slabo idemo bre u crkvu a dosta da odes barem par minuta da se pomolis bogu i upalis svece. Sad kad dobijem dozvolu videcu malo ceshce da idem.

LOL

User K.I.S fragte mich eben ob ich mein Badnjag geholt habe ich sagte ihn heute Abend in der Kirche. Er sagte er war mit sein Papa & seiner Axt im Park und haben den Badnjag gesucht & auch gefunden da haben die Deutschen aber geguckt (Papa,Sohn & Axt wie es bei uns üblich ist aber wir können ja schlecht mit ein Messer den Badnjak suchen). hahahaha Stell mir die Situation echt vor Svabo geht entlang und sieht Sohnemann mit Papa und Axt in der Hand. :lol:

:lol: kome pricas.. Cale dok je bio tu & ja kad padne mrak u sumu pored reke.. i seci sine *smeh*

Neka vas Bog svu sacuvao,uvijek vjerujte u Boga i Pravoslavje nikada da pricate lose o njemu samo vjerujte u njega.Milosni Bog sve vidi zbog toga budite fini,nemojte se baviti kriminalom pomozite starijm ljudima i Bog bit ce prema vama dobar.

Za prvo:

Oce nas

Oce nas, koji si na nebesima
dase sveti Ime Tvoje,
da dodje Carstvo Tvoje,
da bude volja Tvoja i na zemlji kao i na nebu;
Hleb nas nasusni daj nam danas;
i oprosti nam dugove nase,
kao sto i mi oprastamo duznicima svojim;
i ne uvedi nas u iskusenje
no izbavi nas od Zla.
Jer je Tvoje Carstvo i sila i slava Oca
i Sinia i Svetoga Duha, sada i uvek
i u vekove vekova. Amin.

Za drugo:

Molitva Gospodu Isusu Hristu
Gospode Isuse Hriste, Sine Božiji, radi molitava Prečasne Majke Tvoje i besplotnih Angela Tvojih i Proroka i Preteče i Krstitelja Tvoga, i Bogorečitih Apostola, svetlih i dobropobednih Mučenika, prepodobnih i bogonosnih Otaca, i svih Svetih, izbavi me od sadašnje napasti besovske. O, Gospode moj i Tvorče, Koji ne želiš smrt grešniku nego da se ovaj obrati i živ bude, podaj obraćenje i meni sirotom i nedostojnom, otmi me iz čeljusti pagubne zmije koja je zinula da me proguta i svede u ad živog. O, Gospode, moj, uteho moja, koji si se radi mene sirotog obukao u trošno telo, iščupaj me iz bede i podaj utehu sirotoj duši mojoj. Usadi u srce moje da tvorim zapovesti Tvoje i da ostavim dela zla i zadobijem blaženstva Tvoja, jer se u Tebe uzdam, Gospode, spasi me.

Hriste Boze

Hriste Bože, kome se u svako vreme i svakoga časa klanjaju i koga slave i na nebu i na zemlji, dugotrpeljivi, mnogomilostivi, mnogosažaljivi, koji pravednike ljubiš, a grešnike miluješ i sve zoveš spasenju obećanjem budućih dobara. Ti, Gospode, primi i maše u ovaj čas molitve i upravi život naš zapovestima Tvojim, duše naše osveti, tela očisti, rasuđivanja ispravi, misli razbistri i izbavi nas od svake žalosti, zla i bola; ogradi nas svetim Tvojim anđelima, da njihovim mnoštvom čuvani i vođeni stignemo do jedinstva vere i poznanja i nepristupne Tvoje slave, jer si blagosloven u vekove vekova. Amin.

Danke Bruder izvoli... hab gerade mit meiner Cam schnapp gemacht. Posan Pasulj.

für alle die die ganzen 5 Wochen über gefastet haben Respekt Morgen ist erlösung. :D

p1010775jn4.jpg

Zurück
Oben