baduglyboy
Bevanda
Ma svi smo mi komsije, ti, Saban, on i ja, svi smo iz okoline Benkovca, Zadra i Sibenika. 8)
iz najlipseg kraja na svitu
Ma svi smo mi komsije, ti, Saban, on i ja, svi smo iz okoline Benkovca, Zadra i Sibenika. 8)
srb'na cujes na kilometar, unatoc tome sta vec godinama zive u dalmaciji u susjedstvu hrvata, imaju neki svoj, kako ga mi zovemo, riscanski naglasak...
u nas - u njih
did(a) - djed
doli - dolje
livo - lijevo
di - dje
pa kako mi njih, tako i oni nas odma skontaju... ja se, neznaN zasto, uvijek sijetim glamoca i grahova kad ih cujem...
a to je tek razlika imedju "brdjana", kako je na primoriju i otocima da ne govorim... vraga ces razumit na skojin, to jest, otocima
iz najlipseg kraja na svitu
U Kninu (sjeverni dio grada) je dominirao onaj stari lijepi licki ijekavski dijalekt.
Pa nije ni cudo, tako i u Obrovcu
Kolko ti je kilometra od Knina do Licke Kaldrme, ima mozda 20-25, tako da nije cudno da imaju vise licki dijalekt.
Bravo, upravo tako.
Ma da, dobar dio Knina je porijeklom iz Like, tada ti je Knin bio "New York" za nje'
Sta jos rec' tesko je sve to ustanoviti, jes' ikad' cuo kako srbi iz sela doljana (opstina bihac) govore "did", a imas isto sela u Lici dje se govorilo dida za cacinog cacu.
A najbolji su mi ovi iz centralne bosne (viteza, busovace itd.), umjesto Metle govore Mitla
lip je dalmatinski naglask, oni pravi... samo sta izumire...
poznata pisma "dalmatino poviscu pritrujena"...
.........!
Jedna od boljih dalmatinskih, ako ne najbolja pjesma .... ko se nebi' sjetija sjor ljube stipisica.
Zar nije kasnije Tedi spalato otpjevao istu?
es gibt islam latinski und islam grcki, die kroaten haben im latinski gelebt und die serbem im grcki
Folge dem Video um zu sehen, wie unsere Website als Web-App auf dem Startbildschirm installiert werden kann.
Anmerkung: Diese Funktion ist in einigen Browsern möglicherweise nicht verfügbar.
Wir verwenden essentielle Cookies, damit diese Website funktioniert, und optionale Cookies, um den Komfort bei der Nutzung zu verbessern.
Siehe weitere Informationen und konfiguriere deine Einstellungen