Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

[Türk Silahlı Kuvvetleri] - Turkish Armed Forces - Türkische Streitkräfte

[h=3]"BURAK" için düğmeye basıldı[/h][FONT=&quot]
[/FONT]

[FONT=&quot]03 Aralık 2017, Yenisafak

Hükümet “BURAK” için düğmeye bastı. Uydu fırlatmada dışa bağımlılığa son verecek Uzay Sonda Roketi projesi 2018’de başlayacak. Projenin fizibilite çalışmaları tamamlandı.

Yerli ve milli uydu üreterek Türkiye'ye uzayda kulvar atlatan hükümet, şimdi de uydu fırlatılmasında dışa bağımlılığa son vermek için önemli bir çalışma başlattı. Türkiye'nin kendi uydularını fırlatması için harekete geçen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Uzay Sonda Roketi ve Fırlatma Sistemi Projesi'nin (BURAK) startını verdi. Projeyle uydu fırlatma sistem ve teknolojilerinin yerli olarak geliştirilmesi sağlanacak.

UZAYA BAĞIMSIZ ERİŞİM

Türkiye'nin 2023 hedeflerine uygun olarak gerçekleştirilmesi öngörülen projeyle uzay projeleri için ihtiyaç duyulan teknolojilerin geliştirilmesi ve uzay tarihçesi kazandırılması amaçlanıyor. Ayrıca, Türkiye'nin uzaya bağımsız olarak erişim yapabilen ülkeler arasında yer alması öncelikli hedef olarak belirtiliyor. Sabah'ın haberine göre, bunun yanı sıra projenin fırlatma teknolojilerine sahip olmanın stratejik önemi ve Türkiye'nin kalkınmasına da sağlayacağı katkıların göz önünde bulundurulmasıyla 2018 yılında başlatılması planlanıyor.
Yerli uyduyu BURAK f?rlatacak[/FONT]
 
[h=1]Kanatlı Güdüm Kiti'nin seri üretimine başlandı[/h]TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi: 04.12.2017 13:08 Güncelleme Tarihi: 04.12.2017 13:10

444

[h=2]Güdümsüz genel maksat bombalarına güdüm ve uzun menzil yeteneği kazandırmak üzere geliştirilen Kanatlı Güdüm Kiti’nin (KGK) seri üretimine geçildi.[/h]Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumundan (TÜBİTAK) yapılan yazılı açıklamaya göre, Savunma Sanayii Araştırma Geliştirme Enstitüsü (TÜBİTAK SAGE), savunma sanayisinde geliştirdiği önemli projelerle Türk Silahlı Kuvvetlerine hizmet etmeye devam ediyor.TÜBİTAK SAGE tarafından tasarımı ve F-4/F-16 platformlarına sertifikasyonu tamamlanan, uçaktan bırakılan güdümsüz genel maksat bombalarına güdüm ve uzun menzil yeteneği kazandırmak üzere geliştirilen KGK'nin seri üretimine başlandı.

HER TÜRLÜ HAVA KOŞULUNDA KULLANILABİLİYOR
Mevcut genel maksat bombalarına hassas vuruş ve uzun menzil yeteneği kazandıran KGK, her türlü hava koşulunda kullanılabiliyor. Milli imkanlarla geliştirilen ve üretilen KGK silah sistemi, sahip olduğu özelliklerle Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve Türk savunma sanayisinin dışa bağımlılığını azaltma, savunma sanayisinin millileşme çalışmaların önemli bir örneğini oluşturuyor.

Mevcut güdümsüz 1000 lb'lik MK-83 ve 500 lb'lik MK-82 genel maksat bombalarını havadan karaya atılan uzun menzilli akıllı mühimmata çeviren KGK'nın üretim faaliyetleri başta Kale Grubu olmak üzere birçok savunma sanayisi kuruluşu ile birlikte yürütüldü. TÜBİTAK SAGE, bu üretimlerde rol alan alt yükleniciler ile savunma sanayisinin gelişmesine katkıda bulundu.
KGK silah sistemi tasarımı, entegrasyonu ve üretimlerini başarıyla tamamlayan TÜBİTAK SAGE, ayrıca KGK'da kullanılan ısıl pil ve bazı piroteknik bileşenler gibi kritik alt sistemlerin tasarım ve üretimlerini de milli imkanlar ile kendi altyapılarında gerçekleştirdi.

1307





https://www.ahaber.com.tr/teknoloji/2017/12/04/kanatli-gudum-kitinin-seri-uretimine-baslandi
 
[h=1]Hürjet projesine Ukrayna revizyonu[/h]

Türkiye ile Amerika arasında YPG’ye silah temini ve NATO ile yaşanan gerilim savunma sanayi projelerinde revizyona neden oldu. TAİ’nin jet eğitim uçağı projesinde HÜRJET’i ABD yerine Ukrayna modeli üzerinde yeniden tasarladığı ortaya çıktı




Yorum Yaz0



hurjet-projesine-ukrayna-revizyonu-3221553.Jpeg

Türk Havacılık Sanayi’nin daha önce sitesinden ilan ettiği Jet eğitim uçağı projesinde başta motor ve gövde tasarımı üzerinde değişikliklere gidildi. TAİ yeni HÜRJET tasarımını sitesinde yayınlarken HÜRJET’in daha önce tasarlanan çift dikey kuyruk yerine tek kuyruk ve kanat uzantılarının da değiştirildiği gözlendi. Değişimin ABD ile Türkiye arasında YPG’ye silah temini ile gelişen gerilim ve NATO sistemlerinin devamlılığının olmadığı inancı üzerine alternatif geliştirildiği ileri sürüldü. TAİ’nin daha önceki tasarımında Amerikan SNC firmasıyla ortaklık planlamasına karşın bu tercihini Ukrayna’dan alınacak motor ve avionik sistemlere göre revize ettiği değerlendiriliyor. Moskova merkezli düşünce kuruluşlarından Strateji ve Teknoloji Analiz Merkezi’ne gayri resmi olarak bağlı bulunan BMPD adlı savunma sitesiş, TAİ’nin HÜrjet’te Ukraynalı Sich firmasının AI-222 sınıfı turbofan motorunu lisans altında Türkiye’de üretmeyi değerlendirildiğini önesürdü.
HÜRJET’in, Türk Hava Kuvvetleri’nin Tekamül Jet Eğitim Uçağı olarak T-38 uçaklarının yerine hizmete girmesiyle, geleceğin savaş pilotlarının HÜRJET’te yetiştirilmesi hedeflenmektedir. HÜRJET’in 3000 kg faydalı yük kapasitesine sahip Hafif Taarruz Uçağı modeli; ülkemizle birlikte dost ve müttefik ülkelerin Silahlı Kuvvetlerinde hafif taarruz, yakın hava destek, sınır güvenliği, terörle mücadele gibi görevlerde kullanılmak üzere silahlandırılacaktır. HÜRJET, 1.2 Mach maksimum hız ve 45,000 ft maksimum irtifada görev yapacak şekilde tasarlanacak olup son teknoloji görev ve uçuş sistemlerini barındıracaktır.




Quelle: Hürjet projesine Ukrayna revizyonu | GAZETE VATAN

- - - Aktualisiert - - -

Ich glaube allerdings nicht, dass das was mit der YPG zutun hat. Das ist doch Bullshit. Das Design ist jetzt anders, das ist Fakt und interessantaner , aber75% des Beitrages beninhaltet nur Spekulaltionen und Müll.
 
mpt-76 teslimatlari devam ediyor

DQWIUyXXUAAW4vb.jpg:large



atak nr 26 wurde ausgeliefert

DQSutiNXkAASGZm.jpg



luftabwehrsystem hisar
DQSwOeWX0AAIH4l.jpg


[h=1]Hava savunmasının milli HİSAR'ı yükseliyor[/h] Türkiye'nin hava savunmasında önem arz eden milli alçak ve orta irtifa hava savunma füze sistemi HİSAR projeleri başarıyla sürüyor.

Bu kapsamda, HİSAR projelerinde sistemlerden ilk kez dik atış yapıldı ve 360 derece koruma özelliği başarıyla test edildi.
HİSAR projeleri kapsamında uçuşlu (hedef uçak) ve atışlı testler gerçekleştirildi.
Yüksek manevra yapan HİSAR füzelerinin kontrol ve güdüm yeteneklerinin beklentileri karşıladığı kampanyada, ilk defa HİSAR sistemlerinin radar, komuta-kontrol ve atış kontrol, elektro-optik ve haberleşme unsurları da yer aldı.
Böylece, sistem seviyesi entegrasyon ve testlere yönelik önemli ilerlemeler kaydedildi. Hedef uçak, hedef tespit ve takip, komuta ve atış kontrol, füzeye yönelik ara safta güdüm testleri başarıyla yapıldı.

http://aa.com.tr/tr/bilim-teknoloji/hava-savunmasinin-milli-hisari-yukseliyor/991810
 
Zurück
Oben