Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

[Türk Silahlı Kuvvetleri] - Turkish Armed Forces - Türkische Streitkräfte

Tubitak IP77-01 ISIL PİLİ - Tubitak Thermal Battery

Tubitak IP77-01 ISIL P

O füzenin çok özel pili nasıl çalışıyor?

İlk Türk seyir füzesinin içinde çok özel bir pil var

1249051816.jpg

Tuncer Bahçivan

TUBİTAK-SAGE 'nin geliştirdiği SOM adlı Cruise füzesinin içindeki çok özel pilin animasyon videosunu yayınlıyoruz. Ondan önce füzemizi anlatalım ki, o pilin fonksiyonu da daha iyi anlaşılsın.

Bu akıllı füzenin konsepti, düşman hava savunma füzelerinin menzili dışından atış yaparak hedefleri vurmak şeklinde anlatılabilir.

Örneğin Bu füzenin menzili 180 km, düşmanın kullanacağı uçaksavar füzelerinin menzili en çok 10 ila 60 km ise, siz bu füzeyi 100 km uzaktan atarsanız o füzeler uçağınıza ulaşamadan hedefi imha edersiniz.

İşte stand-of seyir füzeleri bu işe yarar. SOM 600 kilo ağırlığında. 4 ayrı tip güdüm sistemi içeriyor.

Savaş başlığı 230 kg. Füzenin 3 farklı tipi var. Tipler hedefin cinsine göre seçiliyor. Bu tip füzeler genellikle düşmanın savunma tesislerini vurmaya yarar. Radar, füze üsleri, hava üsleri gibi.SOM F-16 ve Phantom II uçakları tarafından kullanılılıyor.

İşte o füzenin içinde onu çalıştıran, TUBİTAK-SAGE yapımı çok özel bir pil var IP77-01 Isıl Pil. İşte aşağıdaki video onu anlatıyor.

Tubitak IP77-01 ISIL PÄ°LÄ° - Tubitak Thermal Battery - YouTube

lan adi herif sen kendine hala türk mi diyorsun yazma buraya

Yazma buraya puhahahaha dori gah gah gah

Tamam Abi hahaha hadi ordan ya Zanli git isine ancak küfür cikar o pis agzindan.Iste aramizdaki fark bu! Sen cok küfürlü konusuyorsun beyefendi! Terbiye denen sey yok!

Zuletzt bearbeitet:
Yazma buraya puhahahaha dori gah gah gah

Tamam Abi hahaha hadi ordan ya Zanli git isine ancak küfür cikar o pis agzindan.Iste aramizdaki fark bu! Sen cok küfürlü konusuyorsun beyefendi! Terbiye denen sey yok!

Da get ben küfür atmadim sen Ölülerin arkadasinda konusiyorsun burda isin yok senin .

Da get ben küfür atmadim sen Ölülerin arkadasinda konusiyorsun burda isin yok senin .

Iyi oku yazdiklarini! Hep küfür!

Mustafa Kemal Allaha karsi geldi diye bena niye laf atiyorsunuz? Hersey acik ortada ve Allaha karsi geldi istersen Kuran ile kiyasla!

Allahin yasakladigini o Helal yapti!

Iyi oku yazdiklarini! Hep küfür!

Mustafa Kemal Allaha karsi geldi diye bena niye laf atiyorsunuz? Hersey acik ortada ve Allaha karsi geldi istersen Kuran ile kiyasla!

Allahin yasakladigini o Helal yapti!

Nerden biliyon ? Adami taniyormusun? Türkiyenin kurulusuna karsi geliyorsun TSK da 1923 de kurulmusdur senin yapdin ihanet . Fatih Sultan Mehmet olmasaydi Konstantin Fetih olurmuydu ? Atatürk olmasaydi Türkiye olurmiydi ? Ingilizlerin usagi olurduk annan belli baban belli olmazdi hele hele müslüman hic olurmuydun onu düsün .

Nerden biliyon ? Adami taniyormusun? Türkiyenin kurulusuna karsi geliyorsun TSK da 1923 de kurulmusdur senin yapdin ihanet . Fatih Sultan Mehmet olmasaydi Konstantin Fetih olurmuydu ? Atatürk olmasaydi Türkiye olurmiydi ? Ingilizlerin usagi olurduk annan belli baban belli olmazdi hele hele müslüman hic olurmuydun onu düsün .

Nerden biliyorsun? Atatürk olmasaydi belki baskasi olurdu.! Fatih sultan mehmet olmasaydi baska birisi olurdu.
Sanki büyük önderler savasda savasti. Savasanlar senin benim gibi "kimseler" savasti,sonunda o büyük generalar kahraman olarak cikti.

Zurück
Oben