Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

[Türk Silahlı Kuvvetleri] - Turkish Armed Forces - Türkische Streitkräfte

jetzt mal ernst, war ja im Militär und auf Lesbos stationiert....eines Sonnenstahlendes Tags , wo nur die Sonne schien, aber auch wir es auch -10° bis -15 hatten, wurde ich in einen Posten zurück gelassen und da dürfte ich den ganzen Tag unter der Sonne und der Kälte die Aussicht genießen, nämlich die Türkei ( übrigens strahlte ein Tr. Sender davor immer gute Songs in der Nacht im Wachposten, wo die Ratten grösser als die Katzen waren und mir immer den Kuchen gefressen haben -aber das ist ein anderes Thema) ..wo war ich noch mal? Achja...

Was für eine Waffe gibt es gegen mich, wenn ich in dort oben sitze und mir die Türkei so klein erscheint? :-)

Rattengift Rattenköder Mäusekoder Ratron hochwirksam | eBay

Hic zannetmiyorum.
Buradaki konu herhangi bir rütbelinin beylik tabancasi veya polisin berettasi veya glocku degil herhalde.... Bordo Bereli, SAT/SAS, JÖH, PÖH gibi özel birliklerin kullandiklari tüfekler. Ben yukarida silah yazdi isem kastim tabiki tüfek anlaminda cünkü konu Tavor dan basladi. Bunlara tim bazinda, komutanlik tarafindan, bazi özel silah alimi öngörülürse alinir yoksa herkes kendi pabucuyla ortada rambo gibi yok Famas'dir, yok Scar, FN2000 falan filan ile dolasabildigini kesinlikle düsünülemez. Ayrica envanterinde 300.000 askin AK bulunan bir tsk'nin kendi mensubuna cebinden AK aldirtabilecegini ise hic düsünelemez......

Birileri böyle bir iddiadami bulundu ? Ne demek istedigini pek anlamis degilim...

Konulari tamamen corba gibi karistirmadan...
Bugünkü özel birliklerin tüfekleri ile 96' daki bir operasyonda kullanilan mazotun birlikteligini de pek cözemedim...

Malesef neye isaret etigimi anlamamisin, bilmedigin cok sey var anlasilan.Sözkonusu Özel Birliklerdir orda anlasalim.Bunlar sizlere anlatilanlardir.TSK envanteri tartisma konusu degil, bir örnek vereyim, kendi isinin basindasin,sen bugün kendi Tamirhanene takim taklavat alamiyorsan orda bir sorun var demektir.Operasyonlara katilan askerlere sor imkanin olursa.Hersey uzaktan gòründügü gibi degil.Bugün Türkiyede görev yapan bir Polis Komiserine "sen silah alamazsin biz sana verecegiz"diyebilirmisin arkadasim? Benim sana anlatmaya calistigim budur.Bir Keskin nisanci Dragunov varsa Dragunovu alir.M21 istiyorsa basar parayi M21i alir, mesele budur, bu özel korumalar icinde gecerlidir.Son soruna ne akakasi var dedigin cümleye gekince, TSK nin envanterine yada Komutanlarinin eline bakiyorsan ayvayi yemissin demektir, bazi Pkk üyelerinin bile senden daha Saglam tüfeklere sahip oldugunu bilsen ne yaparsin? Bunlarda envanterden yararlanmiyor sonuc itibariyle, parayi basip aliyor .Die Türkischen Streitkräfte sind doch kein Schlarafenland das sie dir zu jeder Zeit mit High Tech Waffen aushelfen.Keske senin dedigin gibi olsa..:)

Zuletzt bearbeitet:
jetzt mal ernst, war ja im Militär und auf Lesbos stationiert....eines Sonnenstahlendes Tags , wo nur die Sonne schien, aber auch wir es auch -10° bis -15 hatten, wurde ich in einen Posten zurück gelassen und da dürfte ich den ganzen Tag unter der Sonne und der Kälte die Aussicht genießen, nämlich die Türkei ( übrigens strahlte ein Tr. Sender davor immer gute Songs in der Nacht im Wachposten, wo die Ratten grösser als die Katzen waren und mir immer den Kuchen gefressen haben -aber das ist ein anderes Thema) ..wo war ich noch mal? Achja...

Was für eine Waffe gibt es gegen mich, wenn ich in dort oben sitze und mir die Türkei so klein erscheint? :-)

Was hast du geraucht ?

Malesef neye isaret etigimi anlamamisin, bilmedigin cok sey var anlasilan.Sözkonusu Özel Birliklerdir orda anlasalim.Bunlar sizlere anlatilanlardir.TSK envanteri tartisma konusu degil, bir örnek vereyim, kendi isinin basindasin,sen bugün kendi Tamirhanene takim taklavat alamiyorsan orda bir sorun var demektir.Operasyonlara katilan askerlere sor imkanin olursa.Hersey uzaktan gòründügü gibi degil.Bugün Türkiyede görev yapan bir Polis Komiserine "sen silah alamazsin biz sana verecegiz"diyebilirmisin arkadasim? Benim sana anlatmaya calistigim budur.Bir Keskin nisanci Dragunov varsa Dragunovu alir.M21 istiyorsa basar parayi M21i alir, mesele budur, bu özel korumalar icinde gecerlidir.

Evet sordum ve arastirdim aynisini sanada taysiye edebilirim. TSK, birilerinin kendi düdügünü calabildigi, isteyen istedigi tüfek ile dolasabildigi, babalarinin ciftligi degil ve olamaz.
Tekrarliyorum, izni olan bazi tsk mensubu kendi arzu ve isteklerine göre görev basinda dahi tasiyabilecegi, tabanca haric, atesli silah satin "alamaz". Eminim bu Emniyet Genel Müdürlügü görevlileri icin de gecerlidir ve bunlarda kanunlara tabi tutulur :

http://www.askerihukuk.net/FileUpload/ds158941/File/kiyafet_ve_zati_tabanca___madde_13_.pdf

Silah Ta??ma Ruhsat? ve Tabanca Haberi Sözle?meli Haber, Sözle?meli, Askeri Personeli, Subay, Astsubay, Uzman Çavu?, Ö?retmen,Sözle?meli Subay

Makina ve Kimya Endüstrisi (MKE) Kurumundan Yerli /

Son soruna ne akakasi var dedigin cümleye gekince, TSK nin envanterine yada Komutanlarinin eline bakiyorsan ayvayi yemissin demektir, bazi Pkk üyelerinin bile senden daha Saglam tüfeklere sahip oldugunu bilsen ne yaparsin? Bunlarda envanterden yararlanmiyor sonuc itibariyle, parayi basip aliyor.

Buradada yine hayal gücümüzü fazla zorlamadan ve yine söylüyorum 96 daki mazot olayini ve 2012 Maradona özel birliklerin elindeki tüfekler ile nasil iliskilendirilebilinir halan anlamis degilim...Birazcik olsun olayin asli astarina bakmaya gayret edersek:

Kardak 'zodyak'

Die Türkischen Streitkräfte sind doch kein Schlarafenland das sie dir zu jeder Zeit mit High Tech Waffen aushelfen.Keske senin dedigin gibi olsa..:)

Wenn du tatsächlich aus dem bis dato diskutiertem das rausgelesen haben solltest dann tust du mir aufrichtig leid...
Ahmedi taniyorum Mehmedi taniyorum, bu benim kulagima sunu fisildadi, yok ögrenecek cok seyin varmis yok cart yok curt...Seni fazla zorlamayacak ise lütfen böyle ayaklari baska yerde baska kisilere karsi sarfet, olur mu ? Elle tutulur ve kanitlayabilecegin herhangi bir bilgin var ise tabiki devam tartisabiliriz, yoksa sonucda bir ceviz kabugunu bile dolduramayan bu konu benim icin kapanmistir...

Du musst mir mal was erklären, Destan.

- - - Aktualisiert - - -

http://www.balkanforum.info/f41/nuefuz-edici-bomba-neb-222878/

Das hier.

Evet sordum ve arastirdim aynisini sanada taysiye edebilirim. TSK, birilerinin kendi düdügünü calabildigi, isteyen istedigi tüfek ile dolasabildigi, babalarinin ciftligi degil ve olamaz.
Tekrarliyorum, izni olan bazi tsk mensubu kendi arzu ve isteklerine göre görev basinda dahi tasiyabilecegi, tabanca haric, atesli silah satin "alamaz". Eminim bu Emniyet Genel Müdürlügü görevlileri icin de gecerlidir ve bunlarda kanunlara tabi tutulur :

Hala anlatamiyorum sanirim,sen Askerligini nerde yaptin? Kac tane Asker taniyorsun kac tane Özel Harekatciyla konusma firsatin oldu? Sadece Kulaktan dolma bilgilerle hareket edecek olursak bu isin icinden cikamayiz.Birde onu birak " eminim (?) aynisi Emniyet Görevlileri icin de gecerlidir" diyorsun,yahu bunlari neyine dayanarak yaziyorsun,o ortaya koydun "kaynak" neyin kaynagidir? :) Bak benden sana bir tavsiye,Türkiye ye gitiginde siradan bir Traffik Polisinin kulandigi herhangi bir Silaha bak,bak bakalim herkes "ayni standart silahi mi kulaniyor".O kadar basit,neyi tartisiyorsun onu anlamiyorum?Görünen köy kilavuz istemez.Sen kendince dogru bildiklerine inan benim icin farketmez.Benim Silah Ruhsatim var yillardir Güvenlik Sektöründe calismis onlarca Asker taniyan bir insanim, Ahmet Mehmet kim? Sagdan soldan buldugun Kaynaklari referans olarak mi kabul etmemiz gerekiyor? Gercek Hayatinda kac kez Silah kulandin? Benim yalan söyledigimi mi düsünüyorsun? Birde cikmissin "herhangi bilgin varsa" vs diye Ukala Ukala cümleler kuruyorsun.Ben gereken bilgileri ortaya koydum,anlaman yada anlamaman beni ilgilendirmez.Herneyse Destan kardesim,senin dogru bildiklerin sana kalsin benim dogru bilgilerim de bende kalsin.Böylece ortak bir yol bulmus oluruz.Sen mutlu ben Mutlu.

Icini ferah tut anlayan zannedersem herseyi anladi. Kimin ukala oldugu ve hayal gücü sonucu itibariyle cümleler sarfettiyi belli ve ortada. Ben buyum, ben bunu yaptim, ben bunu taniyorum....yesinler...;-)

Kalin saglicakla.

Icini ferah tut anlayan zannedersem herseyi anladi. Kimin ukala oldugu ve hayal gücü sonucu itibariyle cümleler sarfettiyi belli ve ortada. Ben buyum, ben bunu yaptim, ben bunu taniyorum....yesinler...;-)

Kalin saglicakla.

O konuda rahat olabilirsin,seni bilmem ama benim icim hep ferahti zaten :) ,muhakak..."hayal gücü" bak cok güzel bir noktaya dikkat cektin afferin vallahi,insan hayaleriyle yasar degilmi ama Destan? ;)

Zurück
Oben