Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Türkisch-Griechisches Kultur Thread

auf rhodos gibt es bestrebungen die türkische schule die seit 42jahren geschlossen ist wieder zu eröffnen...

• 6dee8af0-ffd3-11e3-974a-9b4bfd47d4a7-jpg20140630113227.jpg

[h=3]Rodos'ta Türk Okulu'nun yeniden açılması isteniyor[/h]

odos'ta yaşayan Müslümanlar, 42 yıl önce restorasyon gerekçesiyle kapatılan Türk Okulu'nun yeniden açılmasını istiyor.
RODOS - Ali Öztürk
Osmanlı İmparatorluğu'nun yaklaşık 400 yıl hüküm sürdüğü Rodos'ta yaşayan Müslümanlar, 42 yıl önce restorasyon gerekçesiyle kapatılan Türk Okulu'nun yeniden açılmasını istiyor.
Türk Okulu'nun mezunlarından 84 yaşındaki Süleyman Bazlamba, "İstanbul'da Rumlara eğitim veren okul varsa Rodos'ta da Türklere eğitim veren okul olmalı. Okulumuzun açılmasını istiyoruz" dedi.
Osmanlı devlet adamlarından Fethi Paşa'nın Rodos'ta eğitime destek vermek için 1856 yılında Saat Kulesi yakınlarında yaptırdığı Süleymaniye Medresesi, Müslümanlar arasında Türk Okulu adıyla anılıyor. Ancak Rodos'ta yaşayan yaklaşık 6 bin soydaşın anadilde eğitim talepleri, okulun 1972 yılından bu yana kapalı tutulması nedeniyle yerine getirilmiyor.
Okulun mezunlarından Bazlamba, ailesinin Kanuni Sultan Süleyman'ın Rodos'u fethinden sonra Anadolu'dan Ada'ya taşındığını belirterek, "Rodos'ta doğdum. 6 yaşımdayken Süleymaniye Medresesi'nde eğitim almaya başladım. Okuma yazmayı bu medresede öğrendim" dedi. Öğrencilik döneminde adanın İtalya'nın egemenliğinde bulunduğunu hatırlatan Bazlamba, okulda İtalyanca ve Türkçe eğitim gördüklerini söyledi. Türkçe okuma yazma derslerinin yanı sıra dini eğitim de aldıklarına dikkati çeken Bazlamba, halihazırda Ada'da yaşayan soydaş gençlerin bu olanaklardan mahrum kaldığını vurguladı.
Bazlamba, "Her sabah bir saatlik Türkçe okuma ve yazma dersinin ardından Türk öğretmen sınıftan çıkar onun yerine İtalyan öğretmen gelirdi. Din eğitimini de temel olarak okulda aldım. Din eğitimi de Türk hocalar tarafından verilirdi" dedi.
Ada'nın en önemli yerlerinden Rodos Kalesi'ndeki tek eğitim kurumu olan Türk Okulu'nun Rodoslu soydaşlar için büyük önem taşıdığına işaret eden Bazlamba, okulun yeniden açılmasını istediklerini belirtti.
Bazlamba, "Bir Müslüman olarak okulun yeniden açıldığını görmek beni mutlu eder. İstanbul'da Rumlara eğitim veren okul varsa burada da Türklere eğitim veren okul olmalı. Rodoslu Müslümanların dilini ve dinini korumaya devam etmesi için okulun yeniden kapılarını açması bizim için çok önemli" dedi.

Rodos'ta Türk Okulu'nun yeniden aç?lmas? isteniyor - Anadolu Ajans?

Stimmt, sie wollte Hippokrates heiraten. Aber da Hippokrates seit kurzem mit jemand anderem verheiratet ist, kein Problem, da kann sie jetzt mich heiraten. :lol:

Heraclius
Wenn Du aelter als Nikos bist, hast Du keine Chance. Das Geld für die Blumen und die Schokolade kannst Du Dir sparen.:NEIN:

- - - Aktualisiert - - -

Wenn sie 18 wird lad ich sie zum essen ein. :give_rose:
Bist Du schon über 20?

Wenn Du aelter als Nikos bist, hast Du keine Chance. Das Geld für die Blumen und die Schokolade kannst Du Dir sparen.:NEIN:

Sie gehört mir und Ende.

Bist Du schon über 20?

Wir passen perfekt zusammen.

- - - Aktualisiert - - -

auf rhodos gibt es bestrebungen die türkische schule die seit 42jahren geschlossen ist wieder zu eröffnen...

Es wurde ja auch eine griechische Schule auf einer türkischen Insel eröffnet. Finde dies ist der richtige Schritt solche Sachen zu erwidern.

Nix Schokolade. Ich koche ihr ein leckeres 8-Gang-Menü wie aus dem Feinschmecker-Restaurant, das ganze angerichtet auf weißem Tischtuch mit Blumendekoration. Mache anschließend den Abwasch und die Küche sauber, und vorgängig mache ich auch die ganze Wohnung blitzblank. Danach schauen mer mal ob Nikos was ebenbürtiges zu bieten hat.

Heraclius

Nix Schokolade. Ich koche ihr ein leckeres 8-Gang-Menü wie aus dem Feinschmecker-Restaurant, das ganze angerichtet auf weißem Tischtuch mit Blumendekoration. Mache anschließend den Abwasch und die Küche sauber, und vorgängig mache ich auch die ganze Wohnung blitzblank. Danach schauen mer mal ob Nikos was ebenbürtiges zu bieten hat.

Heraclius

Tsss ... Erbärmlich. Ich würde sie mit einer Kutsche und 20 weißen Pferden abholen. Danach fahre ich sie zu meinem Schloss und werde ihr persönlich mit viel Liebe
das beste Menü ihres Lebens zubereiten. Danach gehen wir am Strand spazieren und danach kommt mein Privatjet und wir fliegen uns den Sonnenuntergang ansehen.

:love5:

:schlaege: also Finger weg du unwürdiger !

Zurück
Oben