Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren
  • Friedliche Feiertage, egal was Ihr feiert, wünscht Euch
    Euer Balkanforum-Team

Tag des Sieges und der heimatlichen Dankbarkeit - Tag der kroatischen Verteidiger

Ok...das man als Serbe nicht unbedingt positiv zur Oluja steht kann ich verstehen,aber was die Heulsusen in Belgrad von sich geben ist lächerlich. anscheinend will man es immer noch nicht wahrhaben ,dass die serbische Politik verantwortlich für den Exodus ist...und man sich lieber in die Taschen lügt....und die nächsten Generation diesen Schwachsinn erben.....

Vesti online / Vesti / Srbija / Pomen

...rat je dobra stvar kada nemocnog mlatis....ali zajebano je kada taj ojaca pa ti vrati zar ne?....

Mislim da je legitimno odrzavati parastose za nevine poginule (bez obzira kojoj narodnosti on pripadao), a politicari skupljaju samo poene. Najbolji primjer vam je Dzakula, koji je ranih devedesetih obecavao srpsku granicu do Karlobaga, a danas u 2012. godini je dosao na godisnjicu "Oluje" i zamira Pupovcu, sto nije sam prisustovao toj "proslavi", eto sta ti znaci politicar.

Mislim da je legitimno odrzavati parastose za nevine poginule (bez obzira kojoj narodnosti on pripadao), a politicari skupljaju samo poene. Najbolji primjer vam je Dzakula, koji je ranih devedesetih obecavao srpsku granicu do Karlobaga, a danas u 2012. godini je dosao na godisnjicu "Oluje" i zamira Pupovcu, sto nije sam prisustovao toj "proslavi", eto sta ti znaci politicar.

...ma jebes politicare....previse se pise o njima za vrijeme takvih proslava.....5.8. knin, 18.11. vukovar......i to je to.....samo tih dana se znaju pojaviti....muka mi jer znam 100% da se branitelji nisu borili za takvu hrvatsku....

...ma jebes politicare....previse se pise o njima za vrijeme takvih proslava.....5.8. knin, 18.11. vukovar......i to je to.....samo tih dana se znaju pojaviti....muka mi jer znam 100% da se branitelji nisu borili za takvu hrvatsku....

Gefördert werden diese Städte aber in keinster Weise mehr, wie es aussieht. Es gibt nur 2 Gedenktage im Jahre, alle fahren dorthin, trauern, feiern die Stadt als "Heldenstadt", lassen sich das Stadtwappen tätowieren und fahren nach Hause und leben ihr Leben in Zagreb, Split, Rijeka, Varazdin,... Die Politiker nutzen die 2 Tage aus um ihren Patriotismus zu zeigen, der hier und da, wenns gerade "passt" in Nationalismus überschwenkt.

Es wäre klüger nicht mehr diese scheinheiligen falschen Feiern mehr zu feiern, sondern endlich das Geld dorthin fließen zu lassen, wo es hingehört, nach Vukovar und Knin bzw. deren Gebiete.

Gefördert werden diese Städte aber in keinster Weise mehr, wie es aussieht. Es gibt nur 2 Gedenktage im Jahre, alle fahren dorthin, trauern, feiern die Stadt als "Heldenstadt", lassen sich das Stadtwappen tätowieren und fahren nach Hause und leben ihr Leben in Zagreb, Split, Rijeka, Varazdin,... Die Politiker nutzen die 2 Tage aus um ihren Patriotismus zu zeigen, der hier und da, wenns gerade "passt" in Nationalismus überschwenkt.

Es wäre klüger nicht mehr diese scheinheiligen falschen Feiern mehr zu feiern, sondern endlich das Geld dorthin fließen zu lassen, wo es hingehört, nach Vukovar und Knin bzw. deren Gebiete.

...dieses "verhalten" der politiker ist ein schlag ins gesicht für die verteidiger....feiern und gedenken sollte weiterhin bleiben, aber arbeiten das ganze jahr wäre auch nicht schlecht....

Upravo to. Prije godinu dana napisao sam stanje/situaciju u Kninu, jer ga se samo prisjeca (govorim sa vase strane) tog dana, a ipak ljudi u tom gradu nemogu zivjeti samo od te proslave. Na tim skupovima se obicno prikaze pucanstvu, ciji je "veci curak", i koje toboze najveci "domoljub". Zato kazem, "vi" previse dajete paznju izjavama iz Beograda, jer oni se razlikuju od hrvatskog politicara samo u nacionalnoj pripadnosti. Izbjegli srbi iz Hrvatske su na RTS-u samo "predmet" na dan godisnjice njihovog egzodusa, toboze svi brine o njihovim stanarskim pravima koja jos nisu ostvarena. Nego da pitamo gospodu tipa Vucica, sta rade ostalih 360 dana u godini, kako to da u 2012. godini ima jos izbjeglica koji zive po kolektivnim centrima. Sve je to pisanje uz vjetar, jer je njima stalo do njihovih prava ko' men do lanjskog snjega.

Mi smo nazalost do 90-tih svi bili nasjeli na americko-evropsku politiku "Zavadi pa vladaj".

Amerika je nahuskala Milosevica na Kosovo da odrzi onaj govor i da krene u osvajacki pohod po Balkanu ,jer je Amerika jako dobro znala da JNA ima mnogo oruzja i da to nece biti nikakav Problem za nju .

Potom je pocela slati Alqaidu u Bosnu da se toboze bosnjaci brane od Milosevica itd.

Zatim je pocela da "pomaze" Kosovu da se odvoji od Srbije i tamo da instalira svoju vojnu bazu za svoje interese.

Zatim je pocela pomagati Hrvatima da organiziraju obranu od Milosevica u djelu Oluje itd.

U svim tim Operacijama je Amerika profitirala u cjelosti a nas balkanski narod postao rob Amerike i Evrope.

Sada svi mi ovisimo o americkim korporacijama i evropskim bankama koje su sve preuzele u svoje ruke ,tako da cemo biti dozivotnii tudji robovi na Balkanu.

Nasi politicari su nasjeli svim tim stranim Lobijima ,tako da su politicari potplaceni sa strane da dopuste stranim kompanijama i korporacijama da nam uniste nas monetarni sustav i da nas privatiziraju,primjerice kao sve hotele po Jadranu ,koji se vec dugo ne nalaze u rukama nasih ljudi negoli u rukama stranaca ,zato i pitanje od turisticke zarade moze biti samo umanjeno ,jer sav taj novac od turizma zavrsava u stranim dzepovima.

Trazio sam jedan snimak Emisije koja je bila emitirana na BN Televiziji proslog cetvrtka uvecer izmedju 20 i 23.30.

Sve je detaljno opisano i savjetovao bih svakomu da to pogleda i mnoge stvari ce nam biti jasnije .

Anhänge

Sie haben keine Berechtigung Anhänge anzusehen. Anhänge sind ausgeblendet.
Hrvatska je ostvarila svoj tisucljetni san o samostalnosti i odnijela POBJEDU u ratu .

Nazalost sada u miru smo izgubili rat za bolji zivot i prosparitet nasih ljudi i svih gradjana nase Hrvatske .

Amerika i zapadne-strane korporacije su nam sve pokupovale i privatizirale ,tako da smo robovi u svojoj zemlji.

Nasi Poljodjelnici ne mogu da posteno prodaju ono sto su sami proizveli na svojim poljima ,moraju gledati kako im povrce,voce i sva ta roba trune ,jer strane kompanije uvoze jeftinu hranu koja subvencionirana u zapadnoj evropi i time jeftinija ,kojoj hrvatski proizvodjaci ne mogu konkurirati.

Ulaskom u EU se nista nce popraviti na bolje .

To je moje misljenje .

Ich stimme Josipovic zu, mehr gibt es nicht zu sagen.

Moramo pružiti ruku sugrađanima srpske nacionalnosti, priznati i njihove žrtve i pokloniti se. Hrvatska je bila na pragu uništenja, ali je pobijedila.

Zurück
Oben