Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren
  • Friedliche Feiertage, egal was Ihr feiert, wünscht Euch
    Euer Balkanforum-Team

The Bosniak Times

49a5c45730a7e33055bf0a9c5bdb5397.jpg

"Navodi da je američki grad St. Louis prije dolaska Bosanaca i Hercegovaca bilježio veliki pad broja stanovništva, a pojedini dijelovi grada su bili zapušteni i nedovoljno naseljeni.

"Većina doseljenika iz BiH naselila se u južnom dijelu grada koji je danas poznat kao 'mala Bosna'. Danas u St. Louisu živi 70.000 građana porijeklom iz BiH. To je najveći broj Bosanaca i Hercegovaca koji žive u jednom gradu van BiH", naglasio je Rivero.

Izbjeglice iz BiH su oživjele južni dio grada, navodi Rivero te dodaje da su oni otvarali pekare, mesare, kafiće, osnivali osiguravajuće kompanije i preduzeća za grijanje.

"Prođite 'malom Bosnom' kao što sam ja učinio i vidjet ćete da to više nije zapušteni dio grada. To je danas etnički različita i ekonomski prosperitetna i uspješna regija. I da, tamo ima mnogo džamija", istakao je Rivero."

http://m.klix.ba/vijesti/svijet/rivero-prodjite-malom-bosnom-u-sad-u-i-vidjet-cete-uspjeh/151126090

Das klingt ja wie Jüdischer Weltkongress :^^:
Welt Allianz der Bosniaken klingt viel cooler. Vorallem das Motto.^^

Potpredsjednica SSB Mevlida Rovčanin je poručila da nova organizacija Bošnjaka treba počivati na ideji očuvanja jedinstva naroda, djelujući u skladu sa motom "gdje je jedna Bošnjakinja ili Bošnjak, tu je četrnaest miliona Bošnjakinja i Bošnjaka“.

Zurück
Oben