Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

The Bosniak Times

49a5c45730a7e33055bf0a9c5bdb5397.jpg

"Navodi da je američki grad St. Louis prije dolaska Bosanaca i Hercegovaca bilježio veliki pad broja stanovništva, a pojedini dijelovi grada su bili zapušteni i nedovoljno naseljeni.

"Većina doseljenika iz BiH naselila se u južnom dijelu grada koji je danas poznat kao 'mala Bosna'. Danas u St. Louisu živi 70.000 građana porijeklom iz BiH. To je najveći broj Bosanaca i Hercegovaca koji žive u jednom gradu van BiH", naglasio je Rivero.

Izbjeglice iz BiH su oživjele južni dio grada, navodi Rivero te dodaje da su oni otvarali pekare, mesare, kafiće, osnivali osiguravajuće kompanije i preduzeća za grijanje.

"Prođite 'malom Bosnom' kao što sam ja učinio i vidjet ćete da to više nije zapušteni dio grada. To je danas etnički različita i ekonomski prosperitetna i uspješna regija. I da, tamo ima mnogo džamija", istakao je Rivero."

http://m.klix.ba/vijesti/svijet/rivero-prodjite-malom-bosnom-u-sad-u-i-vidjet-cete-uspjeh/151126090

Das klingt ja wie Jüdischer Weltkongress :^^:
Welt Allianz der Bosniaken klingt viel cooler. Vorallem das Motto.^^

Potpredsjednica SSB Mevlida Rovčanin je poručila da nova organizacija Bošnjaka treba počivati na ideji očuvanja jedinstva naroda, djelujući u skladu sa motom "gdje je jedna Bošnjakinja ili Bošnjak, tu je četrnaest miliona Bošnjakinja i Bošnjaka“.

Zurück
Oben