Apache
Gesperrt
[h=2]( FYROM ) Macedonian Makeover: Europe's Flailing Capital of Kitsch[/h]Macedonian Capital Skopje Gets Kitsch Makeover Via Skopje2014 Project - SPIEGEL ONLINE
Wieder mal Spekulation um die Ruhestätte des Großen Makedoniers.
Archäologie : Unglück liefert Spur zum Grab Alexanders des Großen - Nachrichten Geschichte - DIE WELT
Млада Македонка избрана во Австралискиот Национален Кошаркарски Тим
20 November, 13:00
Сара Анастасиеска е новата млада кошаркарска ѕвезда избрана да ја претставува Австралија во групата на играчи под 17 години.![]()
Сара со само 16 години е една од најталентираните играчи во тимот на селекторот Крис Лукас кој ќе го предводи тимот на светското првенство во кошарка за играчи под 17 години кое ќе се одржи од 26 Јуни до 6 Јули идната година во Братислава Словачка.
Сара е родена во Скопје во 1997 година и живее во реонот на Северните Плажи на Сиднеј Австралија од својата четири годишна возраст со своите родители Сашо и Џени и со постарата сестра Стефани.
Се започна во не така далечната 2009 година кога талентот на Сара беше откриен случајно кога таа со своите школски другарки почнаа да играат кошарка во локалната јуниорска лига на Манли.
Бред Далтон двоен Австралиски олимпиец во кошарка се сеќава на моментот кога ја видел Сара првпат како игра:
" Од деца кои се во основно училиште ја очекувавме вообичаената базична игра. Ама после многу кратко време беше очигледно дека Сара е на многу повисоко ниво од другите девојчиња, таа доминираше на теренот што навистина беше изненадувачко за нас знаејќи дека нема никакво искуство во спортот. Сара веднаш се издвои од тимот со својата експлозивност и беше задоволство да се гледа како игра.” Јас веднаш уште тогаш знаев дека ние ќе мора да ја вклучиме во Јуниорските Репрезентативни селекции” вели Далтон
????? ????????? ??????? ?? ????????????? ?????????? ??????????? ??? | AUSTRALIAN MACEDONIAN E-MAGAZINE
Kolku makedonci zivet vo australia??
Folge dem Video um zu sehen, wie unsere Website als Web-App auf dem Startbildschirm installiert werden kann.
Anmerkung: Diese Funktion ist in einigen Browsern möglicherweise nicht verfügbar.
Wir verwenden essentielle Cookies, damit diese Website funktioniert, und optionale Cookies, um den Komfort bei der Nutzung zu verbessern.
Siehe weitere Informationen und konfiguriere deine Einstellungen