Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Tim Lavijeg Srca

Rano je za analize ali imamo dobar tim

Podgorica - Nije lako Zoranu Filipoviću nakon pobjede na debiju. Treba ostati čvrsto na zemlji, ne podleći euforiji, ali istovremeno zadržati atmosferu i pristup igri sa premijernog meča i, takođe, priznati da crnogorska reprezentacija ima potencijal. Selektor, takođe, mora da bude svjestan i da je do zacrtanog cilja - da "hrabri sokoli" budu neugodan rival i protivnik za izbjegavanje svim, pa i najjačim selekcijama - dug i naporan put...
- Mislim da je u ovom trenutku još rano za neke analize. Najvažnije od svega je da je pristup igrača na utakmici bio sjajan. Momci su pokazali kakav odnos imaju prema dresu u kojem igraju i prema crnogorskom grbu - istakao je Filipović dan nakon utakmice.
On se posebno osvrnuo na ponašanje igrača - od dana kada su se prvi put okupili, do posljednjeg zvižduka na subotnjoj utakmici.
- Svi fudbaleri koje sam pozvao pokazali su da su zaslužili da se nađu u reprezentaciji. Bili su pravi profesionalci, na terenu i van njega, što je ostavilo pozitivan utisak na mene - istakao je File.
U duelu sa Mađarskom bilo je i mnogo grešaka, ali to je i normalno, nakon svega šest zajedničkih treninga.
- Teško je napraviti igru za nekoliko dana, koliko smo mi proveli zajedno na okupu. Vremenom će to ići sve bolje, predstoji nam dosta prijateljskih mečeva, na kojima ćemo uigravati linije tima. Bilo je propusta i u odbrani i u napadu, ali ponavljam - na premijeri je bilo najvažnije da igrači ostave srce na terenu - kazao je Filipović.
Oni su to i uradili, ali i pokazali da imaju ogroman individualni kvalitet.
- Imamo dobru selekciju, u to nema sumnje. Ne bih komentarisao pojedinačno, ali imamo dobre fudbalere. To treba da nadograđujemo, kako bismo stvorili dobar kolektiv. Jeste to najteži dio posla, ali veoma je važno da imamo dobru bazu - kazao je Filipović.

POZITIVNA ATMOSFERA

Subotnja utakmica bila je, bez sumnje, najveći sportski spektakl ikad viđen u Crnoj Gori. Fudbal je i u najmlađoj državi na svijetu pokazao svoju "moć"...
- I među igračima, ali i oko njih, osjećala se pozitivna atmosfera. To je jako važno, jer se do rezultata dolazi preko kolektiva. Navijači su nam pomogli da dođemo do važne pobjede, motivisali su fudbalere. Na podršku smo im uzvratili borbenom igrom i pobjedom - zaključio je Filipović.

Zurück
Oben