Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Tirana - Bauprojekte

Ej was ist jetzt eigentlich mit dem "Gurët ë Tiranës"?

- - - Aktualisiert - - -

Ej was ist jetzt eigentlich mit dem "Gurët ë Tiranës"??
 
Was soll das sein?
"Tirana Rocks"

- - - Aktualisiert - - -

Tirana Northern Lake Area Projekt

Ideja e studios fituese MVRDV “Tirana Rocks /Gurët e Tiranës” THE WINER project
fituesi.jpg


liq1.jpg


Projekti i propozuar nga Winy Mass është një frymëzim unikal që ka buruar nga kjo zonë dhe jo një shembull i kopjuar nga vende të tjera në botë.
Ndërtesa të reja, kulla, hotele, qendra tregëtare, banka, por edhe një plazh buzë liqenit - këtu konsiston projekti fitues.
Ndërtesat janë të shtrira në pjesën poshtë Digës, me pamje të drejtuar nga liqeni. Midis tyre dhe Digës lihet një hapësirë ku do të kalojnë ura prej druri që do të lidhin katet e treta të ndërtesave me zonën përgjatë liqenit.
Ideja e veshjes së Digës me shkallë druri dhe vende shlodhëse krijojnë jo vetëm tribunën e liqenit, por edhe një park të ri brenda tij si një zonë me aktivitete të reja sociale. Kullat qëndrojnë në këmbë, janë të ulura, apo edhe të shtrira duke krijuar kështu hapësira me karakter të ndryshëm të cilat e bëjnë zonën më tërheqëse.
Së bashku, këto ndërtesa kthehen në një seri gurësh/shkëmbinjsh, një formacion shkëmbor i cili tenton të bëhet ikona shkëlqyese në park, buzë liqenit. Përsa i takon gjelbërimit të parkut, vendosja e pemës jacaranda me kurorën e saj blu në hapësirën përreth liqenit e shton romanticitetin në këtë zonë.


Bashkia - Lajmet e Ditarit

Pictxffw1_m.jpg


2835577548_cf90054760_o.jpg
Ist schon lange dass dieses Projekt gewonnen hat, ob es nocht gebaut wird?!

Das hier!
 
Zurück
Oben