Du verwendest einen veralteten Browser. Es ist möglich, dass diese oder andere Websites nicht korrekt angezeigt werden. Du solltest ein Upgrade durchführen oder einen alternativen Browser verwenden.
Makedoniens Ministerium für Tourismus startet eine neue Tourismus Kampagne mit humoristischen Clips. Hauptdarsteller ist der Slowene Klemen Slakonja, der dabei in witziger Art den Makedoniern zeigen soll wie man nicht mit den Touristen umgehen sollte. In Slowenien riefen die Clips besondere Reaktionen hervor - natürlich bedingt durch den Hauptdarsteller Slakonja, so wird die Kampagne von den slowenischen Medien als Maßstab für eine gelungene humoristische Werbung im Tourismus Sektor bezeichnet.
Bitola wird als Top 7 Stadt gehandelt das bald eine n touristischen Boom erleben wird...
Битола меѓу седумте скриени европски града на кои им претстои туристички бум
05ЈУН 201216:46
Водечкиот европски туристички портал Skyscanner ја вбројува Битола во седумте „скриени“ града во Европа што допрва ќе станат популарни дестинации. „Стигнете таму пред туристичките прирачници. Ви откриваме седум европски града што допрва ќе станат популарни за патување. Па, можеби“, вели Skyscanner. По Чешки Крумлов во Чешка и Бидгошч во Полска, на третото место сајтот ја сместува наша Битола. За неа пишува: „3. Битола, Македонија Во славните денови на Отоманската Империја, туристичките прирачници ќе ја наречеа рај за купувачите. На половина пат меѓу Виена и Истанбул, Битола имаше седум пазари и 2.000 продавници, но денес вториот по големина град во Македонија привлекува малку туристи. Со прекрасен амбиент помеѓу планинските венци и атмосфера и архитектура во која Истокот се среќава со Источна Европа, не е чудо што за Битола се напишани над 500 песни. Нејзиното време пак ќе се врати.“ На страницата е даден и линк до сајтот Битола Бабам Битола. По Битола сајтот ги набројува и градовите Клермон Ферон во Франција, Калининград во Русија, Гимараиж во Португалија и Припјет во Украина.