Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

U-21 EM 2009 in Schweden (15.06-29.06)

Heute spielen Italien - Serbien um 20.45h, was meint ihr wer gewinnt? Ich selber glaube das Italien favorit gegen die Serbien ist.

16 Jun 2009 | 08:59
Smiljanić za Sportal.rs: Cilj polufinale, posle sve otvoreno!

00004358.jpg

Kapiten mlade reprezentacije Milan-Lola Smiljanić danas će na Evropskom prvenstvu u Švedskoj predvoditi novu generaciju srpskih klinaca koji će pokušati da se najzad domognu titule šampiona. Evropski tron je upraženjen. Aktuelni šampion, Holandija, nije uspela da se kvalifikuje na završnu smotru, a favoriti za novi naslov su Italija, Španija i Srbija. "Šljiva je zrela" - poruka predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića jasno govori kakve su zapravo ambicije "orlića"!

- Naš cilj je ulazak u polufinale. Ukoliko se plasiramo među četiri najbolje ekipe, onda nam se otvara mogućnost da napadnemo i titulu. Sazreli smo dovoljno. Svako od nas je prethodne dve godine igrao u inostranim klubovima i stekao neprocenjivo iskustvo. Atmosfera je odlična, jer se dugi niz godina poznajemo pošto igramo zajedno. Prethodne generacije su bile blizu osvajanja zlata, a mi ćemo pokušati da se konačno domognemo tog odličja - kaže Smiljanić za Sportal.rs.
lola1.jpg

U našoj grupi se nalaze Italija Belorusija i Švedska, dok su u drugoj grupi Španija, Nemačka, Engleska i Finska. Ko je favorit za osvajanje EP?

- Mislim da će Italijani biti zadovoljni i sa bodom u duelu sa nama. Realno, oni su favorit broj jedan, jer su došli u najjačem sastavu sa Đovinkom, Balotelijem... Potom sledi Španija, koja će "azurima" biti glavni konkurent za naslov evropskog šampiona. Srbija je na trećoj poziciji. Mi ćemo delovati iz senke, što se više puta pokazalo kao najbolja opcija.
Koji igrač će obeležiti EP u Švedskoj?

- Krkić je jedan od kandidata od koga se očekuje da bljesne. Pored njega tipujem i na Zorana Tošića. Oni, kao i ja, nisu nešto mnogo igrali u matičnim klubovima, pa su željni fudbala i dokazivanja - zaključuje Milan Smiljanić.

www.sportal.rs

ich hoffe Italien gewinnt, aber gegen Serbien wird es sehr sehr schwer, ich kann mir gut vorstellen dass wir 2:1 oder so gewinnen, kann mri aber auch gut ein 0:2 vorstellen

Zurück
Oben