Izvini ali ljiljane su bosnjacke, barem po danasnjoj definaciji.
Nisam ja zapeo nego vi ste zapeli. Neznam sta ti sad smeta?
po cijoj definicij ????
Pa da ga znate citat i pisat siguran sam da bi ga uveli. A sto se tice cirlice nije to samo srpsko pismo, nego i bosansko. Bez obzira na to ipak 40% stanovnista koriste to pismo... Znaci nisu zapeli za to pismo nego ga koriste...
"mi" nismo insestirali da se uvede to pismo !
Ne nisu zato sto muslimani gledaju bosnu kao da je samo njihova drzava i nicija druga. Pa onda nemoj da se cudis ako pojedini zele da se definiso kao ne-muslimani i to da podvuku....
ne jarane, oni gledaju BiH kao svoju domovinu - kao Bosanci/Hercegovci !!!
Sto bi trazili svoju representaciju kad je vec imate. Ali opet vam ne pase posto nema ljiljana na trikoima.
A moja isto nemoze da bude.. Kad vidim one ljiljane kod navijaca smuci mi odma, a da odem ja zastavom republike srpske onda sigurno nebi osto citav...
Isto sranje kao i kod prefiska
"mi" imamo svoju repku ??? hahahahahha
imamo da i ta se zove Reprezentacija Bosne i Hercegovine !
Pa da BiH u kojo vladaju muslimani, izvini bosnjaci... Nista se nije promijenilo. To i danas dan trazite...
ko trazi ?
o cemu ti sanjas ?
Pa sta sad? To istu izjavu sam vec cuo i od tihica. Pa zar RS nije u BiH? ja koliko znam da je to dio bosne.
jeste dio BiH i ostat ce ali on negira Bosnu i Hercegovinu kao domovinu - nemoj se praviti lud vrlo dobro znas da dosta njih ne priznaje BiH kao domovinu !
Niko ne trazi odvoj, ni od cega, to vasa propaganda pali narod i stvara histeriu. Ako neko trazi ukidanje RS onda samo moze bit odgovor odvajanje.. To da..
Ali hajmo dozovlit mirne dogovore, da nadju neki kompromis, kao sto poziva tihic svoje bosnjake na razgovore, sa RS i njihovim politicarima. A u mijesto da ga poslusaju oni pale jos vise... Ceric i silajdzic na prvom mijestu... Ovaj ceric (koji nije politicar) cak i u srbiji ide da pali muslimane...
A na kraju kad tjeraju neki politicari inat onda nemoj da se cudis ako se inatom odgovara...
u tome i jeste problem - inat !
ali dok god postoji mogucnosti klasificiranje naroda na vjere biti ce inata !
zato: 3 vjere - 1 nacija !
nista bosanski srbi, bosanski hrvati, bosnjaci . . . kurci palci !
Bosanci i Hercegovci i tapija !
Niko od vas ne trazi muslimansku drzavu ali svako od vas trazi da se postave te ljiljane. Muslimani traze da se ukine RS, vama smeta cirilica, vama smeta sve sto samo priblizno lici na srpsko, smeta vam ustvari cijela RS i sve sto je u njoj... I vidi se kako se dobro slazete sa hrvatima u mostaru i u ostalim gradovima federacije, kakve zastave dizete (turske) na utakmicama, itd...
Ali tu se prosipate kao hocete multietnciku drzavu...
hahaha a koje to vi zastave vijete na utakmici Bosne i Hercegovine ?
To sto vi (bosnjaci) to jeste muslimani trazite, nije multietnicka drzava nego bosnjacku drzavu (imena BiH) u kojoj tolerisete hrvate i srbe... A ne da zivite zajedno sa njima i da ih akceptirate sa svim historickim pravima kao sto svi imaju koji zive u toj Bosni...
A ja se stim nikad necu slozit. Jer necu da budem samo "tolerisan" u svojoj drzavi u kojoj su i moji pradijedovi zivijeli... Koji se hvala bogu nisu poturcili kao mnogi drugi.
Pa radije onda neka se odvoji RS nego da budemo "tolerisani" u toj BiH...
Pitanje... Jeli smo mi dio te BiH ili nismo...? Ako jesmo onda prekinite da nas napadate, i da nam naturate te vase ljiljane, nego akzeptirajte tu cinjenicu, ako nismo onda nemoj da se cudite ako jednog dana bude RS trazila ozbiljan odvoj.