Vidim ja da nas dvojca nikako da se razumimo !
Neces da se identifikujes sa muslimanima ? Pa i nemoras, ko te tjera na to ?
Smeta ti sto u Sarajevo je vecina stanovnistva muslimana ?
Pa sta ces sad - da ih izbrises da ti nesmetaju ?
Daj nebudi smijesan, Sarajevo je vazda bio glavni grad BiH i ostat ce !
Identitet se orijentise po vjeri ? Daj molim te to mozda neka izmisljota sa balkana ! Nigdje veze !!!!
Opet ti meni napominjes navijace i utakmicu BiH-TR ?
Pa za koga to boga ti navijaju navijaci iz RS kad igra BiH ???
Ako smatras plakate sa nazivom "Noz Zica Srebrenica" navijajem onda ti svaka cast !
Mozda me nisi shvatio kako treba ili sta hocu da ti kazem, ja nemam nista protiv tzv Srba iz Bosne ili bilo kakve nacije, vjere ili entiteta kako god naziv im dajes ali mislim da nikada nece doci do mira dok je BiH podjelena na takve stvari !
Mene savrseno ne zanima da lije predsjednik musliman, katolik ili pravoslavac - da li je vecina stanovtistva jednog grada muslimanska, katolicka ili pravoslavna itd itd itd ali mi zanima i smeta mi ako jedna Republika u jednoj suverenoj drzavi trazi svoju himnu, svoju repku ili svoju vojsku !
Nigdje na svijetu to nema pa nece ni kod nas biti !
pozz
Ja avion ti kamion... Izgleda da ne pricamo isti jezik.
Pa po cemu se identitet definise ako ne preko vijere i historije?
Bosna je vec podijeljna, jeli ti to ne vidis ili neces da vidis? Katolici (hrvati), muslimani (bosnjaci), i srpski-pravoslavci (srbi) nece da zive zajedno. Nego zele da zive jedno pored drugog. Kao sto je i sad cinjenica...
I ne nisu sigurno entiteti krivi. Da jesu onda bi morala bit druga slika u federaciji.
I niko ne trazi svoju vojsku, himnu ili republiku. Daj pusti me vise silajdzicevi parola.
Ma moze da bude sarajevo glavni grad, to jeste neka ostane, sto se tice mene moze da bude i mudaca glavni grad boli me k... Glavni grad je grad u kojoj se skuplja drzavna skupstina, znaci administrativni centar drzave. I ne mnogo vise od toga. Barem sam protiv da bude vise od toga...
Ne ocekuj od mene dacu ja ikada se identifikovat sa bilo kojim muslimanskim gradom. Ili sacuvaj boze da zivim u takvom gradu.
I meni ne smetaju bosnjaci, nedaj boze da mi smetaju. Nego ne zelim da mi oni govore sta smijem ili ne i da mi oni kao daju odobrenje za existenciju, kao da me oni tolerisu ko cigana, u mojoj drzavi.... To ne zelim...!
Meni je samo bitno da taj glavni grad se ne mijesa u nasu (regionalnu) politiku.
Ili drugim rijecima regionalno regulisano treba bude Policija, skola, saobracaj, regionalni porez, civilno pravo (poso, stanovanje, itd), itd. u tim pitanjima ne bi trebo da ima glavni grad pravo da se mijesa.
Granica, Vojska, vanjska politika, itd to su za mene drzavne stvari.
Etnicke regije? Zato sto naord i sad vec zivi podijeljeno, jer da zeli zajedno onda bi slika bila durgacija, barem u federaciji.
Zato federativna bosna, etnicke regije, jedna nacija. Pa neka bude ko god hoce predsednik. Sto se tice mene mozda bude onda i arap iz afganistana predsednik.