unsere nachbarn zittern wieder nur weil die 1 turkische armee in thrakien eine uebung durchgefuerth hat,man uebt regelmaessig die uberquerung des evros flusses.
Νέες ασκήσεις της τουρκικής 1ης Στρατιάς στην Α. Θράκη: Στήνουν «γέφυρες πολέμου» για τον Έβρο
Με βίαιες διαβάσεις ποταμών και υδάτινων κωλυμάτων επανέρχεται η Τουρκία και με απειλητική διάθεση απέναντι στην Ελλάδα με την πραγματοποίηση μεγάλης κλίμακας άσκησης που εκτελέστηκε στην περιοχή της Καλλίπολης έδρα του 2[SUP]ου[/SUP] τουρκικού ΣΣ που ανήκξει στην 1[SUP]η[/SUP] Στρατιά στις 15 Μαρτίου.
Η συγκεκριμένη άσκηση αποτελεί ακόμη μια που πραγματοποιεί η τουρκική 1[SUP]η[/SUP] Στρατιά στην περιοχή της Α. Θράκης δείγμα ότι ο τουρκικός Στρατός θεωρεί την περιοχή ήδη «καυτή» με ότι αυτό συνεπάγεται για το ελληνικό σύστημα αμυντικής διάταξης στον Έβρο.
Στις ασκήσεις του τουρκικού 2[SUP]ου[/SUP] ΣΣ χρησιμοποιήθηκαν τόσο γέφυρες SAMUR όσο και γεφυροφόρα άρματα τύπου LEGUAN.
Η προκλητική άλλωστε προβολή των τουρκικών "γεφυρών πολέμου" και των συστημάτων διάβασης υδάτινων κωλυμάτων και γεφύρωσης AZMIM, SAMUR και LEGUAN που "θα διευκολύνει πολύ την εισβολή/επιδρομή του τουρκικού Στρατού" όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ εννοώντας τον φυσικά τον Έβρο, είναι ένα ακόμη δείγμα των τουρκικών σχεδίων τα οποία δεν αφορούν μόνμο το Αιγαίο αλλά και τη Θράκη.
Άλλωστε η Τουρκία δεν έχει κανένα άλλο μέτωπο που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα συγκεκριμένα συστήματα παρά μόνο στον… Έβρο.
O τουρκικός Στρατός έχει αποκτήσει συνολικά 52 αμφίβιες αυτοκινούμενες επιθετικές γέφυρες μεταφοράς βαρέων οχημάτων (μεταφερόμενο βάρος 70 τόνοι) τύπου SAMUR και 36 γεφυροφόρα άρματα τύπου LEGUAN κλάσης 70 τόνων, με άνοιγμα γέφυρας 24 μέτρα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ολόκληρη την Ευρώπη υπάρχουν μόνο 48 γέφυρες LEGUAN, εκτός των τουρκικών, γεγονός που επιβεβαιώνει τους επιθετικούς σχεδιασμούς των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.
Επιπλέον η Τουρκία παρήγγειλε και παρέλαβε 40 συστήματα βαρέων ακτοδρόμων τύπου HGMS κλάσης 80 τόνων και μήκους 50 μέτρων, τα οποία χρησιμοποιούνται για την διέλευση οχημάτων από λασπώδη, ελώδη και λασπώδη εδάφη.
Τέλος, το πιο σημαντικό σύστημα που παρήγγειλε ο τουρκικός Στρατός για επιχειρήσεις διάβασης ποταμών, είναι η προμηθεια και η ανάπτυξη των 12 αμφίβιων προωθητών γαίων τύπου AZMIM, αποστολή των οποίων είναι, η διαμόρφωση του χώρου όπου θα πραγματοποιηθεί η διάβαση.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD]
ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
"Τουρκομπαρόκ" γλέντι για το αδερφάκι του "Μπαρμπαρός", το "Τουρκουάζ"