Gledao sam prije nekoliko godina jednu emisiju u vezi tih napada na Banske Dvore na HRT-u, tj. bili su medju gostima vojni analiticari i eksperti. U vrlo ozbiljnim krugovima govorilo se o tome, da tadasnja JNA nije imala sredstva s'kojima bi izvrsila takav "hiruski" precizni napad - neki bi rekli o namjestenosti cjelog scenarija, i o cuvenom lusteru, koji je pao a da se kristali nisu razbili, no to je opet druga prica.
Mene sledeca stvar zanima. Naime, meni je poznato, da je tadasnja JNA ipak imala precizne rakete, tj. krajem osamdesetih godina, u Batajnici su se JNA piloti skolovali za rad s'raketama "Maverick", koje su vrlo, vrlo precizne. A sto se samih bombi tice, nisam siguran, ali znam za jednu opasnu bombu francuske proizvodnje "Durandal", tj. koja je sluzila za unistavanje pista na aerodromu (dosta primjera tokom rata), a mogla je posluziti i za podzemna sklonista i gradjevine od vise katova (ta bomba ili neka koja radi na slican nacin). Naime, ta cuvena raketa ne eksplodira odma' pri kontaktu sa ciljem, nego s zakasnjenjem, pa stigne "ukopati se" u dubinu objekta (u temelje piste, kroz nekoliko katova zgrade i slicno) a tek onda eksplodira nanoseci veliku stetu ostecujuci temelje piste ili samu unutrasnjost nekog ukopanog objekta ili nizih katova neke vise zgrade.