Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Vukovar vs. Вуковар

Vukovarski HDZ je donio odluku 2009 o postavljanju ploca, a sada zajedno sa Vukovarcima idu protestirati - eto sta ti je politika.

POSTAVLJENE DVIJE NOVE DVOJEZIČNE PLOČE
Veliki broj pripadnika policijskih snaga i jedinice Interventne policije blokirale su strogi centar grada te svojim vozilima i živim zidom štite dvije novopostavljene dvojezične ploče, koje su tijekom poslijepodneva postavljene na zgradama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

Postavljene dvije nove dvojezi

...dosta puta smo ti i ja pricali o politici, i uvijek smo bili slozni da ne mozemo pronaci logiku u njoj....to sto se sada zbiva u vukovaru je bilo jasno....oni ih postave, narod ih rusi itd......ajmo vidjeti tko ce prvi odustati......ruku na srce....meni je drago sto ih ruse/skidaju.....nisam ja tip koji ce obuci kockasti dres, staviti sal i urlati "idem u svoj vukovar i rusiti ploce" (ma da i imam to pravo!)....ali dok ja iz beca stignem, oni ih vec 5 puta razbili.......ipak se nadam da ce ta prica uskoro biti gotova.....taj je grad vise nego koji drugi na svijetu zaslusio svoj mir......

Kako su ljigavi ovi iz HDZ-a. Sve su uradili, cak po cijeni da udju u koalicijiu sa aboliranim, bivsim SDS-ovcima, tj. sada umotani u SDSS. Vecina srpskih zastupnika i SDP su bili protiv, a vecina u HDZ-u za uvodjenje cirilice. A danas kandidat gradonacelnika (HDZ) prica o nekoj uroti. Tragikomedija.

Ćirilica je uvedena Statutom grada Vukovara, od 16. srpnja 2009. godine, i to člankom 61. stavkom 3. koji glasi:
"U skladu s odredbama Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina i ovoga Statuta, pripadnici srpske nacionalne manjine imaju pravo slobodne uporabe srpskog jezika i ćiriličnog pisma u društvenom i javnom životu, te u službenoj komunikaciji u javnim poslovima iz samoupravnog djelokruga Grada Vukovara."

das ist wie ein schlag ins gesicht für vukovar. gerade diese stadt hat so sehr gelitten und dann sollen sie sich auch noch die schrift angucken.....geht ja wohl garnicht.

1255002.jpg

Mal sehen wer mehr Ausdauer hat...

...dosta puta smo ti i ja pricali o politici, i uvijek smo bili slozni da ne mozemo pronaci logiku u njoj....to sto se sada zbiva u vukovaru je bilo jasno....oni ih postave, narod ih rusi itd......ajmo vidjeti tko ce prvi odustati......ruku na srce....meni je drago sto ih ruse/skidaju.....nisam ja tip koji ce obuci kockasti dres, staviti sal i urlati "idem u svoj vukovar i rusiti ploce" (ma da i imam to pravo!)....ali dok ja iz beca stignem, oni ih vec 5 puta razbili.......ipak se nadam da ce ta prica uskoro biti gotova.....taj je grad vise nego koji drugi na svijetu zaslusio svoj mir......

Slazem se, pa to i srbima u Vukovaru ne ide u prilog. Ne znam zasto vasa vlast forsira upravo cirilicu na javnom mjestu u tom gradu? Jos kada ja javna tajna, da nema 1/3 registrovanih srba u Vukovaru (stalnog boravka), je vecina zivi na relaciji Novi Sad-Apatin-Vukovar. Pazi zemljace, niti Vlada moze odstupiti, niti ce protivnici zanemarivanja volje naroda moci odstupiti. Slijedi samo eskalacija sukoba, a to hrvatima i srbima u tom regionu svakako ne treba. Srbi nisu trazili cirilicu u Negoslavcima ili Trpinji, pa zasto to bezpotrebno otvarati rane proslosti upravo u Vukovaru, gdje nisu u vecini?

Vlada treba uloziti u drugim stvarima svoj napor, znaci:

- ozbiljni deficit u proracunu
- stravican odlazak mladih van, na zapad
- depopulacija Hrvatske
- monetizacija autocesta

To treba biti prioritet, a ne bacati prasnu narodu, da se bavi oko te teme.

Zurück
Oben