Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Wahlen in Kosovo 2010

Welche Partei wählt ihr ?

• Umfrageteilnehmer
    84
AAK për bashkëqeverisje me PDK-në kërkon edhe LDK-në

Prishtinë, 8 shkurt - Këshilli Drejtues dhe Kryesia e Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, në një mbledhje të përbashkët, vlerësuan sot se gjendja në Kosovë vazhdon të jetë e rëndë si në aspektin ekonomik, politik, institucional dhe shtetëror.

Në komunikatën e kësaj partie thuhet se "mungesa e liderit Ramush Haradinaj është ndierë në tërë skenën politike dhe si pasojë e kësaj gjendja në Kosovë është rënduar edhe më shumë".

"Qytetarët e Kosovës kanë nevojë për qartësi politike, veprime të mençura institucionale, në mënyrë që të ndryshohet për të mirë kahu që ka marrë vendi për shkak të procesit të lënduar zgjedhor dhe qeverisjes së keqe në tre vjetët e kaluar", vijon komunikata.

AAK vlerëson se duhet pranuar rezultatet e zgjedhjeve të përgjithshme, të cilat janë certifikaur nga KQZ më 7 shkurt, përkundër, siç thuhet në komunikatë, vërejtjeve të shumta për procesin zgjedhor, i cili është karakterizuar me parregullsi.

Si rrugëdalje nga rrethanat aktuale, AAK sheh krijimin e koalicionit të gjerë midis PDK-së, LDK-së dhe AAK-së.

"Në një përbërje të tillë, AAK-ja do të jepte kontributin e vet për të stabilizuar shtetin e Kosovës, për të tejkaluar ngërçin politik, për të përmirësuar kornizën ligjore zgjedhore dhe për të vendosur sundimin e ligjit në prioritet të pashmangshëm", thuhet në komunikatë.

"Në rast të mosmbështetjes së këtij propozimi nga subjektet tjera politike, Këshilli Drejtues dhe Kryesia e AAK-së vendosin që AAK-ja përfundimisht të qëndrojë në opozitë parlamentare", përfundon komunikata e Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës.

Deri më tash, qëndrimin për të mbetur në opozitë e ka bërë të ditur Lidhja Demokratike e Kosovës dhe Lëvizja Vetëvendosje.

Die Vetevendosja wird ihren eigenen Weg gehen und das ist auch gut so !

Vetëvendosje *Wir sind die einzige Opposition *

Die Bewegung Selbstbestimmung , hat es ausgeschlossen sich an irgendeiner Koalition in Kosovo zu beteiligen. Visar Yimeri erklärte gegenüber dem Radio * Freies Europa* > Wir gehen keinerlei Koalition ein. Die anderen Parteien sind verantwortlich für den traurigen Zustand unseres Landes, in ökonomischer sozialer und nationaler Hinsicht. Wir werden unser parlamentarische Position nutzen aber auch auf die
ausserparlamentarische Opposition setzen, um zu radikalen Veränderungen zu gelangen.*.

Der Sprecher der VV Visar Yimeri erklärte zudem, dass *die PDK auf Verhandlungen mit Serbien setzt um das Land ethnisch zu spalten. Alle Parteien stehen für den neoliberalen Privatisierungsprozess sagte Yimeri. Den Institutionen Kosovas sprach Yimeri jegliche Legitimität ab. Er begründete dies mit den gewaltigen Wahlmanipulationen. "

Die Anderen partein kannst du alle in müll werfen ;)

Zurück
Oben