Vatrena
After eight
Pa spominji Tuzlu ali nemoj zaboraviti da ste vi unistili izbore pa zato pitanje zasto ste to uradili?A i te kako cu spominjati Tuzlu - i necu nikad prestati spominjati sve gradove i sva mjesta u Bosni i Hercegovini, gdje su vesi drevni eroji ubijali civile
Politicki poraz jao al si smesna jeli si ti jos svestan sta ti pricas?Aha...znaci po vasem mentalitetu se na navodni politicki poraz odgovara s granatama?
Pa razmisli malo ko je porazen tvoj Alija druze jer nije Narod bio za njega nego za Fikreta Abdica,pa mu je taj Alija zapretio zivotom! Nepravi se lud bolan
Pa slobodno samo da ti ispricam nesto. Posto sam iz Raske slobodno dodji i pokazacu ti izseljene kuce vasih Sandzaklija koji su to imali u nameru da urade!Ima i lepa prica kako je pripadnik VRS koji je bio musliman ubio komsiju kad ga je video kod mudzahedina. To su bili wikendasi ,jesi li cuo za njih?Pa mozda bi bilo pametnije, da smo krenuli na napad i oteli vam Sandzak - da li bi se sad bolje osjecala?
Pa pokazi hrabrost i kreni!kako nam se digne - mozda ... i sta onda?
E pa necete imati vi ni pravo kontrolisati nas a za drugo mi nemamo entitet vec imamo veto na sve sta nama neodgovara. Kao naprimer da udje Bosna u Nato Samo usput jedno pitanje ko vama uopste daje pravo da se gledati kao vladari Bosne a nas da gledate kao feudalne sluge? Ko je vama dao to pravo?Kakav mirovni Plan?
To za mene nije bio nikakav mirovni plan - zasto da pristanemo da vama predamo teritorije po vasem?
BiH nije bila i nikad nece biti zemlja, o kojoj vi sam imate pravo za raslpolaganje - a sto se tice procenata: BiH je drzavni sublekt i to 100%.
Vasa ideja da sebi ukradete drzavu je pala u vodu - sta imate, to je samo ENTITET ... i nista vise.
Ne lupedaj vise ovo nema smisla. Pa jer ti stvarno mislis da bi EU primila Drzavu gde vehabije vedre i oblace8OPonasanje politike E-Rsa su prereka za ulazak u EU - a ne vehabije ...
A s tim ponasanjem samo gulite vas vlastiti narod - ako vam je stalo da zboj zafrknute politike kocite razvoj vaseg naraoda - e svaka cast.
Pa koj je bio razlog u Sjekovcu osim mrznja prema srbima?E pa da - na balkanu je u 90im godinama sjalo sunce, i pjevale su pticice i sve je bilo fino i mirno a Hrvati i Bosanci su bez razloga poceli klati srbe - to zakaci macki za rep.
E to druze okaci braci hrvatima koji nisu prestali od 45 da se klanjaju ustasimaali ste se u 90im ponasali po fasisticom pricipu - i ponavljam: njemci su naucili svolu lekciju historije ...a vi?
Ajd nek budu poljaci!Poljaci - zasto? Nisi znala? Knjigu u ruke!
A za 2. SR mi ne predaji price - moja oba djeda su bili partizani u vojsci Titovoj - znaci u odbrani Jugoslavije, koja je tako dala priliku da se tvoj otac moze roditi u njoj - i sad prestani drobiti nakave pricice o tom razdoblu sto se mene licno tice.
Isliste na provodjene vasih ideja i ideala - koja za nikoju cijenu mogu biti nesto, sto bi se moglo staviti u pojam demokracija ili ljudka prava.
Htjeli ste osgurati kakvu takvu dominaciju nad ostale narode - pocevsi od politickih igara u samom vrhu bivse SFRJ preko instrumentalizacije JNA sve do napada na Sloveniju.
Sto ste zamislili moralo je propasti - i propalo je, posto je moralo propasti.
Vasi pokusaji da ostvarite vase pokvarene snove o jedinstvenom srpstvom su nesto ono zadnje, sto ljudski um moze zamisliti - i da zato prezirem sve ljude, koji su u tome sudjelovali i koji do dan danas od toga nistu ama bas nista naucili.
E pa pitaj tvoga i jednog i drugog koliko su partizani ubijali srbe i koliko u njima su bili ustase?
Otkud znas kada je moj otac rodjen mozda je rodjen pre rata!
A dalje ne mi smo morali pratiti vase idejale u tu takozvanu usranu Jugoslaviju! Svi su dobili sta su hteli i neka im je srecno bilo samo se pitam kada su dobili albanci autonomiju ,stvoren je narod muslimana ,vojvodina autonomiju koji je bio teritorjalno deo srbije ko kosovo ,dalje idemu u hrvatsku takodje ako znas ustav iz 1974,pa se pitam sta su dobili krajsnjici koji su najvise stradali? Pricate o jugoslaviji kao jugosrbija a najvise zu ugrozeni bili srbi,to mozemo i posebno u nekom trejdu ako zelis!
E kada pricaj o sloweniji sto ne spominjes secesiju Slowenije 1987 godine,sumljam da znas o cemo pricam!
Pa kako da imaju muslimani i hrvati dominanciju nad JNA kada traze da budu samostalni! Halo JNA Jugoslovenska Vojska a ne bosanska ili hrvatska, kopcas li?
E sada za kraj ti meni kaze sta ste vi uspeli do sada da uradite u Bosni osim gradjene Dzamije i dalje siriti mrznju ko naprimer onaj majmun Silajdzic, molim na odgovor!
Joj zaboravi jos nesto mi zelimo da zivimo u slobodi to smo kroz nasu povijest uvijek hteli a vi ponovo sto se nasli pod zapadom kada vam drugi vedri i oblaci u vasoj zemlji!