Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Warum die SAO Krajina gegründet wurde..

Neprijac mi o nekoj koloni i o nekim zrtvama a pogotovo ne spominji Tuzlu.

A i te kako cu spominjati Tuzlu - i necu nikad prestati spominjati sve gradove i sva mjesta u Bosni i Hercegovini, gdje su vesi drevni eroji ubijali civile

Da bi bio upucenj znao bi da u Tuzli na izborima 92(mislim) dobila stranka Ante Markovica pa ste vi lepo unistili izbore!

Aha...znaci po vasem mentalitetu se na navodni politicki poraz odgovara s granatama?

Proterali ste srbe

E sad si ga skrenula totalno u off - Tuzla i protjerani srbi?
De...ne kaki kad je u tom pitanju Tuzla.

Zaboravlja se planove Alija da spoji Bosnu sa delovima Raske (Sandzak)

Pa mozda bi bilo pametnije, da smo krenuli na napad i oteli vam Sandzak - da li bi se sad bolje osjecala?

samo nemojte slucajno traziti ponovo neke delove teritorije srbije ili crno gore!

kako nam se digne - mozda ... i sta onda?

E pa jebiga sada kada je Alija 93 godine odbijo mirovni plan i tako bi dobio 49% bosanske teritorije sada imamo mi 49% teritorije a vi delite sa hrvatima!

Kakav mirovni Plan?
To za mene nije bio nikakav mirovni plan - zasto da pristanemo da vama predamo teritorije po vasem?
BiH nije bila i nikad nece biti zemlja, o kojoj vi sam imate pravo za raslpolaganje - a sto se tice procenata: BiH je drzavni sublekt i to 100%.
Vasa ideja da sebi ukradete drzavu je pala u vodu - sta imate, to je samo ENTITET ... i nista vise.

Za vehabije nisu oni nama problem jer su u vasoj polovini takozvane Federacije i daju vama lep ugled za ulazak u Evropsku zajednicu;)

Ponasanje politike E-Rsa su prereka za ulazak u EU - a ne vehabije ...
A s tim ponasanjem samo gulite vas vlastiti narod - ako vam je stalo da zboj zafrknute politike kocite razvoj vaseg naraoda - e svaka cast.

A da ponovim ponovo prvi postene zrtve su bili u Sjekovacu zaklani od hrvatima i od hrvatskog cvijeca, znas na koga mislim. A mogli bi i spomeniti ubijenih 14 pripadnika JNA u Ravnom Selom 1991 god na teritoriji Bosne od strane Zenge. To su bili vecinom mladi Crnogorci regularne Vojske Jugoslavije i tek posle toga je bombardovano to selo.

E pa da - na balkanu je u 90im godinama sjalo sunce, i pjevale su pticice i sve je bilo fino i mirno a Hrvati i Bosanci su bez razloga poceli klati srbe - to zakaci macki za rep.

A i nemoj imati vise obraza da poredjujes Srbe i Hitlera jer nismo mi bili u njihovim redovima(osim neke male grupice)

ali ste se u 90im ponasali po fasisticom pricipu - i ponavljam: njemci su naucili svolu lekciju historije ...a vi?

Trebo bi pogledati ko je prvi u Evropi dao otpor Nemcima u 2 Svetskom Ratom

Poljaci - zasto? Nisi znala? Knjigu u ruke!

A za 2. SR mi ne predaji price - moja oba djeda su bili partizani u vojsci Titovoj - znaci u odbrani Jugoslavije, koja je tako dala priliku da se tvoj otac moze roditi u njoj - i sad prestani drobiti nakave pricice o tom razdoblu sto se mene licno tice.

Isliste na provodjene vasih ideja i ideala - koja za nikoju cijenu mogu biti nesto, sto bi se moglo staviti u pojam demokracija ili ljudka prava.
Htjeli ste osgurati kakvu takvu dominaciju nad ostale narode - pocevsi od politickih igara u samom vrhu bivse SFRJ preko instrumentalizacije JNA sve do napada na Sloveniju.

Sto ste zamislili moralo je propasti - i propalo je, posto je moralo propasti.
Vasi pokusaji da ostvarite vase pokvarene snove o jedinstvenom srpstvom su nesto ono zadnje, sto ljudski um moze zamisliti - i da zato prezirem sve ljude, koji su u tome sudjelovali i koji do dan danas od toga nistu ama bas nista naucili.

Zurück
Oben