Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Welchen Dialekt redet ihr?

• Ersteller Ersteller El Hefe
  • Erstellt am Erstellt am

landwirt,bauer,agronom...

Bauer-unterwegs.jpg

hahahaha :P

Von meines Vaters Seite her trifft es am besten 019 (also südostbulgarischen Region).
Durch meinen Mann habe ich mir Dialekt 004 angewöhnt, aber ich hör auch manchmal, dass ich wie Leute aus Prizren rede haha...

Also ich versuch mal nr. 60 zu "Übersetzen". T'shohim cfar persheshi del

Da wo ihr 3 punkte (...) sieht, soll zeigen dass ich ein/mehrere Wörter nicht verstanden hab

... Një herë në Qero/Çero (vlt. Dorf?), ish një Grua e bukur edhe ... e vet (pyet) Gruaja në Klise (?), e që dilnin ... dhe Prifti edhe ... me qikën e tij. Edhe bëri një ... ai po ... Gruaja, dhe po një herë e di Gruaja, o Baba e bëri ... e bëri. Burrë thotë ... mos ju vje me Priftrat e ta ndajnë me ... tona, ja benë me ... po dhe hyjne me mua ... u bënën me ... me ...
Mirëpo pastaj Burri i thotë Gruasë ... Priftrat bëjnë ato Punë, po tu bishë (bjen/bringen) ... në Katër Ora (4/16:00 Uhr) të vejnë Priftrat në Shtëpi. Mirëpo unë ..., dhe Prifti jep në Gjashtë në Gjashtë, ... dha në Shtatë u bë vajti ai i pari Jakua (name?), muarr ... për të qarë Gruaja ... para herës së ... me të hipi ... Gruaja ... vajti Burri nga përjashta, Tak Tak Tak i ra Derës, "Po po" i tha ... Burri çohu bjere ... do verë (Wein) ... . Këtu kam një të butë, Verën Verën të heqë këtu ... butë. Pastaj nga në Gjashtë Ora, në Gjashtë vajti Prifti me ... vajti Prifti ... doli Burri në Derë, Tak Tak i ra Derës, "Po po" Prifti tha erdh Burri, çohu bjermani ku është ... këtu ja një Kibut (?!) hyr edhe ti nga Kibuti (?!). E po hiti hiti (hyri) dhe Prifti ... dhe ... këtyre tre Pritërve këtu, mos fol fare mos të na merr vesh Burri, pastaj ... vajti edhe Shpoti (?) dhe Shpoti (?) ... Gruaja ... vajti Burri në Derë, Tak Tak i ra Derës, "Po po"

Das waren genau 2 min. und 33 Sekunden, werd beim nächsten mal weiter machen. Hab davon Kopfschmerzen :D

ps. in manchen stellen hab ich zweimal das gleiche Wort geschrieben, das war kein Schreibfehler von mir, sondern er hats nur wiederholt^^

spreche einen mix aus 049
Gheg Albanian, northern Gheg subdialect, western variant, from the region of Shkodra.

und
AD 094

Zurück
Oben