Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Wirtschaft Griechenlands - Οικονομία της Ελλάδας - Economy of Greece

  • Ersteller Gelöschtes Mitglied 9433
  • Erstellt am
So können zumindest auch die Felseninseln perfekt ausgenutzt werden. Bin mir sicher, dass weitere folgen werden.




Hippokrates
 
Hippokrates hat wieder zugeschlagen.:pPP
Kaum in greece und xalkidiki....und der rübel läuft:)))



3171232-two-businessmen-outdoors-by-building-shaking-hands-and-smiling-high-key-selective-focus6-458x315.jpg


oikonomia.jpg
«Invest in Greece»: Πέντε επενδύσεις εξπρές!
πρίν απο 28 λεπτά



Το μεγαλύτερο στοίχημα της ελληνικής οικονομίας, ειδικά αυτή την περίοδο της οξείας οικονομικής κρίσης, είναι η επάνοδός της σε θετικούς αναπτυξιακούς ρυθμούς. Με τον απεγκλωβισμό μεγάλων, αλλά και μικρότερων επενδύσεων, ιδιωτικών και δημόσιων.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ισοτιμία", τα πρώτα ενθαρρυντικά βήματα καταγράφονται ήδη, μέσω της δραστηριοποίησης των αρμόδιων φορέων. Ήδη επιταχύνθηκαν και συντμήθηκαν χρονοβόρες διαδικασίες, ώστε να προχωρήσουν οι επενδύσεις αυτές και να συνεισφέρουν στην προσπάθεια αύξησης δημοσίων εσόδων, εισοδημάτων και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Η ένταξη πολλών από τις μεγάλες επενδύσεις στη διαδικασία «επιτάχυνσης και διαφάνειας υλοποίησης στρατηγικών επενδύσεων», δηλαδή στη διαδικασία του fast track, αποτελεί την κορύφωση όλων των ενεργειών που απαιτούνται, ώστε να προχωρήσουν και από τα σχέδια να περάσουν στην υλοποίησή τους, όσο γίνεται σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα.
Ο αρμόδιος φορέας, ο οποίος αξιολογεί τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων επιχειρήσεων ή επιχειρηματιών, το «Invest in Greece», έχει προχωρήσει στην αξιολόγηση των πρώτων μεγάλων επενδύσεων, αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Ήδη όμως δέχεται και νέες αιτήσεις από σημαντικό αριθμό ελληνικών και ξένων ομίλων για την ένταξη σε διαδικασίες fast track μεγάλων επενδυτικών projects, τα οποία αφορούν σε τομείς όπως η ενέργεια, η εξόρυξη χρυσού κ.λπ.
Θα πρέπει να επισημανθεί ότι μια αμιγώς ιδιωτική επένδυση εντάσσεται στο fast track, εφόσον οι ιδιωτικός φορέας υλοποίησής της, που υποβάλλει την αίτηση, πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου και έχει την έγκριση της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ).
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί και είτε έχουν εγκριθεί, είτε εξετάζονται, οι ακόλουθες πέντε μεγάλες επενδύσεις, συνολικού ύψους 1,75 δισ. ευρώ.
* Η κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου, ισχύος 200 MW στην Πτολεμαΐδα Κοζάνης, με τη συνολική ετήσια καθαρή παραγωγή του φ/β πάρκου να υπολογίζεται σε 260 GWh. Την αίτηση υπέβαλε η εταιρεία «Ηλιακό βέλος Ένα» και αποτελεί την υλοποίηση της εξαγγελθείσας από τον πρωθυπουργό επένδυσης στην περιοχή. Η επένδυση ανέρχεται σε 500 εκατ. και έχει ήδη αξιολογηθεί.
* Η σύνθετη τουριστική επένδυση, με την ονομασία «Pravita Eco - Leisure Luxury Resort» στη Χαλκιδική, η οποία θα αναπτυχθεί σε μία τεράστια ιδιωτική έκταση, που ανήκει σε μεγάλη και γνωστή οικογένεια της Θεσσαλονίκης, αλλά πλέον ο έλεγχος έχει περάσει κατά το μεγαλύτερο μέρος σε αραβικά συμφέροντα. Η επένδυση, που φτάνει στα 500 εκατ. ευρώ, έχει υποβληθεί στην «Invest in Greece» από την «Πραβίτα - Μακεδονικά Γκολφ - Οικονομική Ενεργειακή Κατασκευαστική» για υπαγωγή στον ν.3894/10. Αυτό το διάστημα βρίσκεται στο στάδιο της τελικής αξιολόγησης.
* Η επένδυση της «Χρυσωρυχεία Θράκης» για την αξιοποίηση κοιτάσματος χρυσού στον Έβρο, ύψους 150 εκατ. ευρώ. Βρίσκεται και αυτή στο στάδιο τελικής αξιολόγησης. l Η ανάπτυξη φωτοβολταϊκών σταθμών, ισχύος 131 MW, από την «Δ. Παναγάκος - Solar Concept - Spes Solaris», ύψους 300 εκατ. ευρώ, η οποία αξιολογήθηκε ήδη.
* Και, τέλος, η ανάπτυξη φωτοβολταϊκών σταθμών, ισχύος 126,83 MW από την «Σίλσιο Φωτοβολταϊκά Πάρκα» ύψους 300 εκατ. ευρώ και αυτή. Βρίσκεται στο τελικό στάδιο αξιολόγησης.
Αναμένονται και νέες αιτήσεις αξίας εκατομμυρίων ευρώ
Πέραν των προαναφερόμενων επενδύσεων, που φαίνεται ότι προχωρούν με ταχείς ρυθμούς, το ενδιαφέρον άλλων ελληνικών και ξένων ομίλων είναι ιδιαίτερα αυξημένο και θα πρέπει να υποστηριχθεί με άμεσες ενέργειες, αφού βεβαίως πρώτα γίνει η απαραίτητη αξιολόγηση των αιτήσεων από την «Invest in Greece».
Μεταξύ των ομίλων που εκδηλώνουν ζωηρό ενδιαφέρον για την ένταξη επενδύσεών τους στις διαδικασίες του fast track, περιλαμβάνονται ο όμιλος ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, ξένοι όμιλοι, αλλά και η Εκκλησία της Ελλάδος.
Ο όμιλος ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ έχει δείξει ενδιαφέρον για αρκετές επενδύσεις και σχεδιαζόμενα μεγάλα project, κυρίως ενεργειακά. Μεταξύ τους περιλαμβάνεται ένα μεγάλο αιολικό πάρκο στην Κρήτη (με διασύν- δεση). Είναι πολύ πιθανόν να επανέλθει και το θέμα του πλωτού ενεργειακού σταθμού, μια πρωτοποριακή για τη χώρα μας επένδυση.
Επένδυση αρκετών εκατ. ευρώ, για εξόρυξη χρυσού, επίσης στη Β. Ελλάδα, στις Σάππες, θέλει να κάνει και Αυστραλός επενδυτής, ο οποίος βρίσκεται κοντά στην υποβολή αίτησης.
Αλλά και η Μονή Πεντέλης έχει συζητήσει την ένταξη στο fast track μιας σημαντικής μεικτής επένδυσης σε ιδιόκτητη έκτασή της, η οποία περιλαμβάνει φωτοβολταϊκό σταθμό, τα έσοδα του οποίου θα χρηματοδοτήσουν μία συνολικότερη αναβάθμιση (ήπιες μορφές μικρών εταιρειών, αναδασώσεις κ.λπ.) της συγκεκριμένης έκτασης.
Τέλος, πηγές που βρίσκονται κοντά στην ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης αναφέρουν ότι παρά το γεγονός ότι δεν ειπώθηκαν λεπτομέρειες για την ουσία των συζητήσεων του κ. Χρυσοχοΐδη με τη γερμανική κυβέρνηση και Συνδέσμους Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών, υπάρχει έντονο και συγκεκριμένο ενδιαφέρον για επενδύσεις στη χώρα μας.
 
Pame ja sfaliares?:)

Ανακηρύσσουν de facto ΑΟΖ προς Τουρκία με θέσπιση "μέσης γραμμής"!

10-08-2011 15:43:17
46Share http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=22569&Itemid=83#
Με νόμο η Ελλάδα ("τη προτροπή" των ΗΠΑ) προχωρά στην de facto ανακήρυξη για πρώτη φορά Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) σε όλο το μήκος της ηπειρωτικής και νησιωτικής αιγιαλίτιδας ζώνης της, (πέρα από το Ιόνιο και τη Νότια Κρήτη που περιλαμβάνονταν στην πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τις εταιρείες για την διενέργεια ερευνών και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου) και σε όλες τις θαλάσσιες περιοχές της από τον Έβρο μέχρι την Μεγίστη (Καστελόριζο). Η νόμος θα ψηφιστεί αμέσως μόλις ανοίξει η Βουλή από το θερινό τμήμα.
Η κυβέρνηση Παπανδρέου κινούμενη μεταξύ των παραδοσιακών φοβικών συνδρόμων έναντι της Τουρκίας, της διάθεσης εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων (όπως αποκάλυψε χθες το defencenet.gr με το βιβλίο του Ν.Μπουλούκμπασι) στην Άγκυρα και της αμερικανικής «δίψας» για φυσικό αέριο που θα διοχετευθεί και θα απεξαρτήσει εν μέρει τουλάχιστον την Ευρώπη από την Ρωσία για την ώρα διαλέγει το τελευταίο. Με τις εγγυήσεις των ΗΠΑ, οι οποίες πλέον αντιμετωπίζουν την Τουρκία περισσότερο ως ανταγωνιστή, παρά ως σύμμαχο στην ανατολική Μεσόγειο.
Το κείμενο του νέου νόμου που καθορίζει τις ιδρυτικές διατάξεις για την δημιουργία του δημόσιου φορέα παροχής αδειών έρευνας και αξιοποίησης φυσικού αερίου και υδρογονανθράκων, είναι πραγματική «βόμβα», αφού καθορίζει μια υφαλοκρηπίδα ή μια ΑΟΖ («αφ’ης κηρυχθεί» κάνοντας την κήρυξη της ΑΟΖ εντελώς τυπική διαδικασία) 200 ναυτικά μίλια από τις ακτές ηπειρωτικών και νησιωτικών περιοχών! Αλλά το πιο ενδιαφέρον σημείο είναι άλλο.
Προβαίνει σε μια de facto «αφ’εαυτής» ρύθμιση, έστω και αν δεν έχει υπάρξει συμφωνία οριοθέτησης με γειτονικά κράτη, βασικά με την Τουρκία: Τη μέση γραμμή!
Κάτι που αφορά κυρίως την Ανατολική Μεσόγειο, αφού το Αιγαίο μετατρέπεται σε «κλειστή ελληνική λίμνη» με αυτή την ρύθμιση με εξαίρεση κάποιες περιοχές στο Βόρειο Αιγαίο όπου η Ίμβρος δίνει μια «ανάσα» στην Τουρκία.
Ιδού πως προσδιορίζει ο νόμος τις υποθαλάσσιες περιοχές ερευνών:
«Ο βυθόs και το υπέδαφος των εσωτερικών υδάτων, της αιγιαλίτιδας ζώνης, της υφαλοκρηπίδας και της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (αφ’ης κηρυχθεί) μέχρι την απόσταση των 200 ν.μ. από τις γραμμές βάσης από τις οποίες μετράται το εύρος της αιγιαλίτιδας ζώνης. Eλλείψει συμφωνίας οριοθέτησης με γειτονικά κράτη των οποίων οι ακτές είναι παρακείμενες ή αντικείμενες με τις ελληνικές ακτές, το εξωτερικό όριο της υφαλοκρηπίδας και της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (αφ’ης κηρυχθεί) είναι η μέση γραμμή, κάθε σημείο της οποίας απέχει ίση απόσταση από τα εγγύτερα σημεία των γραμμών βάσης (τόσο ηπειρωτικών όσο και νησιωτικών) από τις οποίες μετράται το εύρος της αιγιαλίτιδας ζώνης”!
Πολύ καλό για να είναι αληθινό; Ας είμαστε ρεαλιστές στις εκτιμήσεις μας. Ούτε η Ελλάδα - ειδικά με την παρούσα κυβέρνηση - ούτε πολύ περισσότερο η Κύπρος θα προχωρούσαν σε τέτοιες κινήσεις αν δεν υπήρχε η κάλυψη των Ηνωμένων Πολιτειών και η σύμπηξη της συμμαχίας με το Ισραήλ που και αυτή οι ΗΠΑ την επέβαλαν.
Για το λόγο αυτό έχει μεγάλη σημασία να δούμε πως θα εξελιχθεί και η 1η Οκτωβρίου, όπου η Τουρκία δήλωσε ότι θα αντιδράσει με τον ενδεικνυόμενο τρόπο κατά των σκαφών της αμερικανικής Noble Energy που θα κάνει τις πρώτες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ για φυσικό αέριο.
Σε ότι αφορά τα «οικόπεδα» και τους όρους παραχώρησής τους στις εταιρείας (αμερικανικές κατά βάση, φυσικά…). «Οι άδειες αναζήτησης 18μηνες σε συγκεκριμένες περιοχές που δεν μπορούν να υπερβαίνουν τα 4.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα στην ξηρά και τα 20.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα στη θάλασσα. Η παραχώρηση δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης γίνεται με τρεις τρόπους: είτε μετά από διακήρυξη, είτε μετά από αίτηση ενδιαφερόμενου επενδυτή, ή με ανοιχτή πρόσκληση (open door) για εκδήλωση ενδιαφέροντος»
Το ζήτημα είναι ότι το όλο σκηνικό υπαγορεύεται επό τα συμφέροντα μιας ξένης δύναμης, η οποία στην παρούσα φάση είναι πλήρως προσανατολισμένα υπερ της ελληνική πλευράς. Αυτή η συγκυρία πόσο θα διαρκέσει; Πόσο έτοιμη είναι η ελληνική πλευρά από άποψη ισχύος να εξασφαλίσει μόνη της την υπεράσπισι των δικαιωμάτων της; Μην ξεχνάμε ότι η καταστροφή του 1922 επήλθε όταν άλλαξαν οι γεωστρατηγικές ισορροπίες εις βάρος μας, και μας έπιασαν εντελώς απροετοίμαστους!
Στο μεταξύ τα κόμματα της Αριστεράς εξέδωσαν πρώτα ανακοινώσεις, επιδεικνύοντας αξιοθαύμαστα αντανακλαστικά, αναφορικά με την αποκάλυψη του defencenet.gr για το βιβλίο του Ντενίζ Μπουλούκμπασι, πρώην εμπειρογνώμονα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος αναφέρει ότι η κυβέρνηση Σημίτη με υπουργό Εξωτερικών τον Γιώργο Παπανδρέου, είχε συμφωνήσει στη εκχώρηση του δικαιώματος μη επέκτασης των χωρικών της υδάτων στα 12 μίλια σε όλο το εύρος των περιοχών που γειτνιάζουν με την Τουρκία και σε όλους τους διύλους και θαλάσσιες περιοχές στρατηγικής σημασίας. Σε δήλωση προέβη πριν λίγα λεπτά και η Ν.Δ. δια του υπεύθυνου του Τομέα Εξωτερικών, Πάνου Παναγιωτόπουλου.
«Ανεξάρτητα από το τί θα πει ή δεν θα πει η κυβέρνηση, ο λαός πρέπει να έχει το νου του», τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του σχετικά με τα όσα ισχυρίζεται ο Ντενίζ Μπουλούκμπασι. Το ΚΚΕ τονίζει ότι «οι κίνδυνοι για κυριαρχικά δικαιώματα είναι τεράστιοι», καθώς «η NATOποίηση και συνεκμετάλλευση του Αιγαίου βρίσκεται διαρκώς στο τραπέζι, όπως το ΚΚΕ έχει εδώ και καιρό καταγγείλει, γιατί αυτό επιδιώκουν ισχυρά τμήματα της ελληνικής και τουρκικής πλουτοκρατίας».
Να ενημερωθεί η Βουλή για τις ελληνοτουρκικές διαπραγματεύσεις για το Αιγαίο και να συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, ζητεί, με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΝ και ταυτόχρονα κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είναι απαράδεκτο να ενημερώνονται τα πολιτικά κόμματα και η κοινή γνώμη της χώρας από ανεπίσημα τουρκικά δημοσιεύματα για πτυχές των, μέχρι σήμερα, 50 κύκλων συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας σε ευαίσθητα εθνικά μας θέματα.
Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ «απαιτεί να υπάρξει ενημέρωση στην Ελληνική Βουλή για τις εξελίξεις των συνομιλιών» και προσθέτει ότι η μυστική διπλωματία δεν είναι προς όφελος των λαών και ενέχει κινδύνους πολύπλευρων εκμεταλλεύσεων για ιδιοτελείς σκοπούς ακόμα και εσωτερικής κατανάλωσης.
Το θέμα της υφαλοκρηπίδας και των διαφορών μεταξύ των δύο χωρών, που άπτονται αυτού του ζητήματος, οφείλουν να διευθετηθούν με βάση τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και την από κοινού προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης", επισημαίνει ο ΣΥΝ, υποστηρίζοντας ότι η προοπτική αυτή «είναι μια λύση που διασφαλίζει τόσο την διαφάνεια όσο και την ειρηνική επίλυση των διαφορών προς όφελος και των δύο γειτονικών λαών, σε μια εποχή όπου η βαθιά οικονομική κρίση δεν επιτρέπει κανενός είδους μικροτυχοδιωκτισμούς αλλά ούτε και εφησύχαση».
Επίσης σε σχετική ανακοίνωσή του ο υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών της Ν.Δ. Πάνος Παναγιωτόπουλος αναφέρει τα εξής:
“Από τα όσα αναφέρει στο βιβλίο του ο Τούρκος πρώην διπλωμάτης Ντενίζ Μπολούκμπασι, ο οποίος έλαβε μέρος στις 36 από τις 50 διερευνητικές επαφές Ελλάδας – Τουρκίας, που έχουν δρομολογηθεί από το 2002, ανακύπτουν – εκ νέου- πολλά ερωτηματικά και απορίες για το πραγματικό περιεχόμενο αυτών των συνομιλιών, που διεξάγονται μεταξύ εκπροσώπων των δύο Υπουργείων των Εξωτερικών.
Τα ερωτηματικά αυτά πολλαπλασιάζονται και από το γεγονός ότι οι ισχυρισμοί του Τούρκου πρεσβευτή ότι “ η Ελληνική πλευρά δέχθηκε σε ορισμένες περιοχές του Αιγαίου να υποχωρήσει από το δικαίωμα της επέκτασης των χωρικών της υδάτων στα 12 μίλια” αναφέρονται στην χρονική περίοδο όπου πολιτικός προϊστάμενος του ΥΠΕΞ ήταν ο κ. Γιώργος Παπανδρέου και Πρωθυπουργός ο κ. Κώστας Σημίτης.
Επειδή τα όσα υποστηρίζει ο κ. Μπολούκμπασι για το ακριβές περιεχόμενο των διερευνητικών συνομιλιών Ελλάδας – Τουρκίας έρχονται να προστεθούν σε ένα πλήθος δηλώσεων Τούρκων κυβερνητικών αξιωματούχων, (μεταξύ αυτών, στο παρελθόν, ο Αντιπρόεδρος Αρίντς αλλά και επίσημες πηγές του Τουρκικού ΥΠΕΞ) ήρθε η ώρα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου να αποκαταστήσει την αλήθεια και να βάλει τα πράγματα στην θέση τους, για να σταματήσει η Τουρκική πλευρά να δημιουργεί εντυπώσεις σε βάρος της Ελλάδος και να παραπληροφορεί την διεθνή κοινή γνώμη, προπαγανδίζοντας και προβάλλοντας απόψεις, από πλευράς Τουρκίας, που θίγουν κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας στο Αιγαίο.
Οι “αναιμικές” δηλώσεις και διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου του εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών, που γίνονται από καιρού εις καιρόν, δεν επαρκούν πλέον…”.
 
Nehme mal an es ist was positives Greekleon, könntest du davon eine übersetzte Zusammenfassung schreiben, mit Google übersetzer kommt nur bullshit dabei raus :D
 
pame ja sfaliares?:)

Ανακηρύσσουν de facto ΑΟΖ προς Τουρκία με θέσπιση "μέσης γραμμής"!

Βλέπω έντονες κινήσεις επί του θέματος. Ας δούμε τι θα κάνει πρώτα η Κύπρος.



Ιπποκράτης
 
Αεροδρόμιο Μακεδονία: αύξηση στις αφίξεις από Ρωσία κατά 46 τοις εκατό!

Ο αυξημένος αριθμός επιβατών από τη Ρωσία, αλλά και οι νέες πτήσεις από τις χώρες του ευρωπαϊκού Βορρά, γεμίζουν καθημερινά το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης. Η αύξηση της επιβατικής κίνησης, που ξεκίνησε από το Μάιο με 6,15%, ανέβηκε τον Ιούνιο στο 21,24%, για να περιοριστεί τον Ιούλιο στο 8%.
Τους πρώτους επτά μήνες του έτους (Ιανουάριος - Ιούλιος 2011) διακινήθηκαν από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» 2.287.839 επιβάτες. Η σημαντική αύξηση κατά 10,34% των αφίξεων από το εξωτερικό κάλυψε τις μεγάλες απώλειες, κατά 12,2%, της επιβατικής κίνησης των πτήσεων εσωτερικού, καθώς οι Ελληνες περιόρισαν τις αεροπορικές τους μετακινήσεις λόγω της οικονομικής κρίσης.
Τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του αεροδρομίου «Μακεδονία», αφίχθησαν 170.096 επιβάτες από πτήσεις εξωτερικού, καταγράφοντας αύξηση κατά 10,47% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα πέρσι, και 77.664 επιβάτες από πτήσεις εσωτερικού, μειωμένοι κατά 0,27% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2010.
Συνολικά η αύξηση των επιβατών τον Ιούλιο κυμαίνεται στο 8%, αρκετά χαμηλότερα από το +21,24% που καταγράφηκε τον Ιούνιο, παρόλο που σε απόλυτους αριθμούς αφίχθησαν στη Θεσσαλονίκη περισσότεροι επιβάτες.

Αύξηση 46,17% από τη Ρωσία

Τον Ιούλιο αφίχθησαν στη Θεσσαλονίκη 26.745 επιβάτες από τη Ρωσία έναντι 19.088 πέρσι τον ίδιο μήνα (+41,29%). Η Ρωσία καταγράφει σταθερά φέτος τη μεγαλύτερη άνοδο όσον αφορά την επιβατική κίνηση, καθώς και τον Ιούνιο η αύξηση έφτασε το 61%, με 27.500 επιβάτες έναντι 17.075 πέρσι, αλλά και το πρώτο πεντάμηνο του έτους (Ιανουάριος - Μάιος) με αύξηση κατά 37%. Συνολικά από την αρχή του έτους από τη Ρωσία οι αφίξεις έφτασαν τις 74.706 έναντι 51.106 το ίδιο διάστημα πέρσι, καταγράφοντας αύξηση κατά 46,17%.

Ποσοστιαία οι μεγαλύτερες αυξήσεις επιβατών καταγράφονται και τον Ιούλιο από τις χώρες που έχουν συνδεθεί φέτος αεροπορικώς με τη Θεσσαλονίκη με εταιρίες χαμηλού κόστους, όπως το Βέλγιο με +204% (3.605 φέτος έναντι 1.046 πέρσι), η Νορβηγία με +82% (2.232 φέτος έναντι 1.221 πέρσι), η Σουηδία με +30,54% (2.577 φέτος έναντι 1.974 πέρσι) και η Ιταλία με +41,29% (16.117 φέτος έναντι 11.407 πέρσι).
Μικρή κάμψη παρουσίασαν οι αφίξεις από τη Γερμανία (-2,15% με 64.002 επιβάτες φέτος έναντι 65.413 πέρσι), ενώ μικρή αύξηση κατά 8,3% καταγράφηκε από το Ηνωμένο Βασίλειο (14.388 επιβάτες έναντι 13.284 πέρσι τον Ιούλιο). Η άφιξη 1.679 επιβατών τον προηγούμενο μήνα από την Τουρκία επιβεβαιώνει την επιτυχημένη λειτουργία της γραμμής Θεσσαλονίκη - Κωνσταντινούπολη, που ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο.
«Είχαμε πολύ μεγάλη αύξηση τον Ιούνιο και μικρότερη τον Ιούλιο, κάτι που δείχνει ότι συνολικά στο έτος φέτος θα κλείσουμε με θετικό πρόσημο. Οι 2.287.839 αφίξεις και αναχωρήσεις το επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου 2011 δείχνουν ότι θα κινηθούμε σε επίπεδο έτους πάνω από τα 4 εκατ. επιβάτες, γεγονός ιδιαίτερα θετικό, αν αναλογιστούμε ότι καταγράφεται σε όλη την Ελλάδα και στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" σημαντική μείωση των πτήσεων και της επιβατικής κίνησης εσωτερικού», σημείωσε ο Αχιλλέας Τοπούζας, αερολιμενάρχης του αεροδρομίου «Μακεδονία».
[...]
?? ???????? website ??? ???? ??? ???????? ???? ?????? -

Πάντως το είδα και μόνος μου ότι φέτος έχουμε πολλούς Σκανδιναβούς και Άγγλους στην Χαλκιδική.





Ιπποκράτης
 
Zuletzt bearbeitet:
Zurück
Oben