Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

WM Quali-Estland:Bosnien-Herzegowina

Estonija - BiH: Šansa generacije
reprezentacija.jpg
Utakmicu pretposljednjeg kola grupe 5 kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. godine, Bosna i Hercegovina igra protiv Estonije u Talinu 10. oktobra u 18 sati.

Da, ovo je sudbonosna utakmica i velika šansa: ukoliko Ćirine trupe ostvare pobjedu, onda bi plasman u baraž i definitivno bio rješen. Ono što raduje i ohrabruje pred vrlo bitnu utakmice jeste sjajna forma naših vedeta: Edin Džeko blista u Bundesligi i Ligi prvaka, Vedad Ibišević se vratio na golgetersku scenu, Zvjezdan Misimović je drugi strijelac Njemačke, dok Emir Spahić, Sejad Salihović i ostali naši asovi u svojim klubovima predstavljaju važne karike i igraju u odličnoj formi.

Kao i skoro svaki put do sada, selektor Blažević suočava se i sa problemima. Nedostajat će nam kažnjeni Lyonov dragulj Miralem Pjanić i sjajni golman Nemanja Supić, ali i bez njih dvojice, pred našim nacionalnim timom je imperativ pobjede.

Imala je reprezentacija Bosne i Hercegovine još utakmica s predznakom biti ili ne biti, ali ova je možda i najvažnija. Jer, ovo je šansa generacije, jedna odlične grupe igrača koja je maestralno odigrala dosadašnji tok kvalifikacija, u možda najtežoj grupi do sada.

Selektor Miroslav Ćiro Blažević proteklih dana na pripremama je imao najviše problema zbog toga kako će psihološki pripremiti ekipu, jer nakon dešavanja u Širokom Brijegu, Estonija je pala u drugi plan.

- Mislim da smo igrače psihološki vratili. Bilo je teško. Najviše sam razmišljao o tom tragičnom događaju, ali eto nekako smo uspjeli zbiti redove. Nema dileme da su moje igrači pod velikim pritiskom što je sasvim normalno, ali ovo je jedna specifična situacija u kojoj mnogi od mojih fudbalera nisu bili. Znam da je jedno sigurno: moji sinovi će u Talinu biti pravi. Estoniju moramo pobjediti i druge nam nema – rekao je Ćiro Blažević.

U prvoj utakmici na Bilinom polju Estonci su torpedovani sa 7:0. Bila je to veličanstvena noć naših momaka. Ipak, ako se uzme u obzir da je prije dva mjeseca dana u Talinu Brazil jedva izvukao 0:1, a s Turcima 0:0, onda treba biti jako oprezan.

Navijači našeg nacionalnog tima najavili su dolazak u Talin i veliku podršku s tribina. Jasno je zbog čega svi koji vole ovu reprezentaciju i Bosnu i Hercegovinu kao državu jedva čekaju susret na A.Le Coq stadionu u Talinu.

Uvodna emisija sat vremena uoči utakmice Estonija – Bosna i Hercegovine ekskluzivno se emituje u programu naše televizije sa stadiona Ale kok Arena u Talinu. Studio Hayat TV-a bit će na stadionu u Talinu, a u subotu od 17 sati naši reporteri sa lica mjesta pripremit će priloge o atmosferi unutar našeg tabora, o Estoniji, o gradu Talinu, a naši gledaoci će imati prilike da vide reakcije selektora i naših reprezentativaca uoči najvažnije utakmice naše državne selekcije.

Estonija - Bosna i Hercegovina

Hoffentlich erwischt Bosnien nicht so einen starken Gegner in der Barrage, sonst seh ich schwarz wegen der Quali. Ich hoffe es dass sie es trotzdem schaffen, das wäre mal ein gutes Ereignis und könnte die Bevölkerung nach den schweren Kriegswirren näher zusammenbringen.

Hoffentlich erwischt Bosnien nicht so einen starken Gegner in der Barrage, sonst seh ich schwarz wegen der Quali. Ich hoffe es dass sie es trotzdem schaffen, das wäre mal ein gutes Ereignis und könnte die Bevölkerung nach den schweren Kriegswirren näher zusammenbringen.

Zu 100% wird es ein starker Gegner,weil nur starke Teams in frage kommen werden

Und das haben wir der Fifa Mafia zu verdanken!

@ Magic, ich dachte es wäre nicht schlecht auf der ersten Seite nen Stream, anleitung zu stream, tabelle und hinspiel zu posten ....

Und das haben wir der Fifa Mafia zu verdanken!

@ Magic, ich dachte es wäre nicht schlecht auf der ersten Seite nen Stream, anleitung zu stream, tabelle und hinspiel zu posten ....

poste es doch einfach rein in diesen thread oder mach einen neuen und den lassen wir schliessen,wie du willst

Zurück
Oben