Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

ZAGREB - Croatia - [Pictures & Projects]

Passt ins Balkanforum.

Endlich kann Zagreb die für uns exotische serbische Küche kosten ;)

Otvoren prvi srpski restoran u Zagrebu


ZAGREB.jpg


Srbija do Jaruna Bane Cvetković u svom lokalu „Opera" u Maksimiru mami Hrvate prebrancem, kajmakom i duvan čvarcima

Na samo 200 metara od stadiona Fudbalskog kluba „Dinamo" u zagrebačkom naselju Maksimir, Branislav Bane Cvetković, 42-godišnji Piroćanac, već nekoliko meseci mami hrvatske gastronome poznatim pirotskim specijalitetima u svom restoranu „Opera".

Duvan čvarci, kajmak, urnebes salata, mućkalica, uštipci, prebranac, pirotska jagnjetina, punjene sušene paprike i žito sa šlagom neka su od jela koja se nude na jelovniku malog, ali lepog uređenog restorana koji je za kratko vreme postao mesto nezaobilazno za hrvatski džet-set. Cvetković se odvažio da prvi Zagrebu ponudi pravu srpsku kuhinju, iako u samom gradu postoji već desetak restorana koji na meniju imaju srpski roštilj i majstore roštilja sa juga Srbije. Ali, nijedan od njih još se nije i javno deklarisao kao srpski restoran.

- Hrvati vole srpsku kuhinju i uživaju u dobrom roštilju i jelima kojih inače nema u ponudi zagrebačkih restorana - kaže Bane Cvetković, koji je prošle srede prvi put otkako restoran radi organizovao i malu promociju, na kojoj su predstavljena vina uglednog srpskog vinara Milijana Jelića. Uz ugodne taktove romskog sastava „Sa Romalen" iz Deronja, koji već devet godina svira po zagrebačkim restoranima, privatnim zabavama i svadbama, Cvetković nam je priznao da je njegov dugogodišnji san da duh svog rodnog Pirota prenese u Zagreb sada ostvaren.


ZAGREB-2.jpg


- Srce mi je na mestu, konačno sam se odužio svim svojim prijateljima u Zagrebu, kojima već više od 20 godina pričam o svim specijalitetima koje nudi gastronomija mog rodnog kraja - kaže Cvetković.


http://www.pressonline.rs/sr/vesti/D...u+Zagrebu.html
 
Zuletzt bearbeitet:
Zurück
Oben