Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Zmajevi

Ukoliko Sud BiH potvrdi optužnice: Ušanović i Kureš će biti suspendovani sa funkcija koje obavljaju u N/FS BiH!

24SI - U slučaju da Sud BiH potvrdi optužnice protiv Ušanovića i Kureša, njih dvojica će biti suspendovani sa funkcija koje obavljaju u N/FS BiH. Kao što je poznato, Tužilaštvo BiH podiglo je optužbe protiv Muniba Ušanovića, generalnog sekretara, i Miodraga Kureša, sekretara za finansije u N/FS BiH, za utaju oko 2,3 miliona KM i pronevjeru oko 430.000 KM.

"Savez ne smije biti ničiji talac. Ako se potvrdi da su uradili ono što smo mogli pročitati i čuti u medijima, normalno je da će Predsjedništvo i Izvršni odbor raspravljati o ovoj temi. Sjednica Izvršnog odbora zakazana je za 28. decembar, ali će se u naredna dva, tri dana održati i sjednica Predsjedništva Saveza", istakao je Sulejman Čolaković, prvi potpredsjednik Saveza.

Čolaković je naglasio da je teško komentarisati odluke Tužilaštva, nadajući se da Ušanović i Kureš, kao visoki dužnosnici Saveza nisu počinili krivična djela.

"Ne želim nikoga braniti, ali sve dok se ne dokaže krivica, ne mogu nikoga ni osuđivati. Upoznat sam da je u ovom slučaju riječ o porezu na dodatna primanja, koja smo trebali uplaćivati drugim državama. Međutim, i ako je tako, to smo morali raditi. Svima je u interesu da Savez radi prema propisima. Sigurno je da Tužilaštvo BiH zna svoj posao i da nije bez razloga podiglo optužnice, jer se radi o ozbiljnoj instituciji, a ne dječjem vrtiću", kaže Čolaković.

Izvršni odbor N/FS BiH u ponedjeljak je razriješio dužnosti četiri selektora naših državnih selekcija, te Ahmeda Pašalića, direktora svih reprezentativnih selekcija naše zemlje.

"Pašalić će biti raspoređen na neko drugo radno mjesto u okviru svoje školske spreme. Što se tiče izbora selektora, smatram da ne trebamo žuriti, posebno kada je u pitanju "A" tim. Najbitnije je da odaberemo prave ljude. Kvalifikacije za "Mundijal 2010" počinju tek u septembru, a u prijateljskoj utakmici protiv Japana (30. januara, op.a) nacionalni tim može voditi i neko od naših uposlenika. Ovdje prije svih mislim na Josipa Katalinskog i Mišu Smajlovića", smatra Čolaković.

Prema informacijama koje smo dobili iz izvora bliskih N/FS BiH, većina uposlenika "bh. kuće fudbala" spremno je svjedočiti protiv Pašalića, bivšeg direktora svih reprezentativnih selekcija, a protiv koga Tužilaštvo BiH nije podiglo optužnicu.

24sata:ba | nezavisne:com

Savez ponovo jase..
bhpl_thumb.gif
Najslusanija pjesma u autu Fuada Muzurovica zadnjih mjesec dana je "Should I stay or should I go" od The Clash-a..

Ahmet Pasalic se toliko nasikirao oko ove price da hoce da ga smijene da su mu se one njegove malene, gickaste oci zacaklile od tuge. Ili od zlobe. Ko ce ga znat' kako don Ahmo razmislja..

Don Ahmo je si kupio generala bojovnika HVO-a Zlatana Miju Jelica. On mu cuva djale i brine se da don Ahmu niko smijeniti ne moze. Tako da nam dobrobit repke i drzavnog fudbala ovisi o seljacini iz Listice. Ima li u BiH 40 ljudi da odu dole i da posamaraju to sve?

Sredojevic bi da igramo prvo protiv Spanije. Konta ciko, daj da i ja vidim te Spanije, da guzove malo osuncam..

Ante Aracic nije nastupio za BiH protiv Grcke jer mu Vjece ministara nije odobrilo drzavljanstvo. A haa...

Munibu Usanovicu za Bajram, umjesto kurbana, zelim jednu drugu zivotinju. Tri slova. Prvo R. Trece K..

U Americi se za tipove koji guze iznadprosjecno dobre, mlade i mnoge djevojke kaze da su playeri. Kod nas je najveci player Munib. Guzi jedva punoljetne ribe zeljne da budu vidjene. Munib je player a nije ni svjestan toga. Jadnik ne zna sta to znaci.

"Zagondzija sjede kose" bi bilo indijansko ime za starog djuturuma..

Samofudbal - http://samofudbal.blog.ba

sol der osim aus dem spital in tokyo anweissungen geben?:toothy2:
oder wie stellst du dir das vor?

ich meine Amar Osim, Sohn von Ivica Osim ;) früher Trainer von FK Zeljeznicar, war sehr erfolgreich (übrigens ist FK Zeljeznicar die erfolgreichste Mannschaft bisher im Europacup und in der BiH Premier Liga nach dem Kriegsende, und davon einem Teil dank Amar Osim)... sein Stiel und Trainerart erinnert mich an seinen Vater, und wir wissen alle dass sein Vater einer der erfolgreichsten bosnischen Trainer ist...:icon_smile:

ich meine Amar Osim, Sohn von Ivica Osim ;) früher Trainer von FK Zeljeznicar, war sehr erfolgreich (übrigens ist FK Zeljeznicar die erfolgreichste Mannschaft bisher im Europacup und in der BiH Premier Liga nach dem Kriegsende, und davon einem Teil dank Amar Osim)... sein Stiel und Trainerart erinnert mich an seinen Vater, und wir wissen alle dass sein Vater einer der erfolgreichsten bosnischen Trainer ist...:icon_smile:
ah ich dachte du meinst den alten.
ich bin nicht für amar. denke eher bazdarevic, halilhodzic oder kranjcar. aber es spricht sich rum das kranjcar,pasalics spieler ist. wie viel wahrheit dahinter steckt weiss ich nicht.

Bolić: Vrijeme je za Barbareza, Kodru... Sport | Thursday, 20 December 2007

BolicSM_mala.jpg
Prvi je otvorio priču o "vreći dolara" koje su trpali neki ljudi oko reprezentacije za vrijeme utakmice sa Iranom u Teheranu. Jasno i glasno je prije godinu dana progovorio o mutnim radnjama u Savezu i reprezentaciji. Elvir Bolić iz Istanbula je za San govorio o prošlosti i budućnosti, o čelnicima Saveza, izbornicima, potpisnicima pisma....

Tlo Vam je javio vijest o smjenama čelnih ljudi reprezentacija?

- Javljali su mnogi prijatelji iz Sarajeva, Zenice, ali i drugih gradova. Zvali su i navijači. Neki su tražili muštuluk. – kaže Bolić.

Osjećate li se kao pobjednik?

- Iskren da budem, ne radujem se ničijoj nesreći, mada ovaj čin ne smatram nikakvom nesrećom. Naprotiv, ovo je nagovještaj boljih dana. Zato sam nekako rasterećen.

Vi ste bili najglasniji, jeste li razmišljali da se i Vi povučete?

- Nisam, iako su do mene dolazile poruke 'da se malo smirim'. Tek tada znao sam da ne smijem posustati.

Koji su glavni motivi Vaše borbe?

- Promjene, dolazak novih ljudi, zaustavljanje dugogodišnje agonije i improvizacije... Počeli smo duboko tonuti, srozavati ugled. Nisam se borio za svoje interese, već za bolju budućnost reprezentacije.

Kako dalje, koga za izbornika?

- Sada se ne smije pogriješiti. Treba biti strpljiv, ne treba žuriti. Do kvalifikacija je nekoliko mjeseci.

Da, ali je za mjesec dana utakmica s Japanom?

- Nema to veze. Istina, termin je nezgodan, vrlo brzo, ali nećemo valjda zbog te utakmice birati preko noći izbornika. Nije rješenje izabrati samo izbornika. Nama treba tim ljudi, od A do juniorske reprezentacije. Kao što ima Hrvatska. Oni su našli najbolji recept u Biliću, Prosinečkom, Ladiću, Asanoviću, Jurčeviću...

Jeste li Vi spremni uhvatiti se u koštac?

- Naravno da jesam, ali ja se neću nuditi. Sada je idealno vrijeme za Barbareza, Kodru, Konjića, Hibića...

Mogu li financijski uvjetii biti prepreka Vašem povratku?

- Ne vjerujem da itko od nas razmišlja o parama. Osobno sam spreman raditi bez plaće, a vjerujem da tako i drugi razmišljaju. Mi smo financijski neovisni, volimo svoju zemlju, dali smo nešto ovoj reprezentaciji, igrali kada je bilo najteže. Mi nikad nismo ni igrali zbog para.

Gdje Vi sebe vidite, na kojoj poziciji?

- Nisam bitan ja, bitan je program, projekt. Trebamo znati šta hoćemo. Istina je da su otišli neki koji su godinama vladali, a ništa nećemo dobiti, ako dođe samo jedan čovjek. Zato mislim da nam treba tim mlađih ljudi. Ljudski je i logično što ja favorizujem Kodru, Barbareza, Konjića, Hibića, sa kojima sam godinama igrao. Mi smo idejama bliski, prošli smo zajedno puno toga, imamo europskog iskustva.

Vi ste u najboljim odnosima sa Hasanom Salihamidžićem. Da li je moguć njegov povratak?

- Istina je da sam sa Bracom najviše vremena provodio. Od 96. godine smo zajedno. Sigurno da se Hasan nije odrekao reprezentacije. Ne mogu garantirati da bi ga vratio, jer se i on neočekivano i naglo oprostio, ali bi Salihamidžić sigurno bio dio našeg tima. Nije nemoguće da se vrati u reprezentaciju. Treba ujediniti navijače, javnost, medije, vratiti publiku, to bi bio naš prvi cilj. Sada je sve do ljudi koji odlučuju, mada treba pohvaliti i Predsjedništvo i Izvršni odbor što su krenuli sa čistkom. – izjavio je Bolić.

quelle: bljesak.info

svaka cast majstore!! cisto i posteno misljene, to treba nasoj reprezentaciji!!!!!

Zurück
Oben