Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Zmajevi

na toll dann können wir die wm in afrika auch vergessen:mad::mad:

kodro war ein klasse spieler aber als national trainer total untauglich!!!!!!!!!!
wieso das den?
gib ihm doch mal zeit.
seine zeit hat nicht mal recht begonnen und schon nennt ihr ihn untauglich.

besser als muzur und co. ist er alle male.

Ja...................;)

es spielen nur Spahic, Rahimic und Hasagic, alle anderen oder die meisten sind für das Japan-Spiel aus der Premijer Liga oder aus der kroatischen...
nur spahic und hasagic sind dabei. wobei aber ahsagic verletzt ist.
rahimic hat keine freigabe bekommen.
schade das er aus der premier liga nicht den jungen huseinovic berufen hat.

I Čelzi prati Džeku, ali njegov prioritet je Volfsburg
dzeko-edin3.gif
Ir­fan Re­dže­pa­gić, mla­di sa­ra­jev­ski me­na­džer odveo je po­čet­kom 2005. go­di­ne Edi­na Dže­ku iz Že­lje­zni­ča­ra u Te­pli­ce. Pre­ko Us­ti­ja nad La­be­ma (če­škog dru­go­li­ga­ša), Dže­ko je vrlo brzo zai­grao za prvi tim Te­pli­ca, oda­kle je na­kon sa­mo se­zo­nu i pol pre­šao u Vol­fsburg za če­ti­ri mi­li­ona eura. Re­dže­pa­gić je svjes­tan da se za nje­go­vog šti­će­ni­ka in­te­re­si­ra­ju mno­gi vrhun­ski evrop­ski klu­bo­vi, ali je du­bo­ko ubje­đen da je nje­mu - tre­nu­tno - naj­bo­lje u Vol­fsbur­gu.
Že­ljo, Us­ti, Te­pli­ce...
- Li­je­po je ču­ti da se za Dže­ku in­te­re­si­ra je­dan ve­li­ki klub kao što je Ar­se­nal, ali ne ži­vi­mo u ne­kim obla­ci­ma, ja­sno je da se do Lon­do­na i ''to­pni­ka'' sti­že sa­mo mu­ko­trpnim ra­dom, uta­kmi­ca­ma i go­lo­vi­ma. U slu­ča­ju Edi­na Dže­ke, on i ja ra­di­li smo sis­te­mat­ski, ko­rak po ko­rak. Že­ljo, pa Us­ti nad La­bem, pa Te­pli­ce i sa­da Vol­fsburg. Dže­ko ni­je pres­ka­ka­ko ni­voe, ni­je išao ta­mo gdje ne­će odmah mo­ći da igra. Da­kle, vrlo je­dnos­ta­vno: tre­nu­tno smo fo­ku­si­ra­ni na pe­ri­od adap­ta­ci­je na Vol­fsburg i Bun­de­sli­gu, ko­ji Edin još uvi­jek pro­la­zi. Je­se­nas je igrao odli­čno, pos­ti­gao je pet go­lo­va, uz tri asis­ten­ci­je. A po­čeo je sve­ga dvi­je-tri uta­kmi­ce u prvih 11 - pod­sje­ća Re­dže­pa­gić.
Ska­uti pra­te stal­no
Ono što ni­su spo­zna­li broj­ni "struč­nja­ci" sa Grba­vi­ce, uočio je Al­mir Gre­dić, ko­ji je Dže­ku pre­dlo­žio Re­dže­pa­gi­ću, a ovaj, pak Jir­ži Pli­še­ku. I me­na­džer i igrač su čvrsto sa obje no­ge za tlu.
- . Edin že­li da bu­de stan­dar­dni član prve pos­ta­ve Vol­fsbur­ga, na­kon če­ga mo­že­mo ra­zmiš­lja­ti o no­vim iza­zo­vi­ma. Ar­se­nal je je­dan od pet-šest naj­ve­ćih klu­bo­va svi­je­ta i igrač tre­ba bi­ti spre­man na tu fa­zu. Sma­tram da će Dže­ko za po­la ili naj­vi­še go­di­nu da­na, ako ova­ko nas­ta­vi, bi­ti spre­man da igra i u Ar­se­na­lu. Ska­ut Čel­si­ja za Če­šku, ko­ji pra­ti Dže­ku, već dvi­je go­di­ne, re­kao mi je u ne­for­mal­nom raz­go­vo­ru da je na lis­ti že­lja i ovog klu­ba, što je sva­ka­ko ve­li­ka stvar. Edi­na na uta­kmi­ca­ma Bun­de­sli­ge gle­da­ju mno­gi ska­uti i tre­ne­ri ve­li­kih evrop­skih klu­bo­va iz Špa­ni­je i Ita­li­je - is­ta­knuo je Re­dže­pa­gić. Na Dže­ku je po­no­san i Haj­ro Bo­ja­džić, ko­ji je ga je na sa­ra­jev­skim tur­ni­ri­ma u ra­tnim go­di­na­ma, pri­pre­mao za ovo što pro­la­zi i što ga još če­ka. Za re­fle­kto­re sla­ve.

wieso das den?
gib ihm doch mal zeit.
seine zeit hat nicht mal recht begonnen und schon nennt ihr ihn untauglich.

besser als muzur und co. ist er alle male.

velez du alte hassfresse,da bist du ja endlich:thumbright:

das sportforum ist ja fast schon eingeschlafen ohne dich.ich hoffe,du bleibst den anderen foren fern,denn sonst wirst du wieder gesperrt;)

velez du alte hassfresse,da bist du ja endlich:thumbright:

das sportforum ist ja fast schon eingeschlafen ohne dich.ich hoffe,du bleibst den anderen foren fern,denn sonst wirst du wieder gesperrt;)
dank deinem landsmann wurde ich gesperrt.
heute entsperrung abgelaufen.
bin verreckt als ich sah was mit dem madjaren lala geschah.:toothy2:

ohh sorry hab ja vergessen das dein heimatland bih ist und das der pfeiffe lonsdale hr ist.

er hat sich bissel scheisse geäusert.
schau seinen letzten beitrag an.:toothy2:

moment mal,du hast den kroatischen pass,also wat redst du von bih,möchtegern bosnier:toothy2:

wo kann ich seinen letzten beitrag finden?

Zurück
Oben