Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Zmajevi

Željko Komsić i slučaj Pjanić
komsic.jpg
Danas se na svom zvanicnom bloggu oglasio predsjedavajuci Predsjednistva BiH, gospodin Zeljko Komsic. Izmedju ostalog, odgovorio je na upit o "slucaju Pjanic". Ovaj dio vam prenosimo u cijlosti, a ostatak mozete pogledati na http://zeljkokomsic.blogger.ba/

Šta reći na početku, osim da sam prijatno iznenađen brojem posjeta i komentara, ali i da sam potcijenio obim obaveze koju sam si natovario na vrat. Ali nema veze, trudit ću se da budem što redovniji...

Sada nemam nekih dubokoumnih razmišljanja niti pametnih poruka kojima bih se "obratio naciji", već ću pokušati odgovoriti na neka od pitanja i komentara.

Prvo, sam pišem ovaj blog, a ne moji savjetnici, kao što uostalom sam radim i sa većinom svojih dokumenata. Svojim savjetnicima na kraju dam da pogledaju tekst, jer se zna desiti da u brzini napravim neku grešku, pa onda da ne ispadne kako je predsjednik nepismen.

Kada je riječ o talentovanom mladom nogometašu Miralemu Pjaniću, odmah na početku da kažem da sam upoznat sa njegovim slučajem. Taj predmet sam dobio od BHF-a, a 19. 12. 2007. predmet sam uputio Ministarstvu za civilne poslove BiH, odnosno ministru Sredoju Noviću sa zahtjevom da se što hitnije pristupi njegovom rješavanju. To ministarstvo je zaduženo za dodjele i oduzimanja bh državljanstava.

Pored toga, prošle sedmice sam također razgovarao sa ministrom vanjskih poslova Svenom Alkalajem i zamolio ga da aktuelizira i na narednoj sjednici Vijeća ministara pokrene to pitanje, tako da je sada sve do Vijeća ministara, ali ja ću i dalje nastojati da što prije dođe do rješenja tog pitanja.
BHF Web Team

ZELJKO MAJSTORE!!!

Evo bas sad upravo javili na Hayat Sport da ce u cetvrtak konacna odluka biti donesena za pasos za Miralema Pjanica, Dialibu (igraca Zelje) , i neke rukometasice. Navjerovatnije bi trebali svi dobiti BiH drzavljanstvo.

Das hat mir einer mitgeteilt.

Upravo tako Jasko i ja sam to cuo a Hayatu veceras, a znam licno da mali Diyaliba iz Zelje ceka nase papire i da ce zaigrati za nasu mladu selekciju, imam prvog komsiju koji igra u Zelji Haris Redzepi i druzi se najvise sa Diyalibom nedavno mi je rekao da ceka nas Pasos da ce zaigrati za nas , a Pasos ceka i Redzepi jer i on je rodom sa Kosova ali hoce nase Drzavljanstvo i obadvojica su podnijeli zahtijev treba da ga dobiju ubrzo.
eusa_clap.gif
">

Mustuluk!!! Informacija iz prve ruke, iz kabineta MCP: u cetvrtak Pjanic dobiva drzavljanstvo 100 %, nije rekla kazala nego je tacna informacija.

4. sedmica Ponedjeljak 21.1.2008. godine
kodrinjo.jpg
Ovih dana "plaćenici" (zna se čiji, jel tako?) putem medija pokušavaju u startu da destabilizuju i oblate tandem Kodro-Bolić. Zašto svaki jebeni novinar misli da eto, baš on, ima ”ključ rješenja“, ”magičnih 11“? Zašto svaki od njih misli da je baš taj njegov komšija trenutno najveći neotkriveni dragulj, novi Ibrahimović, zvijezda u usponu...

A gdje je Rokić? A Klokić? A tek Zokić? A Lokić? Šta je sa mladim i talentovanim Govnarevićem? Zašto se ne poziva standarni prvotimac malonogometnog vašerskog kluba iz zaseoka Cicvare pokraj Šupkovića? Gdje je onaj, onaj, ma ne znam mu ime od mog košije Sakiba mali,ha, gdje je on? Mali igra strahota, na svim školskim turnirima bio ”baba“ u razredu.
Pa Kodro i Bola se nisu još kako treba ni privikli na nove funkcije a paljba iz medija se već usmjerila prema njima. Izjave tipa ”krpljenje tima“, ”igraće ko dodje“ i slično mogu uraditi samo jednu stvar: nabrijati narod kontra Kodre i Bole. A u slučaju nekog poraza u Japanu (što nam je objektivno realnost) jadni narod, ne znajući kuda, ”raspaliće“ opet po ovoj dvojici. Jeb’ga jel' to naša paranoja ili šta, ali sve nam se čini da Pašalić još uvijek povlači neke konce. Još uvijek se nešto i njega pita?
Ipak, nekako se nadamo da će se tog 30.1.2008.godine, barem jednom u istoriji bh.fudbala, zvijezde na nebu nekako poklopiti i da ćemo i sa, novinarskim žargonom rečeno, ”iskrpljenim“ timom, izvući neki čudesni remi ili se barem ne izblamirati u zemlji izlazećeg sunca. Ne, ne sikiramo se mi zbog toga kako će to utjecati na ”mladiće“ iz naše samozvane premier lige, ne brinemo se ni za srca hiljada ljudi koji će unatoč svemu taj dan navijati za svoju zemlju. Ne bismo samo voljeli da Kodro i Bola na startu dobiju po ušima pa da im neki zlobnici to kasnije natovare. Oni zaslužuju bolje. Puno bolje. Baš kao i mi svi. E upravo radi toga mi vam svima kažemo:
BHF će Boli i Kodri čuvati leđa od svih hijena, a koje se tiču ove "nametnute" tekme. Čekamo njihov pravi debi nakon toga. Do tada: OSTAVITE IH NA MIRU!!

Utorak 22.1.2008. godine
pasalic.jpg
U toku je Afrički Kup. Kakve to veze ima sa nama u BiH? Ima, ima, itekako. Poznato je da fudbaleri/nogometaši iz Afričkih država predstavljaju okosnicu vodećih Evropskih klubova. Da ne napominjemo koliko su samo plaćeni (milionski iznosi svakako). Ipak, svima njima je zakletva igranje u dresu svoje zemlje, pa će tako mjesec dana (toliko traje Afrički Kup) vodeći klubovi biti uskraćeni za usluge igrača koje debelo plačaju. Zbog čega ovo pominjemo? Zato što nemamo ni o čemu pametnijem da pričamo? Jok vala. Dokle god je Ušanovića, Pašalića, Dominkovića, Tulića, Ligate, Pecikoze i ostalih "bisera", mi imamo o čemu pisati i kritikovati. Ovaj puta samo želimo da skrenemo pažnju svima nama u BiH da je predstavljanje svoje zemlje svetinja i da to mnogo više vrijedi i traje nego novac.

Evo danas se opet novine pune članaka o problemima Kodro-Bolić vezanih za "krpljenje" naše "A" selekcije i nastup u Japanu. Jedan naslov zaslužuje posebnu pažnju:
"Kodri suflirali Muzurović, Sredojević, Tufek... "
Kako će ba Muzurović suflirati nekome kad on nije mogao ni sam sebi sastaviti reprezentaciju kako treba. Doduše, on je imao "podršku" u liku i djelu Ahmeta Pašalića. Ma možemo se evo kladiti da je Ahmet u ovoj opštoj zavrzlami oko sastavljanja (krpljenja) selekcije, preko svojih "satelita" ugurao nekoliko "talentovanih" mladića. Sada se tamo negdje smije i zadovoljno trlja ruke. Al' se ipak malo sjebo. Računao je da neće biti smjenjen pa je zato organizovao tekmu sa Japanom izvan FIFA termina pa osim 150.000€ od Japanskog saveza - on bi sastavio kompletnu ekipu (k’o i uvijek), pa svaki igrač puta 10000 KM. Ihaaaa, kada samo skonta koliko je trebao zaraditi - prestaće trljati ruke i uhvatiti će se za prsa radi oštrog bola...

Srijeda 22.1.2008. godine
dodik.jpg
Sunce zalazi RS se ne snalazi...

Novaković: "Zbog sporta koji je prenesen u nadležnost BiH - prestanak nastupa reprezentacija Republike Srpske" Predsjednik Kluba poslanika SDS-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Momčilo Novaković upozorio je danas da je Zakonom o sportu BiH prenesen najveći dio nadležnosti iz ove oblasti na nivo BiH, kao i da poslije ovog nijedna reprezentacija Republike Srpske, ni u jednom sportu, neće moći nastupati na međunarodnim takmičenjima pod zastavom RS.
Jao, jao, jao...To je jedna velika katastrofa. Najprije su ukinuli vojsku RSa i prebacili je na državni nivo (kao što ima u svakoj normalnoj zemlji), a evo sada su ukinute i sportske reprezentacije u RS, pa će svi sportisti (što je opet običaj u svakoj zemlji u svijetu) nastupati za svoju državu. Zamislite samo Dodika u dresu BH reprezentacije, kako sa suzama u očima i ponosno drži ruku na lijevoj strani grudnog koša uz intoniranje bh. himne koja još uvijek nema svoj tekst. Ehhhh...
"Da te voli Dodik zna,
draga moja BiH "

Četvrtak 23.1.2008. godine

komsic.jpg
Evo danas NAŠ predsjednik, a zvanično predsjedavajući Predsjedništa BiH, Željko Komšić, otvorio svoj blogg.

"Bilo je dosta teško
doći do druga Tita,
a Vi nam dostupni
putem Interneta."

Odmah se javilo na stotine (dok ovo čitate i na hiljade) posjetilaca sa svojim pitanjima i komentarima. Većinom sve pozitiva i pohvale. Pitanja su bila vezana i za mladog Pjanića i dobijanje pasoša. Nismo se mogli načuditi kada se NAŠ predsjednik javio i u svom blogu porucio:
Kada je riječ o talentovanom mladom nogometašu Miralemu Pjaniću, odmah na početku da kažem da sam upoznat sa njegovim slučajem. Taj predmet sam dobio od BHF-a, a 19. 12. 2007. predmet sam uputio Ministarstvu za civilne poslove BiH, odnosno ministru Sredoju Noviću sa zahtjevom da se što hitnije pristupi njegovom rješavanju. To ministarstvo je zaduženo za dodjele i oduzimanja bh državljanstava.
Pored toga, prošle sedmice sam također razgovarao sa ministrom vanjskih poslova Svenom Alkalajem i zamolio ga da aktuelizira i na narednoj sjednici Vijeća ministara pokrene to pitanje, tako da je sada sve do Vijeća ministara, ali ja ću i dalje nastojati da što prije dođe do rješenja tog pitanja.
Mogu sada mnogi srati i polemisati da je Željko otvorio blog radi lične promocije, kurčenja , vako-nako. Ako su tolike face – zašto "oni" nisu tako nešto napravili? Nisu jer su nepismeni i sa sobom vodaju i plaćaju o trošku države kojekakve prevodioce, savjetnike za korištenje kompjutera, stručnjake za pravopis (ne znaju ni maternji jezik bez obzira kako ga zvali).
SVAKA ČAST PREDSJEDNIČE...BHF je uz tebe!!!

P.S. Možete vidjeti da li postoji i koliko je sadržajan blog Dodika: http://dodikmilorad.blogger.ba/
Ma neka se on drzi mikrofona i "džigare" ispod šatora. Nek' svak’ zna svoje mjesto. Jel’ tako?

Petak 24.1.2008. godine
slavicapecikoza.jpg
Ukolonjena slika Ahmeta sa web stranice www.nfsbih.ba, al' ne lezi vraže. Kad otvoriš link KONTAKT http://www.nfsbih.ba/kontakt.asp pojavi ti se u vrhu portparol, "fotogenična" Slavica Pecikoza, sa dubokoumnim šarmom i špicastim osmijehom (k’o da ju je Ahmet slik’o na nekim od putešestvija reprezentacije tokom dobrih starih vremena kad je išla cijela bulumenta ”predstavnika saveza“ i nešto malo igrača -taman toliko da se ”odradi“ utakmica). Odmah ispod njene slike u tabli još uvijek postoji broj "Direktor reprezentacija 276-662". Ne kontamo vala nikako da neka funkcija koja je ukinuta ima svoj broj telefona. Niđe veze – što bi rekli Huso i Haso!!!

Subota 25.1.2008. godine
branimir_tulic.jpg
Danas udarna vijest da će na narednoj sjednici Vijeće Ministara (Četvrtak, 30.1.2008) odobriti državljanstvo mladom Pjaniću i još nekim sportistima koji bi napokon mogli da brane boje BiH. Iako još uvijek imamo skepticizma po ovom pitanju jasno nam je da je nakon BHF pisma predsjedavajućem Predsjedništa BiH, Željku Komšiću, došlo do konkretnih dešavanja u cilju rješavanja ovog problema. Javno se zahvaljujemo Komšiću na svemu što je učinio po ovom pitanju i svima koji su uticali na pozitivan ishod ovog slučaja. Ipak, treba sačekati narednu sjednicu VM pa tek onda se radovati.

Što se tiče aktuelne odluke o izboru selektora mlade bh. reprezentacije dosta se piše da bi to mogao biti ”stručni komentator“ Branimir Tulić. Ali ne zato što je on sposoban. Jok vala. Nego zato što se isti na sva usta hvali da ima podršku Milorada Dodika. Stara izreka kaže: ”Ono čim se budala hvali pametan se stidi“
Ako dodamo svemu ovome vjernost i ljubav koju Tulić ima prema ex direktoru Pašaliću onda ne treba biti puno pametan i skontati ”odakle vjetar puše“. Ako Ahmet ne može više mešetariti oko A reprezentacije, onda će izborom Tulića imati dosta prostora da dokaže svoje ”umijeće“ sa mladim reprezentativcima. Sexu niđe kraja nema...

Nedjelja 26.1.2008. godine
rukomet-rep.jpg
Danas smo dobili ime rukometne reprezentacije koja će se sa nama boriti za plasman za nastup na SP u Hrvatskoj 2009. godine. Radi se o Mađarskoj. Prvi susret se igra u Mađarskoj pa smo mi u BHF-u provjerili svoje tanke zalihe ”vajt krema“ i odlučili da je juni idealan mjesec da ih namirimo.

BHF će biti uz naše rukometaše i zajedničkim snagama ćemo se plasirati na SP. Samo hrabro, samo naprijed!!!

Zurück
Oben