Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Zmajevi

DRUGI DIO:

Ako Bog da - bit će namještanja

Još uvijek nije zaboravljen skandal sa namještanjem utakmice Prve lige Federacije između Mramora i Radničkog iz Lukavca. U glavnim ulogama su predsjednik Mramora Salih Delić, te sudija Tarik Kečo iz Sarajeva. Prvi čovjek Mramora tonski je snimao razgovor sa sarajevskim arbitrom Kečom.
'O, gdje ste Suade, šta ima? Razgovarao sam sa Husom (Husom Golaćem, predsjednikom NS FBIH; op.a). Pričali smo oko 15-tak minuta. Pošto je treći sudija diskutabilan, ja sam mu rekao da bude pametan. Lijepo mu je na ovoj listi. Ode svugdje sudit i za to dobije 200 KM', kaže Kečo.
Na pitanje da li može prekinuti utakmicu i kolika je cijena njegovih usluga, Kečo je odgovorio: "Zavisi, ako bi pomoćnog sudiju pogodila plastična flaša. On je malo diskutabilan, ali ja sam razgovarao sa njim. Zavisi kako ispadne taj cijeli slučaj. Što se tiče novca, ja ću vam reći kako imam dobar posao. Plata mi je 2.500 KM, a radim kao direktor ŽKK Željezničar. Ta cifra neka vam bude orijentir, a meni male pare ništa ne znače. Nadam se da će biti sve u redu, i da ćete, ako Bog da, pobijediti", kazao je Kečo.

Potom je Kečo objašnjavao kako on u košarkaškom sportu, u ulozi direktora Željezničara, radi na podmićivanju sudija. "Ja to radim osam godina. Mi igramo evropske utakmice i znam kako to hoda."

U kompletnu igru oko namještanja utakmice bio je uključen i predsjednik NS FBiH dr. Huso Golać. Od tada pa do danas, a prošlo je mjesec dana, niko nije odgovarao za ovaj skandal.

Tekst drugi:

Čeka se Mesija bh. fudbala

Bezizlazna situacija tjera čovjeka na sve i svasta, u traženju rješenja situacije. Mevludin Duvančić parapsiholog poznat po svojim prognozama za Oslobodjenje predviđa dešavanja u bh. fudbalu.(Vidovita Djemila ali iz njegovih usta do Boga dragoga pa da bas sve ovako i bude)

Nas je interesovalo zapravo da li će, Zrinjski zaista istupiti iz lige, ko će biti prvak Premier lige BiH - Sarajevo ili Slavija, te ima li spasa za bh. fudbal?

“Zrinjski neće istupiti iz lige! Uprkos mnogim špekulacijama - neće! Biće dosta razgovora o njihovom odlasku iz lige, ali pored pritisaka, ne samo građana i političara, te pojedinih Udruga, neće uslijediti njihovo istupanje”, predviđa Duvančić koji kaže da će najviše problema biti u N/FSBiH...

Problemi u Savezu će se nastaviti, a ljudi će se najviše fokusirati na Muniba Ušanovića, na kojeg će se vršiti pritisak, kako ljudi iz BiH, tako i ljudi iz inostranstva. Poručio bih mu da se čuva određenih ljudi iz Saveza, a posebno navijača”.

“Određeni ljudi rade na tome da Sarajevo i Željezničar ne krenu uzlaznom putanjom. Jednostavno, ti ljudi bacaju negativnu energiju na njih”, kaže nam Duvančić predviđajući manje zdravstvene probleme selektoru reprezentacije BiH Fuadu Muzuroviću..

“Muzurović će u ovoj godini imati blagu zdravstvenu krizu i biće upitno da li će slijedeće godine voditi reprezentaciju sa klupe. Također, situacija u savezu će biti jako konfuzna.

Doći će do velikih nesuglasica unutar N/FSBiH, a uposlenici će biti žestoko kritikovani od javnog mijenja, stručnih ljudi, pa čak i određenih političara. Ipak, najveći pritisci će biti na gospodina Ušanovića, a osim njega na meti će biti i Stručna sudijska komisija, gdje će doći do zakulisanih radnji, a javnost će vršiti adekvatan pritisak”.

“Biće problema na stadionima, biće nezadovoljnih navijača, fudbalera, trenera što će povećati tenzije. Ipak, osjetim da će jedan naš čovjek, koji trenutno živi vani, krajem ove ili početkom naredne godine doći u Savez i tada će sve krenuti na bolje.(Ivica Osim???)

U svemu će najveću ulogu odigrati navijači, a glasat će se za smjenu

rukovodstva N/FSBiH. Ta ličnost koja dođe - radi se o Sarajliji - postići će velike stvari,

naravno uz smjenu određenih ljudi u bh. savezu”.

“Sarajevo i Slavija su definitivno u uzlaznoj putanji, ali Sarajevo će u ovom dijelu, uprkos negativnoj energiji koja se baca na njih, imati najveći uspjeh. Oni će biti prvaci, ali će biti dosta zakulisanih radnji oko bh. fudbala i saveza”.

Allsvenskan: Tahirovic strijelac za Halmstad
fudbal.gif
Emra Tahirovic nastavlja sa odlicnim partijama u dresu Halmstada. U danasnjem derbiju kola izmedju Göteborga i Halmstada Emra je doveo goste u vodstvo vec u trecoj minuti udarcem direktno iz kornera! Zamjenjen je u 73. minuti kada je umjesto njega na teren usao Ajsel Kujovic. Utakmica je zavrsila podjelom bodova, 1-1. Za domaci tim igrao je Eldin Karisik nakon ekspresnog povratka na teren jer se ranije predvidjalo da ce ostati van terena 4 sedmice zbog povrede prepone..
Nedim Halilovic i Örebro su slavili kuci protiv Trelleborga, na kraju je bilo 2-0. Nedim je proveo svih 90 minuta na terenu i ocijenjen je "tricom" (1-5).

Kenan Hasagic, ** Gazientespor (Besiktas)
gun.gif

Adnan Guso, Pandurji
1.%20Adnan%20Guso.jpg

Almir Tolja, ** Saba Battery
tolja.jpg

Emir Spahic, ** Lok. Moskau
Emir_Spahic_reprezentacija_naslovna.jpg

Dzemal Berberovic, Litex Lovetch
460x495.jpg

Sasa Papac, ** Glasgow Rangers
Sasa_Papac_Thomas_Buffel_large.bmp

Ninoslav Milenkovic, ** Germinal
20051012BosniaNinoslavMilenkovic.jpg

Boris Pandza, Hajduk
pandza_boris.jpg

Vedin Music, Torino
music_ved.jpg

Mirko Hrgovic, Hajduk
9185.jpg

Zlatan Bajramovic, ** Schalke 04
schalke1_600.jpg

Elvir Rahimic, ** ZSKA Moskau
180x135_gnB7YIYOYJ.jpeg

Hasan Salihamidzic, ** Bayern München (Juventus)
salihamidzic.jpg

Mirsad Beslija, ** Hearts
Beslija.jpg

Mladen Bartolovic, Hajduk
290950_MEDIUMSQUARE.jpg

Ajdin Maksumic, Khimki
pred_vam_maksumic_velika.jpg

Sejad Salihovic, Hoffenheim
97146_normal.jpg

Zvjezdan Misimovic, Bochum (FCN)
Bochum-stuerzt-HSV-immer-tiefer-in-die-Krise_5e17ea743f.jpg

Ivica Grlic, ** MSV
167247951030grlic.jpg

Sergej Barbarez, ** Bayer
gr_barbarez_0607_vs10.jpg

Vedad Ibisevic, Aachen
Vedad_Ibisevic_1724_1.k.jpg

Zlatan Muslimovic, Parma
SPORT-01s11muslimovic.jpg

Edin Dzeko, Teplice
hraci21.JPG

Adnan Custovic, Mouscron
custovic.jpg

Zuletzt bearbeitet:
Allsvenskan: Tahirovic strijelac za Halmstad
fudbal.gif
Emra Tahirovic nastavlja sa odlicnim partijama u dresu Halmstada. U danasnjem derbiju kola izmedju Göteborga i Halmstada Emra je doveo goste u vodstvo vec u trecoj minuti udarcem direktno iz kornera! Zamjenjen je u 73. minuti kada je umjesto njega na teren usao Ajsel Kujovic. Utakmica je zavrsila podjelom bodova, 1-1. Za domaci tim igrao je Eldin Karisik nakon ekspresnog povratka na teren jer se ranije predvidjalo da ce ostati van terena 4 sedmice zbog povrede prepone..
Nedim Halilovic i Örebro su slavili kuci protiv Trelleborga, na kraju je bilo 2-0. Nedim je proveo svih 90 minuta na terenu i ocijenjen je "tricom" (1-5).

zar nije taj tahirovic sipac??

Sejad Salihović
pixel.gif
Salihović: Zaslužio sam Muzurovićev poziv
pixel.gif
Mladi Sejad Salihović, sa šest pogodaka, najbolji je strijelac TSG Hoffenheima u dosadašnjem djelu sezone.
pixel.gif
Nalazimo se na drugom mjestu i s pravom se možemo nadati plasmanu u Drugu ligu. Igrao sam dobro jesenji dio i sa šest pogodaka sam najbolji strijelac momčadi. - kaže 23-godišnji Salihović.

O nastavku karijere kaže: Imam nekoliko ponuda iz Belgije i Nizozemske, ali ne želim otići po svaku cijenu. Ukoliko izborimo plasman u viši rang, sigurno ostajem u Hoffenheimu.

Kako slabo pratim dešavanja u Bosni i Hercegovini, nisam ni znao da smo dobili novog izbornika. Nadam se da sam igrama u mladoj selekciji zaslužio priliku zaigrati za A reprezentaciju, smatra Salihović i dodaje: Još ne mogu prežaliti što se mladi nisu uspjeli plasirati na Europsko prvenstvo. Da su u Sarajevu igrali Ibričić i Maksumić, sigurno bi izbacili Čehe.

Seit dem das Gerücht herumirrt, dass er das Spiel gegen die Ungarn verkauft hat, ist er mir nicht mehr gerade der liebste...

Jao ba, nur wegen eines Gerücht magst du ihm nicht... kakva glupost, pa mi i da imamo igrace jacine kao Brazil opet neko nekome nebi pasao i tako je uvjek, nas ni bog nemoze sloziti. Svi (mislim na navijace/gradjane) glume nekve profesore, takticare, trenere, a niko nema pojma.:mad:

Zurück
Oben